Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
bielizna duże rozmiary

Alkoholik w domu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> O rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dzidzia

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 05-08-2010, 20:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

I dobrze. Trzymam kciuki. Daj znać potem.

Podpis Dom-to tam gdzie,choćby pod gołym niebem, ludzie są razem
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
ZalamanaNastolatka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Czw 05-08-2010, 20:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Na pewno dam znać Puszcza oko

Podpis Załamana Nastolatka.
Powrót do góry

ZalamanaNastolatka

PostWysłany: Sob 14-08-2010, 13:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

No więc ....
Nigdzie się nie wyprowadzam Niezdecydowana

Wg do wuja sie juz nie odzywam .
Co się okazało że jego żona o niczym nie wiedziała i dzwoniła do mnie z wielkimi pretensjami ; /

Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 4

PostWysłany: Sob 14-08-2010, 18:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Załamana przykro mi.

A może spróbuj z tą żoną porozmawiać, może jak wytłumaczysz i wyjasnisz swoją sytuację, to nie będzie miała większych pretensji.

A jak z mamą?
Powrót do góry

JULKAP

PostWysłany: Sob 14-08-2010, 21:50    Temat postu: Hejka Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Bardzo ci współczuje i muszę Ci powiedzieć że jesteś wielka !!!
Powrót do góry

beatas17

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Wąż

PostWysłany: Wto 17-08-2010, 13:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mam problem. I muszę się nim z kimś podzielić. Otóż jestem z chłopakiem 4 lata. Ja mam 20 lat on 26. Mamy dwuletniego synka.

Chodzi o to że on coraz więcej pije. Po alkoholu jest agresywny, wyzywa mnie, mówi że powinnam się leczyć (bo powiedziałam że nie podoba mi się że po pracy idzie pod sklep na piwo zamiast na obiad do domu). Raz nawet mnie popchnął. A na drugi dzień nie pamiętał że to mnie popchnął. Myślał że to był ktoś inny.

Nie wiem co mam robić. Mieszkamy u moich rodziców. Raz wyrzuciłam go z domu to po tygodniu obiecał i przysięgał że nie będzie tak dużo pić ale znowu jest to samo.

Planujemy się wyprowadzić i coś wynająć, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł. Mam dość takiego życia. Codziennie minimum 3 piwa musi wypićSmutna

mam nadzieje że coś mi poradzicie i będziecie wspierać. Doradźcie coś
Powrót do góry

adzia88
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak chiński: Smok
Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 17-08-2010, 14:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Beata uciekaj od niego gdzie pieprz rośnie. Będzie Ci mydlił oczy, że się zmieni a tak naprawdę się nie zmieni... Szkoda Ciebie i dziecka, znajdziecie jeszcze kogoś kto Was pokocha i bedziecie szczęśliwi.
Załamana jak sytuacja? Rozmawiałas z żona wuja?

Podpis Miłość jest nagrodą , którą dostajesz bez szczególnych zasług. Serduszko
Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 4

PostWysłany: Wto 17-08-2010, 14:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

beatas17 tacy ludzie nigdy się nie zmieniają, to tylko baby w to wierzą i zawsze wybaczają.

Po co dziecko ma cierpieć, skoro o siebie nie dbasz.
Nie każ mu żyć z takim ojcem, bo będzie takie samo.
Powrót do góry

ZalamanaNastolatka

PostWysłany: Pią 27-08-2010, 8:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Hym... Nie rozmawiałam i wuja też przestał się odzywać.

Ale mama się zmieniła i to bardzo.
Dała mu czas do 2 września .
A potem sprawa o alimenty.

I wszedł taki przepis że jak on się znęca nad rodziną psychicznie bądź fizycznie to go wymeldują z domu i będzie miał zakaz zbliżania się do nas . Puszcza oko

beatas17

Uciekaj od niego jak najszybciej od 3 piw to się dopiero zaczyna ;/
Spakuj go i niech się wyprowadza.
Dziecko sama sobie wychowasz . I poznasz innego lepszego partnera Puszcza oko

Powrót do góry

dzidzia

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 27-08-2010, 9:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Załamana Czyli jest jakaś nadzieja na lepsze jutro ! Cieszę się bardzo.
A Ty jak się masz?
Informuj nas.

Podpis Dom-to tam gdzie,choćby pod gołym niebem, ludzie są razem
Powrót do góry

katasia222

Zodiak: Byk
Zodiak chiński: Byk

PostWysłany: Pią 27-08-2010, 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

beatas 17

To już jest alkoholizm... Powinnaś jak najszybciej go zostawić. Rzeczywistość jest taka, iż zapewne masz nadzieję, że się zmieni. A to dopiero początek... Moja siostra też była z takim osobnikiem, który jak dziennie po pracy nie wypił np 5 piw to był chory!! Tragedia!!! Ale ona tylko mu powtarzała, że od jutra zero piwa..... ech! Na szczęście nie są małżeństwem i w porę się ogarnęła. Ale ile musiałam się nagadać to już moje. U Ciebie jest jeszcze dziecko i zapewne myślisz, że musi mieć ojca. No tak, tylko tyle, że nie takiego... Całe życie będziesz się męczyć. A później będzie gorzej. Tak to w takich przypadkach bywa. Sama byłam wcześniej w związku gdzie facet lubił piwko i po kilku głębszych już się dla niego nie liczyłam... ale byłam naiwna... a i jeszcze chciałam planować z nim życie... ech!! Co z tego, że niby jest miłość, kiedy w tych czasach niestety nie tylko to się liczy...
Musisz to wszystko ogarnąć tak żeby po prostu "uciec" gdzieś... Dobrze robi rozłąka,bo wtedy nie będzie Cię męczył psychicznie, czyli wciskał "głodne kawałki" że się zmieni itd. Ech! Ale jeszcze żebyś miała gdzie uciec.I pomyśleć, że bez niego będzie Ci się lepiej żyć. .
Powrót do góry

XYZB

PostWysłany: Sob 28-08-2010, 1:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Załamananastolatka - masz rację weszła w życie ustawa z której co najważniejsze wynika, że można eksmitować osobę znęcającą się psychicznie i fizycznie nad rodziną.Ale jest jedno ale.., musisz mieć udokumentowane znęcanie tzn. interwencje policji,prowadzone sprawy(nawet te wycofywane), obdukcje lekarskie po pobiciu, A jak Ty i Twoja Mama wszystkie te przypadki ukrywała(bo wstydziła się sąsiadów)to będzie ciężko, ale jak sąsiedzi zechcą zeznawać i widzieli co się działo będzie dobrze. Wiem że w tej chwili niektóre internautka wieszają na mnie psy , ale pisze Ci szczerze.Będzie ciężko, ale będzie dobrze!
Musisz być silna! Trzymam kciuki!
Powrót do góry

ZalamanaNastolatka

PostWysłany: Pon 30-08-2010, 8:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oj . Interweniowała policja i to nie raz w takich przypadkach . A dzielnicowy stwierdził że ja też moge zeznawać jako świadek bo mam 16 lat i coś tam ...
Więc nie będzie tak źle Puszcza oko

A ja ?

Hym ja czuje sie ok jak na razie Puszcza oko
Zobaczymy jak będzie dalej .

Powrót do góry

XYZB

PostWysłany: Pon 30-08-2010, 23:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Trzymaj sie dziewczyno, będzie dobrze Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry

Adrianne

PostWysłany: Czw 02-09-2010, 13:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Bardzo dobrze Cię rozumiem, bo sama jestem córką alkoholika. Tyle, że ja miałam to szczęście, że moja mama podjęła decyzję o rozwodzie, gdy ja miałam 10- 11 lat.....ale mimo, że minęło wiele lat, z ojcem nie mam kontaktu ok. 8- 9 lat, to mam wiele symptomów DDA, które dają mi sie we znaki w codziennym zyciu Płacze lub Bardzo smutna Twoja mama nie zdaje sobie sprawy z tego, że tkwiąc w takim toksycznym związku robi nie tylko sobie krzywdę, ale przede wszystkim Tobie. Jesteś w takim wieku, że wszelkie awantury itp. odbiją się z pewnością bardzo na Twojej psychice.

Rozmawiaj z mamą duzo o tym, zapytaj czy nie uważa, że w takiej sytuacji lepiej byłoby, gdyby odeszła od ojca....z czasem być może dojrzeje do takiej decyzji, podobnie jak moja mama. Tobie zyczę przede wszystkim siły i wiary w lepsze jutro Puszcza oko

Podpis Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem Twojego życia
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> O rodzinie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 5 z 6

Skocz do: