Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Bransoletki, Kolczyki, Wisiorki, Naszyjniki

Intuicja-czy nalezy brac ja na powaznie?
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dziubolek

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Wto 14-07-2009, 20:08    Temat postu: Intuicja-czy nalezy brac ja na powaznie? Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Czasem wydaje mi sie ze intuicyjnie wyczowam ludzi czy sytuacje a potem staram sie zabic ten glos w sobie myslac ze moze sie myle,moze jednak nie mam racji.Czy powinno sie sluchac wlasnej intuicji czy sa to jednak jakies bzdury?
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 4

PostWysłany: Wto 14-07-2009, 20:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam tak bardzo często. Szczególnie często pojawia się u mnie na drodze kiedy prowadzę samochód. Uśmiechnięta
Zawsze słucham intuicji, nie raz wyszłam na tym z korzyścią.

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

Szim

Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Wto 14-07-2009, 20:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Zgadzam sie z Oczko (Oczkiem?) - to moze i jest niewytlumaczalne, ale zawsze, kiedy intuicja podpowiada mi np. zeby czegos nie robic a i tak to robie, bo sobie tlumacze, ze intuicja podpowiada mi nielogiczne rozwiazanie, cos sie dzieje. Ostatnio, kiedy nie posluchalam zlamalam palec u nogi, wiec absolutnie nie ignoruje intuicji, no ale fakt - czasem po prostu staje sie ostrozniejsza Uśmiechnięta co nigdy nie szkodzi i tak.

Podpis "Rzeka nie narzeka na kamienie na dnie, dopasowuje je do siebie..."
Powrót do góry

dziubolek

Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Wto 14-07-2009, 20:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Uśmiechnięta no tak na drodze sie sprawdza ,a jak w zyciu sluchasz jej jezeli podpowiada ci ze ktos akurat robi z ciebie glupa albo udaje?Moj facet mowi ze czasem przesadzam ale juz nie jeden raz bylismy w sytuacjach kiedy to intuicja podpowiadala mi zeby gdzies nie isc i okazywalo sie ze dobrze bo akurat byla tam jakas awantura...
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta

PostWysłany: Wto 14-07-2009, 20:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja intuicji słucham, ale tylko gdy podpowiada mi coś pozytywnego. Uśmiechnięta

Czasem wydaje mi się, że nie powinnam czegoś robić, gdzieś jechać i tym podobne, ale to nie jest intuicja, tylko najzwyklejszy strach czy obawa związana z wyjściem na przeciw nowej sytuacji. Takiej "intuicji" nie słucham i na razie na dobre mi to wychodzi. Bardzo uśmiechnięta

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

Kath

PostWysłany: Wto 14-07-2009, 20:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja staram się słuchać mojej intuicji ale nie zawsze mi to wychodzi, czasem rozsądek bierz górę, choć to przeważnie intuicja ma rację. Raczej czuję kiedy sama się na coś nakręcam i przesadzam a kiedy to jest prawdziwa intuicja to jest trochę inne uczucie.
Powrót do góry

aurinko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 14-07-2009, 23:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Już kilka razy intuicja wskazała mi dobrą drogę. Początkowo nie umiałam jej słuchać i robiłam na przekór, bowiem to co podpowiadała było przykre. Później okazywało się, że powinnam była jej słuchać. Po kilku takich sytuacjach zrozumiałam, że intuicja jest dużo mądrzejsza ode mnie i powinnam jej zaufać.
Tyle razy ile zaufałam intuicji, tyle razy było warto. Uśmiechnięty

Podpis 03.04.2009 | 10.05.2009 | 06.12.2011

"Sukces jest sumą małych wysiłków powtarzanych dzień po dniu." - Collier
Powrót do góry

tatiana

Zodiak chiński: Smok
Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 15-07-2009, 0:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam wybitnie rozwiniętą intuicję,zwłaszcza w przypadku ludzi których widze pierwszy raz.Zawsze jej słucham i rzadko mnie zawodzi.Czesto przestrzegam M zeby nie ufał niektórym,bo ja tak czuje,ze beda z tego kłopoty i niestety do tej pory okazywało sie ze miałam racje jak go ktos zawiódł.
Czytam ludziom z twarzy.Sama nie wiem jak.M twierdzi ze ja zawsze cos tam widze a on nie widzi i ze znów cos wymysliłam Przewraca oczami
Powrót do góry

Silwa

Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 15-07-2009, 6:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Cytat:
czasem rozsądek bierz górę, choć to przeważnie intuicja ma rację

Też tak mam, intuicja w pierwszej chwili podpowiada mi coś innego, potem myślę nad tym zdroworozsądkowo a potem okazuje się, że ten pierwszy odruch był jak najbardziej prawidłowy i trafny. Tak mam np. przy poznawaniu ludzi pierwszy kontakt i już wiem, czy warto czy nie warto angażować sie w znajomość.
Powrót do góry

macabre

Zodiak: Bliźnięta
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 15-07-2009, 10:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ah ta kobieca intuicja. Ja się mojej zawsze słucham. Odnośnie ludzi, działania i strzelania na sprawdzianach Bardzo szczęśliwa
Ja kiedyś znalazłam coś takiego i mi wyszło 82%
http://www.hermeneutikos.com/testy/intuicja.php
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Avantii

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Koza

PostWysłany: Sro 15-07-2009, 13:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja zawsze kieruję się moja intuicją i do rozwiązywania problemów i do ludzi. Potrafię wyczuć czy dana osoba jest fałszywa czy też można jej zaufać. Jak na razie nie zawiodłam się. Coś w tym jest Bardzo szczęśliwa Mąż mówi, że ma swoją czarownicę w domu Uśmiechnięta

Podpis 03.06.2006 - Szczęśliwa żonka
Powrót do góry

ramirezka

PostWysłany: Sro 15-07-2009, 14:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Edzia napisała:
Ja intuicji słucham, ale tylko gdy podpowiada mi coś pozytywnego. Uśmiechnięta

Ja również tylko wtedy kieruję się intuicją Bardzo uśmiechnięta
Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Sro 15-07-2009, 15:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A dla mnie to po prostu jakieś ukryte wrażenia czy obawy, czasem nadzieje. Nie wierze w nadprzyrodzone zdolności.
Wiele razy miałam tak, że posłuchałam intuicji i wyszło mi to na dobre - ale równie wiele razy nie wyszło mi to na dobre, i pewnie nie myslałabym nawet o tym, gdybym nie zwróciła uwagi na konkretne sytuacje.

Podpis Wolę bez. Złośliwa
Powrót do góry

monika2222
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 15-07-2009, 20:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja zawsze słucham swojego "wewnętrznego" głosu Uśmiechnięta. Jeśli chodzi o coś dotyczącego tylko mnie intuicja jest jakoś "tłumiona". Nie wiem od czego to zależy. Nie zawsze się sprawdza itp.
Ale jeśli chodzi o bliskich mi ludzi to bardzo często (jeśli nie zawsze) mam rację słuchając intuicji.

Podpis Gdyby Ciebie nie było- wymyśliłabym Cię... inlove
07.08.2005
24.12.2009
06.08.2011
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

ptycha

PostWysłany: Sro 15-07-2009, 21:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja też słucham intuicji i często to się u mnie sprawdza, jeśli np. chodzi o poznawanie ludzi.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: