Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
AQUA-STER Roman Stefaniak

Brak sexu w małżeństwie
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Kosz
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
smutasek_1

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Czw 30-04-2009, 15:23    Temat postu: Brak sexu w małżeństwie Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Może wyda to się śmieszne i głupie ale wszędzie gdzie czytam to mężczyzni skarżą się na żony ,że nie chcą sexu. A w moim przypadku jest na odwrót. To mój mąż nie chce prawie wcale. Raz na miesiąc mysle,że by mu wystarczyło w zupełnosci. A co ma robić wtedy żona która chce częściej?

Uwagi  Proszę zapoznać się z tematem: WAŻNE - Styl i ortografia
efrell.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 3

PostWysłany: Czw 30-04-2009, 15:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A znasz powód dla którego mąż unika częstszych kontaktów? Zawsze taki był czy to dopiero trwa od pewnego czasu?

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

smutasek_1

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Czw 30-04-2009, 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

No własnie niestety nie znam.;-( Jestem bardzo młoda,on jest ode mnie 7 lat starszy. Z dbaniem o siebie jest tak jak przed ślubem.... Ciagle kładzie sie spac przede mną. Kochanki wydaje mi sie ze nie ma,bo zawsze wraca prosto do domu. Czy to możliwe ze po 5 latach razem można juz znudzic sie mężczyznie? I zeby on całkowicie stracił chęci na mnie?

Dołączone po 3 minutach 50 sekundach:

Czuje się fatalnie. Nie atrakcyjna,nie pociągająca;-( Nie wiem co mam robić!w końcu jak każda normalna kobieta też mam potrzeby... Czasami się nawet zastanawiam czy nie znaleźć se kochanka. Od prawie dwóch lat nie miałam fajnego sexu. ;-(
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Czw 30-04-2009, 16:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Odrzuciłabym na twoim miejscu pomysł z kochankiem i skupiła się raczej na ratowaniu tego co mam.
Porozmawiaj z mężem, być może ma jakieś problemy o których ci nie mówi. Jeśli rozmowa nie poskutkuje to może powinniście się udać na terapię do specjalisty? Jesteście młodzi, warto ratować małżeństwo.

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Pią 01-05-2009, 12:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Przede wszystkim napiszę, że podzielam zdanie Oczko.
Natomiast to co mogę doradzić, to może sama przejmij inicjatywę. Może jakaś kolacja, seksowna bielizna. Nie poddawaj się tak łatwo. Nawet wspólna kąpiel, to początek wspaniałego wieczoru. Pomyśl o czymś takim, a może to sprawi, że Twój mąż będzie miał ochotę na seks.
Powrót do góry

MaleństwO
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 01-05-2009, 13:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Podzielam zdanie dziewczyn. Nie powinnaś się tak łatwo poddać. Rozmowa, to bardzo dobra rada. Macie długi weekend i wykorzystajcie to na rozmowę i ustaleniem problemu.

Trzymam mocno kciuki za to, żeby udało Ci się. Puszcza oko

Podpis KIEDYŚ BĘDĘ OKROPNIE SZCZĘŚLIWA!!! Pełna marzeń i niezapomnianych wrażeń!!!

luty i wrzesień 2013!!! taktak
Powrót do góry

Artifficial_Minds

PostWysłany: Pią 01-05-2009, 18:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Moim zdaniem jest jakiś poważny powód tego, że mąż Cię unika w sypialni.. Spróbuj bardzo delikatnie to wyjaśnić. Możesz pójść sama do psychologa i poprosić go o radę w jaki sposób to zrobić..
Powrót do góry

Anielica

Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Nie 03-05-2009, 22:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A może ten powód nie jest związany z Tobą.. Może po prostu jego potrzeby zmalały, a może jest przemęczony , albo chory i dlatego mu się "nie chce"?

Warto rozmawiać, choć on sam może nie znać powodu, wtedy warto udać się do specjalisty Uśmiechnięta

Głowa do góry, pisz do nas do i jak Uśmiechnięta
Powrót do góry

szarotka_

Zodiak: Baran
Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 03-05-2009, 22:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Najlepszym wyjściem z każdego problemu, także tego, jest rozmowa. Spróbuj, nie zaszkodzi.

Podpis Kobiety bez towarzystwa mężczyzn więdną, a mężczyźni bez kobiet głupieją.
A. Czechow
12.12.2009- Moja Maleńka :-*
11.12.2010- Pani K. Uśmiechnięta
Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 4

PostWysłany: Pon 04-05-2009, 19:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Po prostu porozmawiaj z nim. Jak nie raz, to dwa.
I bez owijania w bawełnę, żeby się sam domyślił - bo mało który z nich się potrafi domyślać Uśmiechnięta

Podpis Wolę bez. Złośliwa
Powrót do góry

Majek
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Waga
Pochwał: 4

PostWysłany: Pon 04-05-2009, 19:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Wg mnie rozmowa, taka szczera bez wygadywania, bez wyzywania, na spokojnie powinna coś zdziałać. Zapytaj wprost co się dzieje, że nie ma między Wami tego co kiedyś. Problem może tkwić w wiele rzeczach.

Podpis Serduszko 23.07.2011 Serduszko 15.01.2013 Serduszko
Powrót do góry

halina88

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Byk

PostWysłany: Sob 13-06-2009, 12:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Musisz z mężem porozmawiać, problem pewnie tkwi głębiej. Mężczyźni uważają sprawy seksu za punkt honoru i jak coś nie tak, to siła trzeba z nich wyciągać, a to znak, że potrzebują pomocy i pewnie nie w tobie tkwi problem, a w nim i nie obrażać się egoistycznie tylko pomyśleć o partnerze.
Powrót do góry

KAMI

PostWysłany: Pią 19-06-2009, 15:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Może na początku napiszę że sam to przechodziłem (jestem M). Najpierw w pierwszym małżeństwie, teraz mam podobny problem. Nie jest to jednak wina kochanki, braku atrakcyjności partnerki/ żony. Po prostu po pewnym czasie gaśnie ta iskra. Co coś co sprawia że jest gorąco pomiędzy 2 osobami, że się zakochali w sobie, że było to coś. Wówczas mężczyzna nie koniecznie ma kochankę ale cały czas się rozgląda. W łóżku ta sama kobieta od kilku lat, a mężczyzna to "zdobywca". Taka natura i z tym trudno walczyć co nie oznacza że mężczyźni nie potrafią być wierni. Jednak miłość i seks w przypadku mężczyzn nie zawsze idzie w parze.
Nie znam złotego środka na to. Jednak uwierzcie że rozmowa, wymówki, pretensje etc nie dadzą efektu a jeśli dadzą to na krótką metę. Proponuje może dodanie jakiejś pikanterii. W tym momencie to Ty musisz przejąć inicjatywę. Może jakaś seksowna bielizna, może jakiś wyjazd tylko we dwoje. Coś co spowoduje że codzienność i nuda chociaż na chwilę zniknie... tak się zastanawiam i zaproponuj mężowi wyjazd wyjazd we dwoje gdzieś gdzie sami przeleżycie cały dzień w łóżku, z dobrym winem i odrobiną pikanterii Uśmiechnięta
Powrót do góry

Silwa

PostWysłany: Pon 22-06-2009, 9:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Cytat:
Po prostu po pewnym czasie gaśnie ta iskra. Co coś co sprawia że jest gorąco pomiędzy 2 osobami, że się zakochali w sobie, że było to coś. Wówczas mężczyzna nie koniecznie ma kochankę ale cały czas się rozgląda.

Nie zawsze ta iskra gaśnie i mam nadzieję że nie wszyscy mężczyźni tak to odbierają, bo wynikałoby z tego, ze więszość tych co nie zdradza żony poświęca się dla dobra rodziny Podejrzliwa Mam szczęście, że moje kochanie, po tylu latach nie pozwolił zgasnać iskrze i czasami jak spojrzy na mnie to, aż gorąco się robi.
Wiele czynników wpływa na nasz popęd; stres, kłopoty w rodzinie, pracy, przemęczenie, problemy zdrowotne itd, itd. porozmawiać zawsze warto.
Powrót do góry

Kath

PostWysłany: Pon 22-06-2009, 19:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja też jestem zdania, że warto szczerze, spokojnie porozmawiać. Zawsze warto próbować.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Kosz Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: