Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
sklep z biżuterią

Bezwzrokowe pisanie.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Sprawy lekko techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aneczka1989

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Wąż

PostWysłany: Wto 08-12-2009, 14:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ale bez potrzeby się uczyć specjalnie, Uśmiechnięta ja pisząc dużo samoczynnie że tak powiem się nauczyłam pisać.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Bielizna
Suzi

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Wto 08-12-2009, 15:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja przewaznie patrze na klawiature jak pisze ale niekiedy zdazy mi sie, ze zapomne i nie patrze. No i oczywiscie pisze tylko 2 palcami. Śmiejąca się
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

sylla

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Sro 16-12-2009, 15:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Aneczka1989 napisała:
Ale bez potrzeby się uczyć specjalnie, Uśmiechnięta ja pisząc dużo samoczynnie że tak powiem się nauczyłam pisać.

Niby masz rację Aneczka , ale jednak trzeba się uczyć .
Jeżeli człowiek od początku pisał nie prawidłowo np . dwoma palcami to ciężko się jest tak po prostu przestawić.
Warto znaleźć jakiś program chociażby po to by nauczyć się poprawnego rozstawienia palców na klawiaturze. A potem to wiadomo trzeba ćwiczyć , ćwiczyć i jeszcze raz pisać.

Moja nauka robi postępy. Już potrafię pisać bez patrzenia , chociaż oczywiście zdarzają mi się pomyłki. Ale z czasem coraz lepiej mi idzie...
Zaraz sprawdzę sobie prędkość pisania tam gdzie podała efrell.
Nie wiem czy się pochwalę wynikiem , bo jeszcze pewnie jest zbyt wolno by się chwalić chyba_nie .

Suzi a może dołączysz do mnie. I razem się pouczymy pisać wszystkimi palcami . Mogę Ci polecić mój program do nauki.

Podpis Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera.
Powrót do góry

Pinessska

Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Pon 28-12-2009, 15:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja pisze bezwzrokowo, bo kilka lat temu firma wysłała mnie na kurs. Początkowo denerwowało mnie to, że musze tracić czas po pracy, ale teraz uważam, że było warto.

Podpis Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość

Sierpień 2009* Nasze Szczęście
Powrót do góry

fef

PostWysłany: Pon 28-12-2009, 17:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Też piszę bezwzrokowo. Nauczyłam się w liceum, gdy dorabiałam sobie przepisywaniem prac magisterskich i licencjackich.

Podpis Przyjaciele są jak anioły, podnoszą, gdy Twoje skrzydła opadają...
04.11.2003 dziecko 15.07.2009
Powrót do góry

kaju

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Pon 28-12-2009, 17:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Piszę bezwzrokowo, nawet nie wiem kiedy się nauczyłam... jakoś tak chyba samo przyszłoZłośliwa

Podpis "Każdy ranek daje szansę na to, by wieczorem móc powiedzieć: to był szczęśliwy dzień."
Powrót do góry

Aneczka1989

PostWysłany: Sro 30-12-2009, 10:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

sylla napisała:
Niby masz rację Aneczka , ale jednak trzeba się uczyć .
Jeżeli człowiek od początku pisał nie prawidłowo np . dwoma palcami to ciężko się jest tak po prostu przestawić.
Warto znaleźć jakiś program chociażby po to by nauczyć się poprawnego rozstawienia palców na klawiaturze. A potem to wiadomo trzeba ćwiczyć , ćwiczyć i jeszcze raz pisać.

Mnie w szkole uczono tego. Każdy palec powinien być używany w sumie , umiem trochę tak pisać ale ciężko tak. Wolę pisać dwoma palcami Uśmiechnięta.

Podpis Moja miłość do Ciebie jest jak obrączka ... Bez początku i bez końca :*.
Powrót do góry

sylla

PostWysłany: Sro 30-12-2009, 16:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja się nadal uczę . Całkiem nieźle mi idzie . Oczywiście zdarzają mi się pomyłki , ale nie daję za wygraną. Jak piszę na spokojnie to jest ok. i radzę sobie wszystkimi palcami. Jak się spieszę na przykład na gg to niestety ale piszę dwoma palcami. Nadal wydaje mi się , że tak jest szybciej.
Może kiedyś dojdę do wprawy...

Powrót do góry

Gwiazdeczka

Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 03-01-2010, 17:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja chciałabym się nauczyć, ale jakoś brakuje mi zaparcia.
Mam nawet jeden program do nauki bezwzrokowego pisania, tylko te chęci.

Podpis "Kobieta jest jak saszetka herbaty. Nie wie, jak jest mocna, dopóki nie wpadnie we wrzątek."
03.05.2005 Serduszko 04.12.2008 Zakochany
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

sylla

PostWysłany: Pon 04-01-2010, 15:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gwiazdeczko próbuj. Wystarczy piętnaście minut dziennie . Już po paru takich ćwiczeniach widać efekty.
Ja miałam ostatnio przerwę w ćwiczeniach ale nic nie zapomniałam.
Jakoś tak palce z czasem same wskakują wybrane litery. Teraz to już może być tylko lepiej Bardzo uśmiechnięta .

Powrót do góry

irishangel

Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Pon 04-01-2010, 15:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja też nauczyłam sie o tak, przez praktyke;P nawet nie zauwazylam kiedy zaczelam pisac nie patrzac na klawiature;).

Podpis "Kto poniża, sam jest niski."
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

OpenDoc

Zodiak chiński: Koza

PostWysłany: Wto 18-05-2010, 8:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Pisanie bez patrzenia na klawiaturę przychodzi samo, akurat mam ten "zaszczyt" pisać bez patrzenia pa klawiaturę czy nawet monitor i mogę zawsze w trakcie pisania jakiegoś projektu popatrzeć przez okno i popodziwiać krajobrazy.

Fakt zawsze może przytrafić się jakaś pomyłka, ale to bardzo rzadko.

Podpis Zawsze warto przeczytać ogłoszenia i regulamin forum!
Powrót do góry

Aikaterina
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Wto 18-05-2010, 15:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Na polskiej klawiaturze pisze nie patrzac, na niemieckiej ciagle cos mi umyka, gdzie indziej umiejscowione literki itp.

Podpis Serduszko "And I thank you for bringing me here, for showing me home..." Serduszko
Powrót do góry

Gizmowa
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 18-05-2010, 15:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na to, ale piszę bez patrzenia na klawiaturę.
Używam w miare możliwości wszystkich palców

Podpis 06.06.2004r. * 06.06.2009r. * 27.08.2010r. * 14.10.2011r.
Powrót do góry

adzia88
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Smok
Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 01-09-2010, 18:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

kaju napisała:
Piszę bezwzrokowo, nawet nie wiem kiedy się nauczyłam... jakoś tak chyba samo przyszłoZłośliwa

To tak samo jak u mnie Uśmiechnięta czasem musze spojrzeć na klawiaturę, ale bardzo rzadko Puszcza oko Najczęściej zerkam kiedy musze użyć jakichś numerków (nie mam numerycznej na lapku), albo kiedy piszę jakiś wyraz którego baaardzo rzadko używam Uśmiechnięta
Polskie znaki i emotki nie stanowią problemu Puszcza oko
A do pisania używam głównie kciuka (do alt i spacji) a pozostałe to środkowe i wskazujące. Aha i kiedy robie emotki wspomagam się prawym małym palcem.

Podpis Miłość jest nagrodą , którą dostajesz bez szczególnych zasług. Serduszko
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Sprawy lekko techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: