Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
AQUA-STER Roman Stefaniak

Gęsta krew
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Domowy szpital, medycyna naturalna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
LeeLoo

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Tygrys
Użytkownik zbanowany
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 27-06-2007, 11:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

agaat napisała:
Pisze się tępa! Puszcza oko Puszcza oko

No dobrze niech będzie TĘPA Bardzo szczęśliwa

Podpis Aresek w serduszku moim na zawsze...
Kocham Cię malutki Płacze
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

ulunius
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 27-06-2007, 11:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

LeeLoo napisała:
Czyli, że jestem tempa Diablica lub Bardzo wściekła

Jeśli tak to odebrałaś to znaczy, ze nie masz poczucia humoru. Puszcza oko
Powrót do góry

Gwiazdeczka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 27-06-2007, 11:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja też mam problem z tym, że moja krew jest za gęsta Smutna. Lekarka powiedziała mi, żebym więcej piła. Ja staram się dużo pić, woda mineralna i takie tam, ale ciągle za mało...

Podpis "Kobieta jest jak saszetka herbaty. Nie wie, jak jest mocna, dopóki nie wpadnie we wrzątek."
03.05.2005 Serduszko 04.12.2008 Zakochany
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

LeeLoo

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 27-06-2007, 11:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Słuchajcie, a czy np. to, że biorę teraz leki na alergie też może mieć na to wpływ?!

Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 27-06-2007, 12:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A jakie leki na alergię bierzesz? Podejrzliwa

Co do picia, ja nie wypijam nawet litra dziennie i nigdy problemów z gęstością krwi nie miałam Puszcza oko

Podpis "Prawdziwą miarą człowieka jest to, jak traktuje kogoś, kto nie może mu się w żaden sposób odwdzięczyć.” – Samuel Johnson
Powrót do góry

LeeLoo

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 27-06-2007, 12:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Alertec i Flixonase

Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 10

PostWysłany: Sro 27-06-2007, 12:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mi się wiele razy zdarzało że miałam za gęstą krew. Trzeba wtedy dużo dużo pić i sie rozrzedzi.

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

agaat

Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 27-06-2007, 12:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

efrell napisała:
Mi się wiele razy zdarzało że miałam za gęstą krew. Trzeba wtedy dużo dużo pić i sie rozrzedzi.

Niestety samo picie wody nie zawsze pomaga.
Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 10

PostWysłany: Sro 27-06-2007, 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie zawsze ale często. Uśmiechnięta Mi pomagało. Nawet wypicie szklanki wody między próbami pobierania pomagała. I juz krew robiła się rzadsza.

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

agaat

Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 27-06-2007, 12:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Efrell tak jak pisałam wyżej to zależy od tego, czym spowodowane jest zagęszczenie. Najpierw przydałyby się wyniki badań.
Powrót do góry

Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 27-06-2007, 14:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

LeeLoo ja mam podobny problem, moja krew nie chce leciec, ale dlatego ze moje cisnienie jest rekordowo niskie Podejrzliwa
Powrót do góry

Miśka

Zodiak: Byk
Zodiak chiński: Wąż

PostWysłany: Sro 20-01-2010, 15:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Czynników powodujących dużą gęstość krwi jest wiele tak samo jak tych które powodują, że krew słabo leci. Najbezpieczniej to co można robić samemu na początku to pić tej wody więcej. Mierzyć sobie ciśnienie. Robić co jakiś czas badanie krwi i konsultować z lekarzem jaka może być przyczyna takiego stanu. Jest to zjawisko oczywiście niekorzystne bo tak jak już zostało napisane zwiększa ryzyko zatorów i zakrzepów zwłaszcza, jeśli ktoś ma skłonności do tworzenia się blaszek miażdżycowych - aktualnie praktycznie każdy z nas blaszkę miażdżycową ma, różnica polega na tym jak szybko u każdego ona rośnie. Picie jest spraw oczywistą. Krew to woda + komórki. Jak za mało jest płynu, to rośnie ilość komórek na 1 ml krwi, im gęstsza krew, tym wolniej płynie i tym bardziej serducho musi się napracować, żeby ją przepchać przez wąskie naczynka. Także zdrowe odżywianie + butelka wody dziennie na dobry początek będzie super Bardzo uśmiechnięta
Jeśli chodzi o picie gorzkiej herbaty, to na płynność krwi nie ma ona dobrego wpływu. Nie będę się rozpisywać o co chodzi, ale chodzi o osmozę. Ogólnie żeby woda była we krwi i komórkach w równowadze, to musi być równowaga substancji rozpuszczonych w tej wodzie. A w gorzkiej herbacie nie ma żadnych minerałów albo cukru - bo o te substancje się rozchodzi. Jak pijemy dużo takiej "czystej" wody, to wnika nam ona do tkanek kosztem uciekania z krwi. I efekt wychodzi znów ten sam. Także ważne jest picie nie tyle co wody przegotowanej, tylko właśnie mineralnej. Albo lekko osłodzonej herbaty - cukrem, sokiem, czymkolwiek. Kurka rozpisałam się, ale nie umiem inaczej...przepraszam Zakłopotana

Podpis Dlaczego musimy słuchać głosu serca?
Bo tam skarb twój, gdzie serce twoje. (Alchemik)
Powrót do góry

Majka2007

PostWysłany: Czw 28-01-2010, 20:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Może za mało pijesz wody, jak tak miałam jak byłam troszkę odwodniona.
Powrót do góry

karolinaaa

Zodiak: Waga

PostWysłany: Czw 06-05-2010, 11:41    Temat postu: Re Gęsta krew Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

LeeLoo napisała:
Dziewczyny wiecie może co to znaczy, że jest gęsta krew? Byłam dzisiaj na badaniach i dwa razy mnie kłuli a każde kłucie trwało 10min bo krew mi nie chciała lecieć-podobno jest za gęsta.
O co z tym chodzi?

LeeLoo często przyczną gęstej krwi jest nadciśnienie tętnicze. Najlepszym sposobem na rozrzedzenie krwi jest picie dużej ilości płynów. Ja jako osoba mająca nadciśnienie, biorę tabletki na rozrzedzenie krwi - Acard.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Domowy szpital, medycyna naturalna Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: