Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Bransoletki, Kolczyki, Wisiorki, Naszyjniki

Aranzącja pokoju od podszewki POMÓŻCIE

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Wyposażenie i dekoracja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
schabowa

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Wto 24-08-2010, 7:49    Temat postu: Aranzącja pokoju od podszewki POMÓŻCIE Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Kurcze nie potrafię się zdecydować co zrobić z pokojem w sensie urządzamy cały pokój sami. Mój facet dał mi wolną rękę. Będzie to nasz salon i sypialnia zarazem, poniewaz całe mieszkanie nie jest nasze niestety.

Pomóżcie.
Na jaki kolor pomalować ściany? Jakei meble do tego dobrać <kolor>? Myślałam o narożniku bo musimy miec duża powierzchnie do spania i coś wygodnego. Ale nie mam pomysłu na kolor scian, i paneli. W ogóle zero pomysłu.
Doradżcie coś proszę.

Pokój ma wymiary 5 m na 3,5 i ma jedno duże okno na ścianie (jest dosyć ciemny).

macie jakies pomysły? Albo zdjęcia?
Byłabym wdzięczna za linki do stron z różnymi pomysłami aranżacji.
Muszę szybko zdecydowac o kolorze ścian, ale zero pomysłu. Może popiel i do tego ciemne meble? Chcieliśmy zrobić dwie ściany w innym kolorze i dwie w innym. Podejrzliwa
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
ulunius
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 4

PostWysłany: Wto 24-08-2010, 17:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jeśli chodzi o kolor ścian, to raczej powinnaś wybrać taki w którym będziesz czuła się najlepiej. Puszcza oko
Ja np. nie lubię ciemnych kolorów... no ale wiadomo, że każdy ma inny gust.

Przemyśl w jakim wnętrzu czujesz się najlepiej, czy w nowoczesnym czy bardziej klasycznym...
Wtedy będzie łatwiej coś doradzić. Puszcza oko

Podpis Płyń z wiatrem w plecy i z twarzą do słońca
Na falach losu tańcząc z gwiazdami
Powrót do góry

yakamoz

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 24-08-2010, 21:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jeśli pokój jest ciemny to postawiłabym na jasne barwy Uśmiechnięta Ale jakie konkretnie to już od Was zależy Uśmiechnięta

Podpis Żal, że się za mało kochało, że się myślało o sobie ...
Choćby się łzy wypłakało, to teraz wszystko za mało ...
Powrót do góry

schabowa

PostWysłany: Sro 25-08-2010, 8:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Pokój jest dosyć wysoki <stare>. Mimo to sufit będzie na biało (czytałam trochę o tym, że ciemny kolor na suficie spowoduje że pokój bedzie się wydawał niższy i przytulniejszy> no ale mimo to jednak wolałabym ten sufit zostawić jasny.

Myślalam o tym, żeby dwie ściany pomalowac na pomarańczowy kolor i dla zestawienia dwie na popiel <ale> Myślalam o tym, żeby ściany pomaranczowe pomalować na zasadzie litery L czyli dwie przylegajace do siebie. i kolejne dwie na ten popiel, ale nie mogę znaleźć w necie jak się bedize komponował popiel z pomarańczowym. Chciałabym żeby wnętrze było nowoczesne i żywe.

Np coś takiego: pierwsze od lewej <tam>
albo w drugim rzędzie, drugie od lewej <tam>

Co sądzicie?

http://www.alwimeble.pl/index.php?module=Strony&func=display&pageid=17
Powrót do góry

asi0la

Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Czw 26-08-2010, 13:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja z siostrą też urządzałyśmy dom... Sama zaprojektowałam sypialnie i pokój dzienny.
W sypialni postawiłam na lekkość i świeżość. Całość pomalowałam na ciepły beż ale popielaty. Panele są białe ale z dodatkiem jasnego beżu. Postawiłam na chińskie dodatki. Na ścianie bocznej jest czarna Chinka z szablonu za ok 35 zł a obok dwa chińskie napisy. Na parapetach trzy bambusy a zasłony są beżowe, prześwitujące, długie związane po bokach ciemnobrązowym grubym sznurem, rolety ciemny bambus. Pościel oliwkowa, nad łóżkiem lustro. Całość jest olśniewająca! Wszyscy są zachwyceni.

Zaś pokój dzienny jest bardziej nowoczesny, dość mały. Na ścianach gdzie drzwi i po prawo od drzwi jest tapeta w poziome pasy grubości 0,5 cm (biel, szarość, beż i srebro odbijające światło), panele ciemny brąz, kanapa rogowa beżowa na ścianie z tapetą. Meble ciemne w kolorze paneli, nie za duże, telewizor, pod nogami futrzak:) wszystko ok:)

Może coś ci pomoże, polecam:)
Powrót do góry

lulinka

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Sro 01-09-2010, 11:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

jeśli szukasz inspiracji i pomocy to myślę, że powinnaś zajrzeć na profil facebookowy Nasciturus design. Mają niesamowite pomysły gdzie z różnych nieciekawych pomieszczeń potrafią stworzyć oryginalne komfortowe wnętrze.
Powrót do góry

schabowa

PostWysłany: Nie 05-09-2010, 8:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

a moglabyś podać adres tej stronki?

http://www.n-design.pl/

znalazlam taki ale nie jest to strona facebook wiec pewnie nie o to chodzilo.

Będę wdzięczna za pomoc Uśmiechnięta
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Wyposażenie i dekoracja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do: