Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
sklep z biżuterią

Jak upiekszacie swoj typ urody ??
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Makijaże
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rosalinda

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Tygrys
Pochwał: 7

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 10:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mój typ urody to lato-blond włosy, zielone oczy, jasna cera.

W makijazu bardzo lubie szarości, grafity ale takze pastele a ze względu na zielone oczy-ametystowe cienie.
Wazne by dobrać cień odpowiednio do koloru tęczówki oka-generalnie nie powinno się np niebieskich oczu malowac na niebiesko, bo wtedy zamiast wydobyć kolor i go podkreślic, w miejscu oka powstaje nam wielka niebieska plama. Uśmiechnięta

Podpis 14 lipca 2007-początek nowego życia Zakochany
"Kocham Cię"- 27 października 2007 Zakochany
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
Jowita
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 5

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 12:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A jeśli jest się zimą z szaro-niebieskimi tęczówkami i ciepłym odcieniem beżu pod oczami (sińce), to jaki kolor cieni jest najlepszy Podejrzliwa ?
Powrót do góry

sylla

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 14:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jestem szatynką o niebieskich oczach.Cera chyba przeciętna.
Używam cieni Zaskoczonad brązu jasnego po ciemny,fiolet,czasami złoty.
Tusz koniecznie czarny. Kredka do oczu czarna ,brązowa lub złota. Czasami róż na policzki. Baaardzo rzadko używam podkładu.
Mam długie włosy.Obecnie lubię upinać grzywkę do góry a z tyłu spinam szpiczastą zapinką.
Lubię mieć odkrytą, wyeksponowaną twarz.
Drażnią mnie kosmyki włosów spadające na policzki.
Chociaż mój mąż mówi ,że tak właśnie mi do twarzy.

Podpis Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera.
Powrót do góry

Rosalinda

Zodiak: Wodnik
Pochwał: 7

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 14:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jowita napisała:
A jeśli jest się zimą z szaro-niebieskimi tęczówkami i ciepłym odcieniem beżu pod oczami (sińce), to jaki kolor cieni jest najlepszy Podejrzliwa ?

Jowita, dla niebieskich oczu zawsze najlepsze są brązy! Co pod oczami to nieważne, kupisz sobie flamaster rozświetlający i będzie ok. Uśmiechnięta

Podpis 14 lipca 2007-początek nowego życia Zakochany
"Kocham Cię"- 27 października 2007 Zakochany
Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 10

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 14:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Rosalinda napisała:
Jowita, dla niebieskich oczu zawsze najlepsze są brązy! Co pod oczami to nieważne, kupisz sobie flamaster rozświetlający i będzie ok. Uśmiechnięta

A ja z uporem maniaka będę powtarzać że brązy nie zawsze się nadają do niebieskich oczu. Złośliwa

Mi najbardziej się podoba do niebiesko-szarych oczu połączenie takich kolorów: czarno-szary, czarno-biały, biały, biały opalizujący innym kolorem np. łosoś, nutka różu, nutka błękitu, brokat. No i jeśli coś bardziej pastelowego to niebieski i róż, ale to już zależy od karnacji, od koloru włosów, bo nie zawsze oko w tych kolorach komponuje się z "resztą otoczenia" Uśmiechnięta Pod oczy zgadzam się z Roską flamaster rozświetlający, lub przy malutkich cieniach zwykły puder i po krzyku. Uśmiechnięta

Za to całkowie odradzam mocne odcienie niebieskiego, fiolety i zielenie. Uśmiechnięta

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

Jowita
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 15:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Rosalinda napisała:

W moim przypadku, te brązy się nie sprawdzają, bo w połączeniu z tym beżem poniżej, dają efekt schodzącego lima. Niezdecydowana

Flamastra jeszcze nie próbowałam i nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Uśmiechnięta
Powrót do góry

Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 3

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 15:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Efrell ja siebie tez nie widze w brazach Złośliwa
W ogole sie nie maluje, ale jak juz to braz bylby ostatnim kolorem jakiego bym szukala na moje oczeta Bardzo szczęśliwa

Podpis 04.04.08 !!!!!!

[*][*][*][*]
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Jowita
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 15:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

efrell napisała:
A ja z uporem maniaka będę powtarzać że brązy nie zawsze się nadają do niebieskich oczu. Złośliwa

Mi najbardziej się podoba do niebiesko-szarych oczu połączenie takich kolorów: czarno-szary, czarno-biały, biały, biały opalizujący innym kolorem np. łosoś, nutka różu, nutka błękitu, brokat. No i jeśli coś bardziej pastelowego to niebieski i róż, ale to już zależy od karnacji, od koloru włosów, bo nie zawsze oko w tych kolorach komponuje się z "resztą otoczenia" Uśmiechnięta

W biało-czarnych wyglądam jak miś panda. Używam ciągle tych pastelowych łososi, wrzosów, kremów i różów, ale chciałabym trochę odmiany. Karnacja jasna, chłodna, włosy ciemne. Uśmiechnięta
Powrót do góry

Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jowita to znalazlam na innym forum o makijazu dla Twojego typu urody

Po nałozeniu podkładu twarz przypudruj sypkim transparentnym podrem,proponuje roż do policzków w kolorze różowym mozesz rownierz urzyc róż w kulkach brązująco-roświetlajacy.Cienie do oczu wszystkie szare,grafit,srebro,ciemny granat,czarny(oczywiscie na wieczor i z połaczeniem np.srebra)fiolet,śliwka oraz zielenie.Pomadki ciemny róz,blady róz,czerwien,krwista czerwień,bordo,wino i śliwka.

Podpis 04.04.08 !!!!!!

[*][*][*][*]
Powrót do góry

Jowita
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 15:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dzięki Zuzka. Uśmiechnięta
Popróbuję srebrnego ze śliwką, bo brzmi ciekawie. Uśmiechnięta
Powrót do góry

Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 17:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jowita napisała:

Az jestem ciekawa efektu, maznij sie i daj znac Bardzo szczęśliwa

Podpis 04.04.08 !!!!!!

[*][*][*][*]
Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 10

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 17:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jowita napisała:
Dzięki Zuzka. Uśmiechnięta

Może być fajny efekt. Bardzo szczęśliwa Przyłączam się do prośby Zuzki - koniecznie zrób fotki. Uśmiechnięta

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

Jowita
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 19:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jak wyjdzie fajnie, to zrobię. Bardzo szczęśliwa

Ale najpierw muszę kupić srebrny i śliwkowy cień oraz aparat fotograficzny.
Powrót do góry

alanml

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 19:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja jestem blondynką o zielonych oczach i dość ciemnej karnacji jak na blondynkę.

Upiększam się poperz nałożenie różu na policzki. Oczy maluje na ciemny brąz ale tylko delikatną kreskę. Ust nie maluję wcale bo nie lubię - ewentualnie błyszczyk bezbarwny. Mam bardzo duże, pełne usta naturalnie dość intensywne.
Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Panna

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 19:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Brunetka z piwnymi oczami.
Upiększanie polega na tuszu do rzęs koniecznie podkręcającym, bo mam bardzo długie. Dodatkowo kredka na dolną część oka, czasem eyeliner. Na wielkie wyjście cień i eyeliner razem. Cienie preferuję jak najciemniejsze, ulubione są grafitowe, ciemno szare i czarne.

Podpis Kocham Cię po prostu, Kocham nieskończenie
Kocham Cię najpiękniej, bo przez zapatrzenie...

Zakochany6.10.2006 Zakochany
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Makijaże Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: