Wysłany: Czw 03-05-2007, 20:27 Temat postu: Czy istnieje przeznaczenie?
Jak sądzicie,czy jest coś takiego jak przeznaczenie?.A może to mit?.Takie wielkie słowo.Opiera sie na nim wielu ludzi.Powiem szczerze ja też,może to naiwne,ale wierzę.A może to tylko usprawiedliwianie własnych niepowodzeń?.
Jeżeli macie ochotę się tym podzielić ze mną,serdecznie zapraszam.
Jak miałam jakieś cięższe cwile w życiu to właśnie tłumaczyłam sobie to wszystko przeznaczeniem. Później usłyszałam od kogoś, że ludzie, którzy nie potrafią wziąć odpowiedzialności za siebie i swoje życie - wszystko zrzucają na przeznaczenie - bo tak łatwiej żyć. Ogólnie myślę, że istnieje coś, co każdemu z nas jest pisane, ale jeśli będziemy bardzo uparci, to możemy się minąć z przeznaczeniem. Poza tym może coś być nam przeznaczone - ale może być wiele dróg dojścia do tego czegoś - i to już chyba od nas zależy, którą z nich wybierzemy - i czy będzie to ta właściwa. Życie chyba nie jest takie proste, aby była w nim tylko jedna droga i to niezależna od nas.
Sluchajcie, kiedys tak dla zabawy poszlam do tarocistki. Nie wierzylam w to za grosz, raczej chcialam zobaczyc jak to wszystko sie odbywa, kot, szklana kula i te sprawy. trafilam do bardzo nowoczesnego mieszkania, babeczka w miare mloda i zupelnie normalna, zadna tam wiedzma. Zaczela od tego, ze powiedziala mi wszystko mojej rodzinie i o przeszlosci ale uznalam, ze pewnie jakims cudem zgadla. Potem zaczela mowic o przyszlosci, nie bede wchodzic w szczegoly ale jak na razie wszystko sie sprawdza! Minelo juz dobrych 10 lat i jak na razie jest tak jak powiedziala. Z tym, ze na koniec dodala, ze to co jest nam przeznaczone mozna zmienic jesli bardzo sie tego chce i ma sie wystarczajaco silna wole. Mysle, ze cos w tym jest tzn nikt za nas nie decyduje i zawsze mamy wyjscie. Los trzeba wziac we wlasne rece ale na pewne rzeczy nie mamy wplywu...
Ja wierzę, że gdzieś u góry ktoś ma jakiś szkic każdego znas i co nieuniknione i tak musi nadejść, ale tylko od nas zależy czy to coś będzie pozytywne, czy negatywne.
Moim zdaniem pewne rzeczy sa nam przeznaczone ale niekoniecznie przez kogos na gorze, ja raczej wierze w nieodwracalnosc losu zapisana w naszych genach. I raczej nie mozemy przed niektorymi z nich uciec, np przed chorobą. Mozemy natomiast z nia walczyc i wyzdrowiec. A jesli chodzi o rzeczy dobre to juz raczej sami swoim zachowaniem i postawa mozemy te dobre rzeczy do nas przyciagnac. Nie dotyczy to oczywiscie faceta naszych marzen-takiego po prostu spotykamy na naszej drodze i w tym przypadku wierze w przeznaczenie w 100%!!
Jak dla mnie nie ma czegos takiego jak przeznaczenie. Wszyscy jestesmy kowalami wlasnego losu. Moze sie zdarzyc jakis wypadek przy pracy, ale to tylko dlatego, ze popelniamy bledy albo czasem cos nam sie naprawde uda.
Ja chyba jestem inna, bo głęboko wierze w przeznaczenie. Wierzę, że to co ma być to będzie. Jedynie możemy pomagać swojemu losowi, ale kształt naszego życia jest gdzieś zapisany
Wierzę, że istnieje plan naszego życia, ale od nas zależy jakimi drogami zostanie on zrealizowany. Wszelkie nasze decyzje, poczynania, to drogi jakie obieramy, ale wszystkie i tak kieruja nas do pewnych punktów kluczowych.
Wierzę w przeznaczenie. Coś w tym musi być... Co powiecie na to? Czytałam raz artykuł w internecie na temat randek internetowych. Tak mnie coś tknęło i pomyślałam sobie, że co mi zaszkodzi zarejestrowac się na jednej z tego typu stronek. Zaraz na drugi dzień dosłownie napisał do mnie pewien chłopak. Jak sie okazało dzisiaj jestesmy razem. Wierzę, że los chciał, żebyśmy się spotkali
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem a okazuje się że czekali na siebie całe zycie. <- to jest przeznaczenie
Drogi dwoje ludzi idą w zupelnie inne strony ale jednak z czasem się łączą. To jest własnie przeznaczenie. A co do niepowodzeń.. hm z jednej strony mowi się ze "tak miało byc" a z drugiej możemy po części być sami temu winni. (podkreślam że nie zawsze)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3Następny
Strona 1 z 3