Wysłany: Sob 11-10-2008, 11:48 Temat postu: Czy ktoś ma iPlusa?
Zastanawiam sie ,czy ktoś z Was korzysta z usługi iPlus?
Dodałam komentarz do tematu:,, Nowa kampania PLUS GSM"
Chciałabym rozwinąć temat w trochę innym kierunku.
W ramach sprostowania napisze ,że nie mam telefonu w tej sieci .
A co do tej usługi nie mam wyrobionego zdania.
Przypuszczam ,że tu nie ma żadnych zastrzeżeń.
Jednak jeśli chodzi o iPlusa to jestem wściekła
Sama nie wiem jakich mam użyć słów ,żeby opisać ile nerwów kosztuje mnie korzystanie z tej usługi.
Tylko wypatruje, kiedy skończy mi się umowa.
Jeśli zaciekawi Was ten temat ,to napiszę coś więcej...
No tak ,ja też mieszkam na wsi.
Ale to nie powinno mieć znaczenia.
Ze względów technicznych nie mogę mieć dostępu do netu z innego źródła.
Są różne dni.Raz jest lepiej ,ale przeważnie jest źle.
Najgorsze jest to ,że nic sie nie da zrobić ,żeby było lepiej.
Wydzwaniam do działu technicznego co pięć minut.
Rozkładają bezradnie ręce.
Problem głównie polega na tym ,że internet ciągle sie rozłącza.
Bywa tak ,że otwieram stronkę potem drugą i bach.
Już go nie ma.
Muszę wtedy wyłączyć cała aplikację ,przepiąć modem do innego gniazda usb i włączyć wszystko na nowo.
Moja cierpliwość się kończy gdy muszę to robić bardzo często.
Wyobraźcie sobie ,że siedzicie na forum w jakimś ciekawym temacie.
A tu ciągle się rozłącza.
Musicie wszystko poprzełączać ,zalogować sie na nowo na forum,odszukać swój temat.
A juz najgorzej ,jak odpisywałyście na post.
Wypisałyście na całą stronę ,a tu wszystko się kasuję.
Zgroza
No cóż jestem bezsilna.
Pozostało mi czekać do lipca.
Wtedy skończy się umowa.
Broń boże wszystkich przed iplusem. męczymy się z tym badziewiem półtora roku i niestety pomęczymy jeszcze do sierpnia. Non top się rozłancza, strony się nie otwieraja, a jak się otwieraja to bardzo wolno. O wrzucie lub you tube możecie zapomnieć, aby się jakikolwiek filmik odtworzył.
Non stop wydzwaniamy po działach technicznych, a oni nam to samo jakies dziwne działania w kompie dyktują przez telefon, które i tak nic nie dają. Albo w ogóle się dodzwonić nie można.
Wysłałam już milion reklamacji a to wszystko nic nie daje. Byle do sierpnia.
I przestrzegam niech nikt sie nie da na to nabrać. Sąsiedzi piętro niżej mają i również z tym walczą. Sorry, że piszę wielką litera ale to moje nerwy bo jak słyszę iplus to mam ochotę krzyczeć z bezsilności i własnej głupoty.
Aha bo zapomniałam o najważniejszym płacimy za to xxxxx 110zł miesięcznie.
To jaki masz abonament sylwii-79 ?
Ja płace 60 zł. Ale to i tak wydaje mi się dużo ,jak za nic.
Ty masz tego iPlusa w laptopie?
Znalazłam sposób na to żeby przyspieszyć otwieranie stron.Dokupiłam do mojego laptopa pamięć i wszystko przyspieszyło.
W pewnym momencie ,gdy już moje nerwy sięgnęły zenitu napisałam do Plusa.
Wysłałam bardzo 'soczyste' pismo . Napisałam co mnie boli i co o nich myślę.Muszę przyznać ,że od momentu jak wysłałam pismo ,poprawiło się.
Nie chce mi się wierzyć ,że to podziałało.Przez miesiąc czasu internet nie wyłączył mi się ani razu.Między czasie dzwoniła do mnie pani z Plusa i pytała o jakieś szczegóły i czy się coś poprawiło.Mam czekać na pisemną odpowiedź od nich. Więc czekam.
Jak było chwilę spokoju ,tak wczoraj znowu zaczął się wyłączać.
Dziś też jest źle.Ale może to chwilowe.Mam taką nadzieję!
Abonament mam za 110zł ten 4gb do pobrania.
Tyle płacimy bo jak braliśmy półtora roku temu to ten modem który mamy był bardzo drogi i my go po prostu przez dwa lata spłacamy dlatego płacimy 50zł więcej 2msc pozniej nasz modem był już za 1zł i płaciłabym wtedy tyle co Ty 60zł ale skąd to mogłam wiedzieć.
Laptopa mam nowego z bardzo dobrą pamięcią i nic to nie daje.
Po prostu iplus to jedno wielki g...
Napisałam już kilka reklamacji i zostały rozpatrzone pomyślnie.Uparłam się ,że nie zapłace za msc. w kórym internetu więcej nie było niż był.
Zrób to samo.Z oszustami trzeba walczyć mamy swoje prawa a oni nie wywiązują się z usługi.Pozdrawiam.
Mój net na razie działa bez zastrzeżeń od miesiąca(nie licząc dwóch ostatnich dni!)
Ciekawi mnie tylko jakie są powody tego ,że przestaje działać.
Rozbraja mnie też ,że nie mam pojęcia co jest tego przyczyną.
Nikt z biura obsługi Plusa nie potrafi mi tego wytłumaczyć.
Rozkładają bezradnie ręce.A co ja mam z tym sama zrobić .
No ale ostatnio coś się zmieniło.Zastanawiam się dlaczego?
Mako może jak będziesz korzystać w mieście, to będzie się inaczej sprawował.
Moja Era poza miastem zeszła z prędkości znacznie, ale na szczęście działa.
Jeżeli dostałam ostrzeżenie za to , iż po przecinku i kropce nie dawałam spacji to proszę owe ostrzeżenie dać co drugiej osobie na forum. Tak pisze większość i jakoś u nikogo nie zauważyłam poprawek. Więc ) bez przesady. Jak jest jakiś osobisty problem do mnie to proszę napisać prywatną wiadomość. Forum jest po to aby wypowiadać swoje zdanie.
I moje o iplusie jest takie jak wyżej. Aha i nie krzyczałam tylko podnosiłam głos.Za co zresztą wcześniej przeprosiłam!
Dzięki Alanml Czasem naprawdę wychodzę z siebie. I dlatego chciałam przestrzec przed tym... ( hmm jakby to napisać aby znowu kogoś nie urazić) ... felernym internetem. Nie dajcie się nabrać. No i pewnie znowu ostrzeżenie dostanę. Ale zapewniam staram się jak mogę pilnować żeby po kropce i przecinku stawiać spację....
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2