Wysłany: Czw 12-08-2010, 16:03 Temat postu: Dwa różne style.
Mam taki modowy problem. Ponieważ jestem fanką dwóch różnych, odmiennych stylów i nie wiem jak je połączyć. Znaczy ubieram się w to co mi się podoba, w to w czym czuję się dobrze i mam w nosie to co inni myślą. Ale czasem się zastanawiam czy to dobrze z boku wygląda.
Moimi stylami są można powiedzieć w skrócie oldschool i retro.
Czyli lubię z jednej strony kobiecie, delikatne, subtelne, dziewczęce ubrania, z drugiej młodzieżowe.
Nie wiem czy mi się to nie gryzie. Jednego dnia założę balerinki, spódniczkę w róże, białą bluzeczkę i perełkowe koraliki, a drugiego legginsy i koszulkę 'z zespołem'. Jednego dnia szara bluzeczka z bufkami, rurki, koraliki innego tunika a'la wielki t-shirt i różowe rajstopki.
Czasem myślę, żeby uparcie pójść w stronę kobiecego stylu, różowa bluzka z dekoltem, falbaniaste spódniczki, ale za chiny nie pożegnam się z koszulami w kratę, z conversami czy zabawnymi koszulkami. No i moje nieśmiertelne okulary.
Jedynym mostem między tymi stylami są sweterki, które pasują i tu i tu, i mam ich pół szafy (zielony, granatowy, beżowy i szary)
Wkleję przykładowe stylizację podobne do moich. (chociaż to jeszcze nie to samo, musiałabym sobie zdjęcia zrobić) Powiedzcie, czy to się gryzie że raz tak raz tak?
Przeszkadza Ci to?
Ja w jeden dzień zakładam obcasy, rurki, elegancką bluzkę, a drugiego nike, proste spodnie i normalny T-shirt ze śmiesznym motywem
Ja osobiscie nie widzę w tym nic złego, w końcu ub ieram to na co mam ochotę.
Więc czemu Tobie miałoby to przeszkadzać? Przecież nikt Ci nie każe ubierać się codzienie tak samo, wręcz nudno i monotematycznie
A tych butów przecież nie będziesz zakładać codziennie, przecież pasują do tego stylu z koszulką NY co pokazałaś
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 19 Maj 2006 Pochwał: 2 Posty: 8472 Skąd: południe Polski
Wysłany: Czw 12-08-2010, 16:16 Temat postu:
Macabre moim zdaniem to nawet lepiej, że lubisz więcej niż jeden styl. masz przynajmniej większy wybór w szafie i możesz bardziej zaszaleć.
Grunt, że nie zakładasz tych ubrań jednocześnie, bo mogłoby ciut dziwacznie wyglądać.
Skoro Ty się w tym dobrze czujesz to jest to najważniejsze. Ludźmi się nie przejmuj.
Ja też preferuję dwa style ubierania. Pierwszy to kobiecy, elegancki a drugi - młodzieżowo-sportowy.
Najważniejsze, żebyś Ty się czuła dobrze w każdym z nich. Na ludzi nie zwracaj uwagi.
Ja w ogóle nie mam czegoś takiego , że preferuję jakiś jeden styl. Kupuję co mi się podoba i nie zastanawiam się nad tym, jak różne ubrania mam w szafie. Ważne, że dobrze się w nich czuję. I to jest właśnie "mój" styl . Także, nie rozumiem nad czym się zastanawiasz .
macabre Ja wychodzę z założenia że nosi się to co się lubi i jak się lubi. Jeśli Tobie w jeden dzień w takim stylu dobrze a w drugi inaczej to bardzo dobrze. Przynajmniej jesteś barwną osobą.
Ja w jeden dzień potrafię iść w sukience i szpilkach a w drugi jak mam ochotę ubieram adidasy i szorty. I nie przeszkadza mi to. I raczej nie podążam za modą bo jest modne i muszę to mieć. Kupuje to w czym mi dobrze.
Dzięki Trochę mnie uspokoiłyście i cofnęłyście mój zamiar przemeblowania szafy
Meya ooo tak kobieta jest zmienną.
Ja jestem ogólnie przykładem kontrastu, podobają mi się zawsze 2 odległe od siebie style, także w muzyce. Z jednej strony punk rock, mocniejsze brzmienia typu SOAD, z drugiej Nat King Cole, Michał Bajor i spokojniejsze rzeczy...
lubię z jednej strony kobiecie, delikatne, subtelne, dziewczęce ubrania, z drugiej młodzieżowe.
I to jest właśnie super. Przecież nikt nie mówi, że masz się ubierać tylko w stylu młodzieżowym i nie kupować, ani nie nosić nic innego.
Ja też ubieram się różnie w zależności od nastroju i okoliczności. Do pracy elegancko, po pracy T-shirt i dżinsy, czasem jakoś tak bardziej kobieco.
Moim zdaniem zupełnie nie należy się ograniczać do jednego stylu .
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2