Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Efektowna karkówka na rodzinne obiady, dla opornych kucharek
 
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Potrawy z mięsa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Natalka
 
 


Płeć: Kobieta
Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Tygrys
Dołączyła: 24 Sty 2008
Posty: 38

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 13:14    Temat postu: Efektowna karkówka na rodzinne obiady, dla opornych kucharek Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jak w temacie Uśmiechnięta Przepis super na taką okazję jak większy rodzinny obiad. Robimy mega wrażenie, nawet jeśli nasze umiejętności kulinarne równają się zeru (naprawdę nie da się żeby nie wyszło) Uśmiechnięta
Czas przygotowania ok 10 minut Bardzo szczęśliwa
Czas pieczenia ok 1h-2h (w zależności od wielkości porcji mięsa)

Potrzebujemy:
-karkówkę w całości
-przyprawy (sól, pieprz)
-musztardę francuską (z ziarnkami gorczycy)

Karkówkę przyprawiamy (musimy obficie natrzeć solą bo to przeważnie gruby kawał mięsa (a naprawdę trudno przesolić), więc nie żałujcie) i smarujemy całą musztardą. Wstawiamy do piekarnika pod przykryciem (np. w naczyniu żaro- odpornym) i zajmujemy się czymś innym Uśmiechnięta Kiedy wydaje nam się, że za jakieś 15 minut powinna być dobra odkrywamy przykrycie- jeśli niestety musztarda nam spłynęła z miąska (czasem tak bywa, ale bardzo rzadko) nie przejmujemy się bo jesteśmy przygotowane i w lodówce mamy jeszcze jeden słoiczek. Naprawiamy naszą karkówkę smarując jeszcze raz po wierzchu musztardą i pieczemy 15 minut bez przykrycia Uśmiechnięta

Smakuje super, wygląda bardzo efektownie z zapieczoną skorupką. No i nie jest pracochłonne wcale
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
wiki
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum


Płeć: Kobieta
Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kogut
Dołączyła: 05 Wrz 2006
Pochwał: 5
Posty: 2130

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 17:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Musze wypróbować. Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
landrynka1732
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum


Płeć: Kobieta
Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kot
Dołączyła: 21 Lip 2008
Pochwał: 3
Posty: 2192
Skąd: Białystok

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 18:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Brzmi smacznie Uśmiechnięta.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
   
may
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum


Płeć: Kobieta
Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Koza
Dołączyła: 03 Maj 2008
Pochwał: 1
Posty: 839
Skąd: Śląsk :)

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 23:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Brzmi pysznie. I wygląda na nieskomplikowane!
Jak ja bym chciała umieć gotować, powiedzcie że sie naucze Bardzo szczęśliwa

 Podpis 05.11.2007 - Jesteśmy razem! inlove
01.06.2010 - Zaręczyny! inlove
08.09.2012 - Powiemy "TAK" inlove
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
Kate29
 
 


Płeć: Kobieta


Dołączyła: 03 Sty 2009
Posty: 4379

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 23:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mniam mnaim spróbuje spróbuje....może w niedziele ? Bardzo szczęśliwa

may praktyka czyni mistrza Uśmiechnięta Nauczysz się nauczysz ja tez myslałam że nie umiem a jak musiałam stanąć przy garach i gotować to jakoś poszło Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
   
Menju
 
 


Płeć: Mężczyzna


Dołączyła: 28 Lut 2008
Pochwał: 1
Posty: 748

PostWysłany: Sro 03-02-2010, 9:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

O wiele lepiej smakuje, jeśi się ją jednak wcześniej przez noc zmaceruje w lodówce. Puszcza oko
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
margolcia
 
 


Płeć: Kobieta


Dołączyła: 02 Paź 2008
Posty: 4

PostWysłany: Sob 26-06-2010, 12:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Fajny przepis, ja robię karkówkę podobnie, tylko, że przez noc trzymam ją w takiej specjalnej zalewie: musztarda, vegeta, pieprz, kieliszek białego winka Uśmiechnięta Wychodzi zawsze idealnie!
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
ulunius
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum


Płeć: Kobieta
Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Kogut
Dołączyła: 16 Paź 2006
Pochwał: 4
Posty: 3362

PostWysłany: Sob 26-06-2010, 13:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dokładnie, trzeba chociaż przez noc otrzymać karkówkę w lodówce. Puszcza oko
Ja dodaję do niej jeszcze pieprz w ziarenkach, liść laurowy, ziele angielskie i kilka ząbków czosnku. Puszcza oko
Mięsko fajnie przez noc nabiera aromatu i jest jeszcze smaczniejsze. Puszcza oko

 Podpis Płyń z wiatrem w plecy i z twarzą do słońca
Na falach losu tańcząc z gwiazdami
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Potrawy z mięsa Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB modified for kobiet.pl v1.91.00
RSS10 RSS20