Wysłany: Sob 24-07-2010, 10:34 Temat postu: Jak się ubrać ???
Witam wszystkich. W Sobotę idę na imprezę, którą organizuje mój zakład pracy. Odbędzie się ona w leśniczówce i tu pojawia się problem. Nigdy nie byłam na takiej imprezie i kompletnie nie wiem w co powinnam się ubrać, jak uczesać itd. Nie ukrywam, że chciałabym ładnie wyglądać, bo jest ktoś komu chciałabym się spodobać
Przypuszczam, że to rodzaj spędu integracyjnego. Przy takich okazjach obowiązuje strój nieformalny tzw casually. Krótko mówiąc- codzienny. W praktyce może to być zestaw jeansy i jakaś bluzka z krótkim rękawem (nie wieczorowa) np bawełniana albo fajny t-shirt.
Również jestem za jeansami i do tego jakaś ładna bluzeczka. Pamiętaj żeby wziąć coś na ręce, bo wieczory są chłodne, no i coś przeciw komarom na pewno się przyda
Co do fryzury, to napisz najpierw jakie masz włosy, długie, krótkie, proste, kręcone?
A makijaż? Na pewno nie typowo wieczorowy, zwykły codzienny, ewentualnie możesz dać więcej cieni na powieki puder, brąz, róż i będziesz przepiękna
Zgadzam się z dotką, styl casually , jeansy, leginsy, tunika, tshirt - luźno i wygodnie.
Zawsze wychodzę z założenia, że nie ma to jak "Prosto i skromnie ale z klasą".
Dziękuje wam dziewczyny:) Zastanawiałam się nad długimi białymi spodniami. Mega biodrówki i może jakaś łososiowa tunika do tego. Jeszcze trochę czasu mam:) A c do włosków to mam długie wycieniowane brązowe z grzywką zaczesywaną na bok:)
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 09 Mar 2010 Posty: 34
Wysłany: Pon 04-10-2010, 14:08 Temat postu:
Na przyszłość na takie okazje białe spodnie zdecydowanie odpadają
najlepiej dżinsy i koszula w kartek, pasuje na takie okazje:)
/reklama/
taka dłuższa pasowałaby tez do legginsów.
To prawda,jeżeli impreza organizowana jest w leśniczówce to strój galowy raczej nie bedzie Ci potrzebny. Moim zdaniem białe spodnie okazą się wielkim niewypałem.. Jeżeli już,to jeansy-mogą byc nawet czarne,oraz koszula flanelowa. Wtedy będzie w porządku. Obuwie też raczej w sportowym stylu,obcas w leśniczówce jakoś średnio się komponuje