Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Praca Oferta MLM

Czy kobiety cenią dobre maniery u mężczyzny?
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maciejowy

PostWysłany: Pią 18-09-2009, 20:02    Temat postu: Czy kobiety cenią dobre maniery u mężczyzny? Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Witam,

Generalnie, pytanie jak w temacie - czy kobiety cenią znajomość (oraz stosowanie) dobrych manier przez mężczyzn? Chodzi mi głównie o zachowanie w mniej lub bardziej codziennych sytuacjach towarzyskich - otwieranie drzwi od samochodu i/lub pomieszczeń, podawanie płaszcza, pomoc przy siadaniu do stołu, i tym podobne. Pytam zarówno o stałych partnerów / mężów / chłopaków, jak i mężczyzn, z którymi nie widujecie się przez cały czas - na przykład na randce, spotkaniu służbowym, lub podczas zwykłego wyjścia ze znajomymi.

Powiedzcie mi proszę, jak odbieracie tego typu zachowania? Są one dla Was miłe? Mile widziane? Oczekiwane przez Was? Czy może nie lubicie tego, lub nie ma to dla Was znaczenia?

Pytanie może wyda się Wam dziwne, ale jest ono tylko wstępem. Chciałbym poznać Wasze opinie, zanim zapytam o to, o co naprawdę mi chodzi Uśmiechnięta

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
Blondynka

Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 18-09-2009, 20:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja cenię takie zachowania Uśmiechnięta
Mój P. stara się pamiętać, że wychodzę przodem, otwiera mi drzwi w aucie itp.
Jest to naprawdę miłe i daje poznać, że chłopak szanuje kobietę Uśmiechnięta
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 4

PostWysłany: Pią 18-09-2009, 20:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jak najbardziej cenię sobie te wszystkie cechy u mężczyzn. Jak również zwracam na nie uwagę. Według mnie świadczy to o kulturze osobiestej mężczyzny i jego dobrym wychowaniu. Uśmiechnięta

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

Patka

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pią 18-09-2009, 20:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Tego typu zachowania u mężczyzn są bardzo mile widziane i wyczekiwane! Bardzo szczęśliwa
Dla mnie po chamsku byłoby gdyby facet w drzwiach pchał się pierwszy, w autobusie siedział, a kobieta nad nim stała i inne.

Tylko szkoda, że takie dobre maniery u mężczyzn zanikają. Neutralna
Coraz rzadziej można spotkać takiego szarmanckiego mężczyznę. :roll:

Na szczęście mój M ma wysoką kulturę osobistą! Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pią 18-09-2009, 20:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jak najbardziej cenię "dobre maniery" u mężczyzny, jeśli odnosi się to do tego typu spraw.
Dla mnie to jest szacunek wobec kobiety, tak samo jak ja przepuszczam starsze osoby w drzwiach, ustepuję im miejsca - wydaje mi się że to działa w podobny sposób.
Ale jeśli facet nie otworzy mi drzwi w samochodzie to świat się nie zawali, w końcu ręce mam Puszcza oko.

Przeszkadza mi natomiast całowanie w rękę, i to bez względu na to, czy jest to obcy człowiek czy bliższy znajomy.

Niektórym moim koleżankom bardzo przeszkadzają takie maniery u faceta, ale one maja bardziej feministyczne poglądy.

Podsumowując: tego typu zachowania u mężczyzn podobają mi się, ale nie uważam ich za niezbędny element męskiego wizerunku.

Oczywiście jeśli ledwo wlokę torbę z zakupami czy ciuchami to oczekuję wręcz pomocy hehe Złośliwa .

Podpis Wolę bez. Złośliwa
Powrót do góry

landrynka1732
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 18-09-2009, 20:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja sobie nie wyobrażam Mężczyzn, którzy tej kultury nie mają!
Jak dla mnie takie zachowania są pożądane wręcz i bardzo je cenię.
Mój Mężczyzna zawsze pamięta o przepuszczaniu mnie w drzwiach, czasami otwiera mi drzwi do auta, jeśli jemy coś na mieście zawsze dostaję pierwsza, gdy pisze do mnie słowa tj: Ciebie, Tobie i moje imie są zawsze z dużej litery.

Nie mogę na to narzekać, bo wyjątkowo Kochany egzemplarz mi się trafił! Puszcza oko

Podpis 27.06.2008 - 2009,2010,2011 Uśmiechnięta
24.12.2008 :*
17.07.2010...Najszczęśliwsza Żona na Świecie!!!
Sie kann ohne ihn nicht leben...
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

mari_cruz
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Pią 18-09-2009, 20:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Maniery manierom nierówne. Ja nie oczekuję i nie wyczekuję od mężczyzny, żeby koniecznie przysunął mi krzesło, gdy siadamy do stołu lub płacił za mnie (np. jeśli to spotkanie służbowe i to ja zapraszam). Oczywiście jest to miłe i chętnie przyjmuję takie zachowania, ale nie obrażam się, gdy ich brakuje. Nie lubię zmanierowanych osób - niektórzy z manierami stanowczo przesadzają. Natomiast ja, podobnie jak dziewczyny, mam szczęście - Ł. ma we krwi ładne zachowania, także nie muszę się wstydzić Uśmiechnięta.
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pią 18-09-2009, 21:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Van'yess napisała:
Przeszkadza mi natomiast całowanie w rękę, i to bez względu na to, czy jest to obcy człowiek czy bliższy znajomy.

Też tego nie lubię. Puszcza oko

Powrót do góry

mari_cruz
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pią 18-09-2009, 21:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oczko napisała:
Też tego nie lubię. Puszcza oko

Zarazki Puszcza oko. Nie oparłabym się, by nie wytrzeć ukradkiem dłoni po takim pocałunku Uśmiechnięta.
Powrót do góry

landrynka1732
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Pią 18-09-2009, 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Bleeeeeee całowanie w rękę też u mnie odpada Puszcza oko.

Podpis 27.06.2008 - 2009,2010,2011 Uśmiechnięta
24.12.2008 :*
17.07.2010...Najszczęśliwsza Żona na Świecie!!!
Sie kann ohne ihn nicht leben...
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pią 18-09-2009, 21:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Na szczęście bardzo rzadko się spotykam z całowaniem w rękę. Chyba najczęściej na jakiś weselach u dalekich wujków. Śmiejąca się

Powrót do góry

tatiana

PostWysłany: Pią 18-09-2009, 21:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Meżczyzna powienien być na tyle uprzejmy, żeby sie go nie wstydzić. Nie lubie jak mezczyzna pcha sie pierwszy przez drzwi, odwraca sie do mnie plecami itp. Uważam, że powienien odzywać sie do mnie w grzeczny sposób. Jestem ogólnie na to wyczulona ale bez przesady. Całowanie w ręke stanowczo odpada. Nigdy mi sie nie podobał ten zwyczaj i zawsze mi sie kojarzył ze starszymi, wasatymi panami, po paru głębszych Puszcza oko. Nie oczekuje tez skakania wokół mnie jakbym była księzniczką, podawania i zakładania płaszcza, podsuwania krzesła. Miło mi natomiast jak mezczyzna przepuszcza mnie przodem a nie przepycha jak cham i obdarza uwagą na którą zasługuję Puszcza oko.
Powrót do góry

Lisanne
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Sob 19-09-2009, 11:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Skoro mamy równouprawnienie, nie wymagam od otaczających mnie mężczyzn, aby robili te wszystkie grzeczne rzeczy.
Bo skoro jestem niezależna i silna, to sobie jakoś poradzę sama.
Ale... tacy mężczyźni, którzy już mają we krwi dobre maniery są jak najbardziej mile widziani, zwracają moją uwagę częściej niż Ci, którzy tych zasad nie stosują.
Dlatego też kandydat na mojego chłopaka czy męża jest zazwyczaj szarmancki, bo mi się ta cecha podoba. A mężczyźni, z którymi nie łączą mnie stosunki emocjonalne, mogą sobie być jacy chcą. Nawet ja ich mogę przepuścić w drzwiach Bardzo szczęśliwa.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Małgo

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Sob 19-09-2009, 12:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja rownież cenię takie zachowania u mężczyzn. Milo gdy mężczyzna przepuszcza w drzwiach, podaje płaszcz, zwraca się z szacunkiem do kobiety. Otwierania drzwi do auta - niekoniecznie, w końcu ręce mam.

Jeśli chodzi o całowanie w rękę to nie przeszkadza mi to zupełnie. To przecież taka polska tradycja. Zazwyczaj jak się wita z kimś z rodziny to się całuje w policzek i w rękę - tak ze lepiej mieć zarazki na ręce niż na policzku:P Bardzo lubię gdy po wspolnym tancu mój M. albo mój tata całują mnie w rękęUśmiechnięta
Powrót do góry

Kwiat_sniegu

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Sob 19-09-2009, 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja również bardzo lubie jak mężczyzna jest wobec kobiety szarmancki, to wynika z Jego kultury oczywiscie. Nie lubie jak klnie jak szewc..
a otwieranie drzwi jest bardzo miłe Uśmiechnięta

Podpis ..You can't feel anything that your heart don't want to feel...
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: