Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
bielizna duże rozmiary

Bezwzrokowe pisanie.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Sprawy lekko techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dzidzia

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 01-09-2010, 18:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja w szkole średniej na "technice biurowej" nauczyłam się pisać bezwzrokowo na maszynie. Kazali nam też pisać wszystkimi palcami ale tego za bardzo nie umiem Bardzo szczęśliwa

Podpis Dom-to tam gdzie,choćby pod gołym niebem, ludzie są razem
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
Silwa

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 09-09-2010, 7:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

W szkole średniej przedmiot - maszynopisanie - metoda bezwzrokowa 10 palcowa - pisaliśmy na czas i bezbłędność. Musze przyznać, że się przydaje - zostaje np. w pracy czas na popisanie na forum Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry

Kachna

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 28-10-2010, 10:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Planuje samodzielnie nauczyć sie tej techniki pisania. Kolezanka w ten sposób sie uczyła i teraz wymiata, pisze tak szybko, ze dla mnie to niemal jakaś magia Bardzo szczęśliwa . Podobno jest jakiś program do nauki szybkiego pisania.
Powrót do góry

dede22

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 29-11-2010, 14:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja używam raczej wszystkich palców prócz małych jakoś nimi nie umiem pisać - a tak radzili na właśnie takim programie do nauki pisania ale nie skorzytałam. A co do bez patrzenia na klawiature - to już żaden problem dla mnie. Jedynie kiedy muszę popatrzeć to jak chcem wpisać LICZBY i znakmi TYPU: ! Małpa # $ % ^ & * ( ) _ - + = reszta to pikuś. Pan pikuś. Uśmiechnięta

Podpis 16.08.2005r - Początek z moim A Uśmiechnięta :*

05.06.2008 => Narodziny naszej córeczki.
godz: 08:00 Uśmiechnięta Uśmiechnięta Uśmiechnięta
Powrót do góry

Fretka

Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 11-03-2011, 19:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja piszę bez patrzenia, co najwyżej zerkam na klawiaturę gdy się pomylę. Przyszło samo, z czasem. Kiedyś trochę pisałam ze znajomymi na gg, ostatnio też dużo ćwiczyłam pisząc licencjat. Ważne aby pisać, pisać i jeszcze raz pisać, nie poddawać się, ani nie uczyć układu klawiatury na pamięć.Bardzo szczęśliwa Z czasem palce same zapamiętają gdzie mają przeskoczyć.Puszcza oko Aha, pisanie zaczynałam jednym palcem, teraz używam wszystkich u obu rąk.Uśmiechnięta
Powrót do góry

sunflower

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Pią 11-03-2011, 19:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja również piszę bez patrzenia, nauczyłam się tego przy rozmowach przez gadu gadu.
W pracy ta umiejętność mi się bardzo przydaje i wszyscy się dziwią jak tak można pisać.. Puszcza oko

Podpis 
- Puchatku?
- Tak?
- Nic, chciałem się tylko upewnić, że jesteś.
Powrót do góry

sylla

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Pią 01-04-2011, 12:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja nadal nie potrafię Smutna .
Gdzieś tak zaniechałam naukę i patrzę na klawiaturę. ale za to i tak bardzo szybko piszę. Trzeba by może nad tym popracować znowu Podejrzliwa .

Podpis Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Sprawy lekko techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: