To tak jak organizowanie konkursów na małą miss piękności. Oglądałam kiedyś program o tym, niepojęte to wszystko. Te dziewczynki mają tapety na twarzy, manicure i takie fryzury, że głowa mała.
Bo to jest chyba kadr z filmu "Little miss sunshine" i ta mała w środku jest właśnie taka oderwana troszkę od wszystkiego. Ale prawdą jest, że tak wyglądają konkursy małych miss w USA. W Polsce nie jest to jeszcze tak wulgarne, na szczęście.
Ogladalam pare programow o takich wyborach tutaj...
Dziewczynki, nawet 2,3 letnie maja rozjasniane wlosy, robione pasemka, przyklejane sztuczne rzesy, makijaze jakiego nawet ja na sobie nie mialam.
Potem sie dziwia, ze pedofile atakuja nawet takie maluchy.
W taki sposob mamusie spelniania swoje niespelnione marzenia.
No i u nas można oglądać takie programy. Bodajże na Travel&living w każdą sobotę wieczorem.
Ja przyznam szczerze, że raz ogladałam ten program i nie mogłam wyjść z podziwu dla głupoty tych matek. Dziewczynki wyglądały koszmarnie. Takie małe lolitki. A te głupie mamuśki nic tylko podkręcały atmosferę
Dramat!!
Co do obcasów to myślę, że to jest ten sam kaliber. Nie dość, że kręgosłup to i kolana oraz stopy mogą ulec deformacji. To chyba świadczy tylko o głupocie i niewiedzy rodziców, którzy na takie coś pozwalają
Jestem w szoku. Jak można tak własnemu dziecku krzywdę robić? Ja nigdy bym nie dała swojej małej córeczce butów na obcasie. Jak bedzie miała 15-16 lat, proszę bardzo.
Wysłany: Pią 22-01-2010, 11:33 Temat postu:
Moim zdaniem,wkładając tak małym dziewczynkom buty na obcasie,wyrządza im się bardzo dużą krzywdę.Przecież takie dzieci jeszcze rosną,łatwo o wszelkie urazy i deformacje stóp.