Wysłany: Czw 21-01-2010, 17:17 Temat postu: Dziewczynki a buty na obcasie
Co sądzicie o butach na obcach dla małych dziewczynek?
Dziś w szkole doznałam szoku, kiedy zobaczyłam 5- letnią dziewczynkę w kozaczkach na ok 6 cm obcasie. Mała wyglądała przekomicznie, ale szła w nich bardzo dumnie.
I nie wiem czy to ja jestem nienormalna, staroświecka czy matka tej dziewczynki jest bezmyślna?
Osobiście nigdy nie kupiłabym swojej córce takich butów, głównie ze względu na jej bezpieczeństwo. A wy jak uważacie?
Oczko ja tez widzialam sporo takich "modelek" w Anglii, nie podoba mi sie i jesli bede miala corke to napewno nie kupie jej butow na obcasie dopoki nie skonczy kilkunastu lat.
O matulu! Jestem w szoku, bo pierwszy raz słyszę o czymś takim.
Jacy ludzie są bezmyślni. Naprawdę powinny być testy na bycie rodzicem. Wiadomo, że moda itd, ale to wszystko jest kasa, kasa, kasa. Naprawdę ludzie są tak zaślepieni, że kupują wszystko jak leci?
Ja bym w życiu dziecku nie kupiła takich butów. Przecież w tym wieku wszystko się rozwija jeszcze. I bez tego dzieci mają problemy z kręgosłupem.
Oczko nie jesteś staroświecka tylko rozsądna.
Sama mam sześcioletnią córkę i w życiu bym jej takich butów nie kupiła . Najwyższy "obcas" w butach mojej córki to 2 cm. Nawet koturnów nie uznaję w tak młodym wieku. Na wszystko jest odpowiednia pora i z pewnością takie buty poczekają gdzieś do 14 urodzin mojej pociechy.
Jedyny widok małej dziewczynki w obcasach, jaki potrafię sobie wyobrazić, to przymierzanie po kryjomu garderoby mamy, by być jak ona. W innym wypadku - dziwactwo i brak rozsądku.
Ta moda zaczęła się chyba od Suri córki Kate Holmes. Trzylatka ma wszystko czego zapragnie, także buty na obcasie.
O tym samym pomyślałam! Tylko, że Suri chyba nie nosi aż tak wysokich. Mimo wszystko uważam to za głupotę.
Ja swoje pierwsze koturny dostałam chyba w gimnazjum, czyli jak miałam koło 14 lat. A wcześniej szpilki nosiłam w domu, jak Babcia nie widziała.
Jak będę mieć córeczkę, to za prędko obcasów nie dostanie. Najwyżej raz na jakiś czas przymknę oko, jak będzie moje przymierzać.
Jak dla mnie to szaleństwo i brak odpowiedzialności.
Przecież 6letnie dziecko to jeszcze końcówka przedszkola, nie wyobrażam sobie przedszkolaka na tak wysokich obcasach, sama czasami wolę niższe buty, a dla dziecka 4 cm koturenki to dużo a co mówić 6 .
Ja swojej córce nie kupię takich butów co najmniej do 14-15 lat, bo sama wtedy dopiero zaczęłam nosić ciut wyższe..
Tacy rodzice w ogóle nie myślą co będzie dalej z kręgosłupem.
A co mówić, że jak w 6 wychodzą 6cm szpilki, w 10 mini spódniczka, a w 14 co-dziecko bo będzie się czuła taka dorosła i fajna jak mama?
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 27 Lut 2009 Posty: 704 Skąd: Miasto bez rzeki :)
Wysłany: Czw 21-01-2010, 20:33 Temat postu:
mari_cruz napisała:
Jedyny widok małej dziewczynki w obcasach, jaki potrafię sobie wyobrazić, to przymierzanie po kryjomu garderoby mamy, by być jak ona. W innym wypadku - dziwactwo i brak rozsądku.
Dokładnie. Jak byłam mała, tak robiłam:)
A pierwsze buty na obcasie.... matko... miałam chyba 16 albo 15 lat:)
A 6latka na obcasach to przede wszystkim kompletny brak odpowiedzialności...
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 30 Cze 2007 Pochwał: 5 Posty: 9298 Skąd: stąd co zwykle ;)
Wysłany: Czw 21-01-2010, 21:20 Temat postu:
Chyba do nas jeszcze to nie doszło. A przynajmniej do mnie, bo się nie spotkałam .
I jestem zdecydowanie na NIE. Przecież wiadomo nie od dziś, że obcasy nie są zdrowe dla kręgosłupa itp. A w tak młodym wieku wszystko rośnie, kształtuje się i takie "eksperymenty" mogą się niestety zemścić w dorosłości . Współczuję takim dzieciakom...
Zgadzam się - wariactwo.
Nie wiem czy to jest w ogóle korzystne z biologicznego puntu widzenia.
Widać taka moda. To mi przypomniało, że gdzieś już widziałam w interenecie zdjęcie jakiejś małej córki gwiazdy. (trochę duże zdj.)
Przecież to wygląda karykaturalnie.
Się poprzewracało w głowach tym gwiazdom...
Swoją drogą niedawno czytałam, że to chyba 3letnie dziecko nosi jeszcze pieluchy.
dla mnie to głupota i robienie dziecku krzywdy .Już dawno widziałam takie dziewczynki i przeraża mnie to....co za głupota , tak samo jak z makijażem itp rzeczami w tak młodym wieku
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5Następny
Strona 1 z 5