Nie, wtedy byś umarła na zawał serca , wchodzisz na kilka minut ubrana tylko w majtki i biustonosz (ja w majtki) do komory, w której panuje temperatura minus 140 stopni C. Ale tego zimna nie odczuwasz. Po serii takich zabiegów czujesz się jak 10-latka.
Ciekawe gdzie robią takie zabiegi . Ciekawe też czy od mojego lekarza mogłabym dostać skierowanie na coś takiego.
Słyszałam też , że kapiele w siarce pomagają . Ale to już do sanatorium się trzeba wybrać....
Od dwoch dni boli mnie w dole plecow. Bol jest dosc dokuczliwy. Kilka razy wczesniej, kladac sie do lozka bolalo mnie dokladnie w tym samym miejscu, wtedy wystarczylo podlozyc zrolowany recznik lub chocby reke i zaraz mijalo, ale nie tym razem. A zaczelo sie w metrze, po 20 min. jazdy ledwo sie podnioslam. Zupelnie nie wiem co to moze byc, a masc rozgrzewajaca nie pomogla...
Aikaterina sprobuj sie delikatnie porozciagac, bo to moze byc jakis "zastaly" miesien, tez tak mialam pare razy a do tego kup sobie plastry rozgrzewajace, moim zdaniem dzialaja lepiej jak masci.
Bol jest po obu stronach blisko kregoslupa, nie promieniuje. Mysle, ze kazdy zna ten bol, on sie czasem pojawia wieczorem jak sie polozy na plecach w lozku, taki nazwalabym "ciagnacy" i normalnie dosc szybko mija. Ja mam teraz problemy ze wstawaniem z pozycji lezacej, nie moge nic dzwigac ani sie pochylac bo boli.
Aikaterinko a nie zmieniłaś przypadkiem butów?
Taki ból pojawia się czasem kiedy zmieniamy pozycję ciała tzn zaczynamy chodzić z wypiętym brzuchem do przodu, pogłębia się wtedy tzw lordoza lędźwiowa czyli ten dołek w dole placów.
Tak jak radzi Zuzka nagrzewaj, kompresami, ciepłą kąpielą, maścią albo plastrami i próbuj delikatnie rozruszać.
Nic mi o tym nie wiadomo... Nie mam nowych butow. Jakis czas temu chodzilam na wysokich obcasach, ale jednorazowo i to bylo zdaje sie okolo tygodnia temu, wiec to raczej nie to. Zrobie tak jak mi radzicie, dziekuje.
Sun to zalezy w ktorym odcinku Cie boli.
Jak dla mnie najlepsze nabole kregoslupa to cwiczenia rozciagajace i jak mnie boli kregoslup to lubie lezec na ziemi na plasko.
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 07 Mar 2011 Posty: 3018 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 26-04-2012, 18:59 Temat postu:
Zuzka napisała:
Sun to zalezy w ktorym odcinku Cie boli.
Jak dla mnie najlepsze nabole kregoslupa to cwiczenia rozciagajace i jak mnie boli kregoslup to lubie lezec na ziemi na plasko.
Boli na dole po prawej stronie, koło nerki ale to nie ból nerki .
Dzięki za wskazówki .