Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
sklep z biżuterią

Comiesięczne odkładanie pieniędzy w banku- gdzie??
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sate

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Smok
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pią 19-02-2010, 11:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Agata to wrecz niewiarygodne,kiedys miałam podobna lokate w Pko.Ja dziecku załozyłam posagowe,ale to nie jest tak korzystne jak to twoje.U mnie to jest cos takiego jak ksiazeczka PKO,ale zawsze dziecko bedzie miało cos tam na dobry poczatek dorosłego zycia,gdzie ja nawet kopniaka nie dostałam. Bardzo szczęśliwa

Podpis "Powiedz Mi dlaczego z waszych domów wieje chłód?
W dotyku klamek został tylko lód?
A ludzi bliskich zamiast czułych słów
Łączy tylko ten sam klucz?"
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
milka

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Pią 19-02-2010, 11:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

My z mężem też wpakowaliśmy się w Alior Bank w lokatę nocną ale wczoraj zabraliśmy pieniążki, odsetki były śmieszne! Za to od 2 lat mamy konto w Kredyt Banku, mamy m.in. lokatę, na której mamy zadowalające oprocentowanie co pozwala nam przy naszych środkach na zarabianie 60 zł miesięcznie, czasami więcej do tego mamy stałego doradcę, dzięki któremu założyliśmy kolejną lokatę z większym oprocentowaniem, pieniążki same rosną i rosną Uśmiechnięta Polecam Kredyt Bank

Podpis jakoś w lipcu 2008 r. trafiła nas strzała amora:*
27.09.2008 r. padło najważniejsze pytanie :*
29.08.2009 r. przysięgliśmy sobie dozgonną miłość aż po grób :*
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 4

PostWysłany: Czw 06-10-2011, 20:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Podepnę się może pod ten wątek. Puszcza oko
Czy za lokatę w banku, w którym nie ma się konta, trzeba płacić jakąś opłatę miesięczną albo roczną? Podejrzliwa

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

emylli

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Nie 09-10-2011, 14:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Czyli przy jakiej kwocie można myśleć o lokacie? A co robić by małe pieniążki też pracowały a nie leżały na koncie?

Podpis Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie.
Powrót do góry

monika2222
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 5

PostWysłany: Nie 09-10-2011, 14:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Emyli a w jakim banku masz konto?
Jeśli chcesz żeby mała kasa rosła to warto pomyśleć o koncie oszczędnościowym. Wtedy odsetki są naliczane od tego co jest na koncie i wypłacane przeważnie co miesiąc.
A lokatę można założyć nawet old 500zł.- zalezy od banku i długości lokaty.

Podpis Gdyby Ciebie nie było- wymyśliłabym Cię... inlove
07.08.2005
24.12.2009
06.08.2011
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 4

PostWysłany: Pon 10-10-2011, 18:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

emylli właśnie lokata opłaca się podobno przy mniejszych kwotach. Wtedy nie trzeba płacić jakiegoś tam podatku Belki czy jakoś tak. Nie znam się na tym niestety. Skonsternowana
I dalej nie wiem czy za prowadzenie lokaty trzeba coś płacić. Myśli

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

monika2222
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 5

PostWysłany: Pon 10-10-2011, 19:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Edziu za lokatę nie trzeba płacić (chyba, że jest gdzieś inaczej)- bank i tak dużo więcej zarabia na tych naszych odłożonych pieniądzach. Lokata długoterminowa małych kwot jest opłacalna, bo się omija właśnie ten podatek Belki (nie można mieć odsetek powyżej 2,50zł. bo wtedy podatek wynosi już 1zł.). Jeśli są większe kwoty to najlepszym rozwiązaniem jest lokata jednodniowa lub taka, w której odsetki naliczane są codziennie.

Podpis Gdyby Ciebie nie było- wymyśliłabym Cię... inlove
07.08.2005
24.12.2009
06.08.2011
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

MaleństwO
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 17-11-2011, 13:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam założoną polisę w Allianz. Na ok. 30 lat po 150 zł miesięcznie. Jest to troszkę ale to jest na moją przyszłość. Zabezpieczyłam się na przyszłość, kiedyś albo mogę całe pieniądze zabrać, albo przeznaczyć na emeryturę. Uśmiechnięta Jestem zadowolona.

Ostatnio również skusiłam się o założenie konta oszczędnościowego w ING. Wpłacam ile chce i raz w miesiącu mogę jakąś tam kwotę wypłacić. Choć nie chciałabym. Dlatego teraz polisa jest na przyszłość, a oszczędności na teraz. Puszcza oko Tak sobie leżą, a tak rozpływały mi się jak nie powiem co. Złośliwa

Podpis KIEDYŚ BĘDĘ OKROPNIE SZCZĘŚLIWA!!! Pełna marzeń i niezapomnianych wrażeń!!!
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: