Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
bielizna duże rozmiary

Dwa różne style.
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Moda i jej trendy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
macabre

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 12-08-2010, 16:03    Temat postu: Dwa różne style. Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mam taki modowy problem. Ponieważ jestem fanką dwóch różnych, odmiennych stylów i nie wiem jak je połączyć. Znaczy ubieram się w to co mi się podoba, w to w czym czuję się dobrze i mam w nosie to co inni myślą. Ale czasem się zastanawiam czy to dobrze z boku wygląda.
Moimi stylami są można powiedzieć w skrócie oldschool i retro.
Czyli lubię z jednej strony kobiecie, delikatne, subtelne, dziewczęce ubrania, z drugiej młodzieżowe.
Nie wiem czy mi się to nie gryzie. Jednego dnia założę balerinki, spódniczkę w róże, białą bluzeczkę i perełkowe koraliki, a drugiego legginsy i koszulkę 'z zespołem'. Jednego dnia szara bluzeczka z bufkami, rurki, koraliki innego tunika a'la wielki t-shirt i różowe rajstopki.
Czasem myślę, żeby uparcie pójść w stronę kobiecego stylu, różowa bluzka z dekoltem, falbaniaste spódniczki, ale za chiny nie pożegnam się z koszulami w kratę, z conversami czy zabawnymi koszulkami. No i moje nieśmiertelne okulary.

Jedynym mostem między tymi stylami są sweterki, które pasują i tu i tu, i mam ich pół szafy (zielony, granatowy, beżowy i szary)

Wkleję przykładowe stylizację podobne do moich. (chociaż to jeszcze nie to samo, musiałabym sobie zdjęcia zrobić) Powiedzcie, czy to się gryzie że raz tak raz tak?

[img]http://i.pinger.pl/pgr409/1070ad2c0022bbc34a1d66ee[/img]

Ostatnio poluję na te buty. No i jak je pogodzić z kwiecistą sukienką czy białą bluzką i gorsetem w panterkę?

Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Fotoatrakcje
Gizmowa
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 12-08-2010, 16:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Przeszkadza Ci to? Puszcza oko
Ja w jeden dzień zakładam obcasy, rurki, elegancką bluzkę, a drugiego nike, proste spodnie i normalny T-shirt ze śmiesznym motywem Puszcza oko
Ja osobiscie nie widzę w tym nic złego, w końcu ub ieram to na co mam ochotę.
Więc czemu Tobie miałoby to przeszkadzać? Przecież nikt Ci nie każe ubierać się codzienie tak samo, wręcz nudno i monotematycznie Złośliwa

A tych butów przecież nie będziesz zakładać codziennie, przecież pasują do tego stylu z koszulką NY co pokazałaś Uśmiechnięta

Podpis 06.06.2004r. * 06.06.2009r. * 27.08.2010r. * 14.10.2011r.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Agata
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut

PostWysłany: Czw 12-08-2010, 16:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Macabre moim zdaniem to nawet lepiej, że lubisz więcej niż jeden styl. masz przynajmniej większy wybór w szafie i możesz bardziej zaszaleć.
Grunt, że nie zakładasz tych ubrań jednocześnie, bo mogłoby ciut dziwacznie wyglądać.
Skoro Ty się w tym dobrze czujesz to jest to najważniejsze. Ludźmi się nie przejmuj.

Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry

Blondynka

PostWysłany: Czw 12-08-2010, 17:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Uważam, że wszystko jest o.k. Uśmiechnięta
Sama musisz się sobie podobać i nie reagować na gadanie ludzi.. Uśmiechnięta
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 4

PostWysłany: Czw 12-08-2010, 17:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja też preferuję dwa style ubierania. Pierwszy to kobiecy, elegancki a drugi - młodzieżowo-sportowy.
Najważniejsze, żebyś Ty się czuła dobrze w każdym z nich. Uśmiechnięta Na ludzi nie zwracaj uwagi.

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

Miśka

Zodiak: Byk
Zodiak chiński: Wąż

PostWysłany: Czw 12-08-2010, 18:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja w ogóle nie mam czegoś takiego , że preferuję jakiś jeden styl. Kupuję co mi się podoba i nie zastanawiam się nad tym, jak różne ubrania mam w szafie. Ważne, że dobrze się w nich czuję. I to jest właśnie "mój" styl Uśmiechnięta . Także, nie rozumiem nad czym się zastanawiasz Uśmiechnięta .

Podpis Dlaczego musimy słuchać głosu serca?
Bo tam skarb twój, gdzie serce twoje. (Alchemik)
Powrót do góry

macabre

PostWysłany: Czw 12-08-2010, 19:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Blondynka napisała:
Sama musisz się sobie podobać i nie reagować na gadanie ludzi.. Uśmiechnięta

Ludzie nic nie gadali.
Tylko się zastanawiam jak to z boku wygląda i czy nie pójść w jedną stronę jeśli o styl chodzi.

PS. Oczko może sprawiłam dziwne wrażenie, jednak sportowego stylu bardzo nie lubię Puszcza oko
Powrót do góry

MeYa
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Czw 12-08-2010, 19:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Macabre bo kobieta zmienną jest Uśmiechnięta. Strojem trzeba się bawić. Możemy kreować nim nasze image, pokazać nim nasze inne oblicze, nastrój, itp.

Myślę, że dopóki z głową nie miksujesz stylów w tym samym czasie to będzie wyglądać dobrze Uśmiechnięta.

Podpis „Jeżeli nie wiesz dokąd idziesz trudno Ci będzie tam dojść”.
"Mądrość musisz sam z siebie, własną dobyć pracą" A.M.
Powrót do góry

dzidzia

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Czw 12-08-2010, 20:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

macabre Ja wychodzę z założenia że nosi się to co się lubi i jak się lubi. Jeśli Tobie w jeden dzień w takim stylu dobrze a w drugi inaczej to bardzo dobrze. Przynajmniej jesteś barwną osobą.
Ja w jeden dzień potrafię iść w sukience i szpilkach a w drugi jak mam ochotę ubieram adidasy i szorty. I nie przeszkadza mi to. I raczej nie podążam za modą bo jest modne i muszę to mieć. Kupuje to w czym mi dobrze.

Podpis Dom-to tam gdzie,choćby pod gołym niebem, ludzie są razem
Powrót do góry

macabre

PostWysłany: Pią 13-08-2010, 17:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dzięki Uśmiechnięta Trochę mnie uspokoiłyście i cofnęłyście mój zamiar przemeblowania szafy Bardzo szczęśliwa

Meya ooo tak kobieta jest zmienną.

Ja jestem ogólnie przykładem kontrastu, podobają mi się zawsze 2 odległe od siebie style, także w muzyce. Z jednej strony punk rock, mocniejsze brzmienia typu SOAD, z drugiej Nat King Cole, Michał Bajor i spokojniejsze rzeczy...
Powrót do góry

Lisanne
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Pią 13-08-2010, 17:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

macabre napisała:
lubię z jednej strony kobiecie, delikatne, subtelne, dziewczęce ubrania, z drugiej młodzieżowe.

I to jest właśnie super. Przecież nikt nie mówi, że masz się ubierać tylko w stylu młodzieżowym i nie kupować, ani nie nosić nic innego.
Ja też ubieram się różnie w zależności od nastroju i okoliczności. Do pracy elegancko, po pracy T-shirt i dżinsy, czasem jakoś tak bardziej kobieco.
Moim zdaniem zupełnie nie należy się ograniczać do jednego stylu Uśmiechnięta.

Podpis  „Jeśli człowiek nie jest wystarczająco szalony, by być szczęśliwym bez powodu, to znaczy, że nigdy nie będzie szczęśliwy.”
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

MeYa
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Pią 13-08-2010, 17:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

I to jest fajne w byciu kobietą Bardzo szczęśliwa. Mamy tyle możliwości jeśli chodzi o ubiór Cool . Faceci aż tak nie poszaleją Złośliwa .

Podpis „Jeżeli nie wiesz dokąd idziesz trudno Ci będzie tam dojść”.
"Mądrość musisz sam z siebie, własną dobyć pracą" A.M.
Powrót do góry

macabre

PostWysłany: Pią 13-08-2010, 18:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

MeYa napisała:
Faceci aż tak nie poszaleją Złośliwa .

Michał Piróg pozdrawia Złośliwa

Kobietą być fajnie, gorzej jak jest się fetyszystką Złośliwa
Ale za to szpilek nie włożę nigdy.
Powrót do góry

Lisanne
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Pią 13-08-2010, 18:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

macabre napisała:
Ale za to szpilek nie włożę nigdy.

Oj kochana, nigdy nie mów nigdy Puszcza oko.

Podpis  „Jeśli człowiek nie jest wystarczająco szalony, by być szczęśliwym bez powodu, to znaczy, że nigdy nie będzie szczęśliwy.”
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

macabre

PostWysłany: Pią 13-08-2010, 18:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie no kiedyś to pewnie założę, ale ja + szpilki = wielkie pośmiewisko. Złośliwa
Nie umiem w tym chodzić i mnie stawy bolą.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Moda i jej trendy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: