Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Fotozlepa

Dziewczynki a buty na obcasie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Dzieci starsze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agata
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 22-01-2010, 12:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Zdjęcie szokujące Zszokowana

Ta pierwsza dziewczynka z prawej wygląda jak miniaturka dojrzałej kobiety Zszokowana

Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
Paula
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 23-01-2010, 4:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja juz kilkakrotnie widzialam tutaj dziewczynki w butach na obcasach, takze kozaczkach. Nie wiem jakie skutki ma to na mlody kregoslup bo i w doroslym wielku obcasy nie sluza.
Wiecie, co innego jak mala dziewczynka przymierza buty mamy, a co innego jak ma wlasne...
Na wszystko jest odpowiedni czas i napewno mojej corce dluuuugo nie kupi takich pantofelkow.

Podpis Zona od 13.09.2003
Mama Mayi od 7.06.2006
Mama Filipa od 18.06.2010
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Pochwał: 4

PostWysłany: Sob 23-01-2010, 4:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Zuzka napisała:
Dziewczynki, nawet 2,3 letnie maja rozjasniane wlosy, robione pasemka

Jestem ciekawa jak wyglądają później takie włosy u takiej dwudziestoparolatki. Wściekła

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 23-01-2010, 5:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Edzia napisała:
Jestem ciekawa jak wyglądają później takie włosy u takiej dwudziestoparolatki. Wściekła

O ile cos jej jeszcze zostaje na glowie. Podejrzliwa

Podpis 04.04.08 !!!!!!

[*][*][*][*]
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Sob 23-01-2010, 6:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dla mnie to w ogóle nie przemawia. I moje dziecko na pewno w takim wieku nie będzie nosiło obcasów.
Ja jak widzę u mnie w sklepie niektóre ciuszki dla dziewczynek 2-7 lat, to aż żal patrzeć. Wiele z nich jakby żywcem skopiowane z działu damskiego. A chyba tak być nie powinno.

Podpis Serduszko 23.07.2011 Serduszko

Ale i zakochała się bez pamięci, jako że miłość nie dba o powody.
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Sob 23-01-2010, 15:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Majek napisała:

Ja jak widzę u mnie w sklepie niektóre ciuszki dla dziewczynek 2-7 lat, to aż żal patrzeć. Wiele z nich jakby żywcem skopiowane z działu damskiego. A chyba tak być nie powinno.

Ano nie powinno.
Też zwróciłam na to uwagę. Dziewczynka ma być dziewczynką, a nie małą - starą. Przewraca oczami

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

macabre

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Nie 24-01-2010, 5:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Teraz dużo dzieci i te dzieci-młodzież (mam na myśli tak ok. 11-14 lat) się ubierają lepiej od kobiet. Jest takie parcie w sklepach, gdzie można kupić dziecku sexy czerwony sweterek w panterkę, futerka, legginsy czy rurki.
Dla mnie to przesada, bo dziecko powinno być dzieckiem jak najdłużej.
A potem się dziwią, że coraz to młodsze dziewczynki są gwałcone i napadane, jak 13 latka wygląda na 17-latkę, to się nie dziwmy.

Co do obcasów, cóż zobaczymy co będzie za 10 lat, jak pokolenie małych miss będzie miało chore łapy i kręgosłupy.
Ja pierwsze szpilki kupiłam chyba rok temu (16 lat miałam) i założyłam je hmm 3 razy.

Jeśli chodzi ogólnie o temat ubierania się dzieci jak kobiet to polecam Galerianki (bo rzeczywistość jest taka, że dzieciaki ubierające się NORMALNIE odstają od rówieśników)
no i wspomnianą wcześniej Małą Miss.
I tu artykuł:
http://www.papilot.pl/article/6602/Makijaz-fryzury-diety-.html
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Wto 09-02-2010, 14:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja podobnie jak Wy nie wyobrażam sobie mojej córki w butach na obcasie. Raz , że chodzi o zdrowie dziecka, a dwa, że takiemu dziecku buty na obcasie nie pasują.
Zrozumiem, że jak dziewczynka chodzi na kurs tańca i widzę u niej takie buty, ale nie na codzień. Przewraca oczami

Podpis Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.Uśmiechnięta
Powrót do góry

martula

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Koza

PostWysłany: Nie 07-03-2010, 12:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mysle ze to jest krzywdzenie dziecka i zabieranie mu dziecinstwa na durne wybryki rodzicow!!!!!

Podpis Jestem jaka jestem, i nikt tego nie zmieni.
Powrót do góry

kathia

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Nie 07-03-2010, 21:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam taką fajną sąsiadke. W październiku zakupiła swojej niespełna trzyletniej córce kozaczki na obcasie.
Niby nie duzy ten obcas ale i tak mogła sobie darować. Jakby nie było innych butów.

Podpis Ile już lat pochłaniałem treść
Lecz po drugiej stronie...
Oto,dlaczego nie dotrze do ciebie mój znak.
Nie ma szans, nie ma jak...
Powrót do góry

baje

PostWysłany: Pon 14-02-2011, 16:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Obcasy dla dziewczynek to atrybut dorosłości ( a dla nas kobiecości, no nie?) więc o tym po prostu marzą..
Tylko co na to ortopedzi?????
Powrót do góry

Ammut

PostWysłany: Pon 21-02-2011, 11:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jestem na nie...
Podejrzewam ,że kilkucentymetrowy obcas nie wpływa korzystnie na rozwijającą się stopę kilkulatki...

Podpis Żaden dowód nie przemawia za tym, że życie jest poważne...
Powrót do góry

asia91

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pon 21-02-2011, 14:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oj zdarzyło mi się widzieć kiedyś coś podobnego... tragedia, gdzie rodzice mają głowe.

Ja 1 buty na obcasie założyłam w wieku ok 16 lat.

Podpis 16.08.2007 się poznaliśmy inlove
20-10-2010 się zaręczyliśmy Kwiatek
30-07-2011 będziemy sobie ślubować Serduszko
Powrót do góry

maja18
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik

PostWysłany: Pon 21-02-2011, 14:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Moje pierwsze buty na obcasie były na bal gimnazjalny, ale była to taka niska szpilka, prawie nic.
Poza tym dla małych dziewczynek to jest na pewno uciążliwe. Wydaje mi się, że bardziej mamusie chcą żeby córeczki tak chodziły. Dla dzieci to jest obojętne.

Podpis Lubię kiedy mi zależy :*
Powrót do góry

ol_ka1981
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Wto 22-02-2011, 12:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Moje zdanie, odnośnie tego wątku jest takie, iż uważam, że rodzice, którzy kupują swoim dzieciom buty na obcasie, lekko przesadzają. Według mnie, przyjdzie odpowiedni czas i dziewczynki przeistoczą się w panienki. Następnie w kobiety i wtedy będą mogły pozwolić sobie na takie buty.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Dzieci starsze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 3 z 5

Skocz do: