Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
AQUA-STER Roman Stefaniak

Bolący łokieć - co robić?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Kosz
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
milady

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 12-03-2008, 17:31    Temat postu: Bolący łokieć - co robić? Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Od około tygodnia boli mnie łokieć lewej ręki - to taki silny ból promieniujący w kierunku dłoni. Co może mi dolegać?? Jak mogę łagodzić te dolegliwość? Do jakiego lekarza się udać? Będę wdzięczna za wskazówki!
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 10

PostWysłany: Sro 12-03-2008, 17:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Najlepiej skonsultuj to z lekarzem pierwszego kontaktu on powinien skierować Cię do odpowiedniego lekarza. Może potrzebne będzie badanie przez neurologa, może przez chirurga?
To w zasadzie może być wszystko. Możesz mieć nadwyrężony łokiec od złej pozycji przy komputerze, może gdzieś sobie coś naciągnęłaś? Może to być jakiś stan zapalny, przewianie ....
Dobry na takie bóle może być arcalen (taka maść dla sportowców), bengel (nie wiem czy dobrze napisałam nazwę) mojemu mężowi pomagał przy przewianiu szyi bardzo mocno rozgrzewa, Jest jeszcze np. Ibuprom/albo ibuprofen w żelu działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo.

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

ulunius
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 12-03-2008, 17:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Do ortopedy i to jak najszybciej!

Jakiś czas temu bolał mnie łokieć, podoby ból jaki opisujesz. Puszcza oko Poszłam z tym do ortopedy, skierował mnie na "rehabilitację" a dokładniej miałam robione zabiegi (nie wiem czy nie przekręcę nazwy) elektrofonoforeza z maścią Fastum. Uśmiechnięta
Chodziłam 2 tygodnie na te zabiegi i pomogło. Uśmiechnięta

Podpis Płyń z wiatrem w plecy i z twarzą do słońca
Na falach losu tańcząc z gwiazdami
Powrót do góry

LeeLoo

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Tygrys
Użytkownik zbanowany
Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 12-03-2008, 19:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Do lekarza pierwszego kontaktu. To równie dobrze mogą być objawy dny moczowej w ogóle nie związane z mięśniami, tylko ze złą pracą nerek.

Podpis Aresek w serduszku moim na zawsze...
Kocham Cię malutki Płacze
Powrót do góry

agaat

Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 12-03-2008, 19:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja bym poszła do lekarza rodzinnego - myślę, że bez problemu dostaniesz skierowanie do ortopedy czy innego lekarza.
Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 13-03-2008, 0:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja bym poszla do ortopedy. Łokieć, podobnie jak kolano, jest jedną z bardziej wrednych kontuzji. Diablica lub Bardzo wściekła

Podpis Semper Fidelis

Zakochany 6.10.2006 Zakochany
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

milady

PostWysłany: Czw 13-03-2008, 20:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dzieki za odpowiedzi. Jutro zapisze sie do lekarza, bo bol staje sie naprawde nie do zniesienia. Nie wiem czy sobie nic tam nie naderwalam Smutna Mam nadzieje, ze to nic powaznego.
Powrót do góry

la_luna

Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Sro 17-06-2009, 13:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

No i co powiedział lekarz? Ja kiedyś zbiłam sobie łokieć, bolało jak diabli, ale smarowałam sobie maścią traumeel s i przeszło po dwóch dniach.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Kosz Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do: