Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Praca Oferta MLM

Jak upiekszacie swoj typ urody ??
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Makijaże
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
roksiakb

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 19:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

gieniusia napisała:
Brunetka z piwnymi oczami.
Upiększanie polega na tuszu do rzęs koniecznie podkręcającym, bo mam bardzo długie. Dodatkowo kredka na dolną część oka, czasem eyeliner. Na wielkie wyjście cień i eyeliner razem. Cienie preferuję jak najciemniejsze, ulubione są grafitowe, ciemno szare i czarne.

To ja się nie wypowiadam - mam dokładnie tak samo, tyle, że tuszu nie używam podkręcającego, bo ja mam już "naturalnie" podkręcone Puszcza oko

Podpis Każdego dnia kocham Cię bardziej...
Dziś - jeszcze więcej niż wczoraj,
A i tak mniej niż jutro..
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 19:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

roksiakb napisała:
To ja się nie wypowiadam - mam dokładnie tak samo, tyle, że tuszu nie używam podkręcającego, bo ja mam już "naturalnie" podkręcone Puszcza oko

A jak ja Ci zazdroszczę naturalnie podkręconych...!!
Moja współlokatorka ma też takie i jak się pomaluje wygląda bosko! Zakochany

Podpis Kocham Cię po prostu, Kocham nieskończenie
Kocham Cię najpiękniej, bo przez zapatrzenie...

Zakochany6.10.2006 Zakochany
Powrót do góry

tatiana

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Smok
Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 19:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja jestem lato.Ciemny blond+platynowe pasemka(próbowałam juz róznych kolorów włosów ale te platynowe pasemka to dla mnie strzał w dziesiątke,zdecydowanie najlepiej),jasna cera w chłodnym odcieniu,błękitne oczy,oprawa oczu ciemna.
Co do tych brązów na oczach to ostatnio próbowałam i musze przyznac ze działają ale trzeba znależc własciwy odcień.Ostatnio odkryłam tez ze bardzo pasuje mi kredka do oczu w kolorze popielatym, taka z gumka na końcu.Maluje,potem rozcieram i wygląda to naprawde fajnie.Do tego jeszcze tusz.
Mam tłustą cerę ze skłonnoscią do swiecenia sie,wiec moim nieodłącznym kosmetykiem jest odpowiedni podkład do tłustej cery(teraz mam Revlon,ColorStay),bibułki matujące,zawsze w torebce, za pudrem nie przepadam,tusz Revlona,i błyszczyki do ust wszelkiego rodzaju(kolekcjonuję Puszcza oko ).
Jak sie nie wyspię i mam siniaki pod oczami to mam taki fajny korektor w kremie pod oczy z Neutrogena.
No i czasem róż.Ale w małych ilosciach.
Powrót do góry

calineczka

PostWysłany: Sob 27-12-2008, 17:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Hm no to czas na mnie.
Włosy: ciemny brąz z czerwonymi cieniutkimi pasemkami
Oczy: brązowe, czasem ciemne czasem karmelowe
Oprawa oczu ciemna
typ karnacji raczej średni

Makijaż różnie w zależności od okazji
Oczy:
Cienie-najczęściej fiolety i zielenie, dla uwydatnienia brązu, zdarzaja sie tez jasne beże, złoto, srebro, czasami błekit (mam szał na pkt cieni sypkich fajnie sie nakładaja i nie osypuja sie mi, czesto zamawiam na allegro)
Eyeline- czarny, lub ostatni zakup Mega szał zielonometaliczny eyeliner lancoma jest swietny czasen tylko nim podkreślam oko, jest wyraziste a jednoczesni delikatne
Kredki; każdy możliwy kolor+ zawsze biała kreska w środku dolnej powieki
tusz super shock z avonu lub super full
baza silikonowa pod podklad + podklad Soraya
czasem kulki brązujace z avonu
Usta: błyszczyki różne, czasem pomadki wszelkie odcienie czerwieni i różu, czasem marchewy

jak coś sobie przypomne to napisze
Powrót do góry

Milk

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut

PostWysłany: Sob 27-12-2008, 21:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Hmm

-u mnie buzia okrągła jak księżyc w pełni Bardzo szczęśliwa
-duże usta
-duże oczy, brązowe, z ciemną oprawą
-karnacja jaśniutka, chyba najjaśniejszy typ, ale opalam się na brązowo, nie na czerwono
-włosy czarne, nawet za czarne

Podkładzik dopasowuję do jasnej karnacji, za to lubię podkreślić kości policzkowe i ciemne oczy, usta mam duże także kolory raczej odpadają:preferuję beżowo - różowe pomadki lub błyszczyki

Na większe wyjścia preferuję podkreślenie oczu kolorem fioletowym, ciemno różowym, lub zgniło zielonym. W trakcie dnia królują brązy lub sam tusz z brązowa kredką do oczu.

Podpis najlepsze wciąż musi przyjść, na lepsze wciąż czekasz Ty...
Powrót do góry

monika2222
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 5

PostWysłany: Sob 27-12-2008, 22:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja nigdy nie umiałam rozpoznać jakim typem urody jestem Puszcza oko. Wiosna, lato, jesień, zima- do tej pory nie wiem Śmiejąca się.

Twarz pociągła (i tego najbardziej nie lubię), dosyć jasna, piwne lub zielone oczy (zależy jak spojrzeć), włosy brązowe- tyle potrafię określić Reszta typu jak są osadzone oczy itp. to dla mnie czarna magia Bardzo szczęśliwa.

Zawsze mam jakiś podkładzik na twarzy i przeważnie tusz. Czasami cienie do powiem- brązy lub jakieś naturalne błyszczące. Kredka na dolnej powiece. Ale wszystko zależy od tego w czym i gdzie idę. Usta tylko błyszczykiem pociągam.

Podpis Gdyby Ciebie nie było- wymyśliłabym Cię... inlove
07.08.2005
24.12.2009
06.08.2011
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

floo

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sob 19-06-2010, 8:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam
- włosy ciemny brąz
- oczy mocny ciemny niebieski kolor
- ciemną oprawę oczu
- cerę zawsze opaloną Złośliwa

Makijaż:
- tusz do rzęs MaxFactor 2000 kalorii
- cienie- mało kiedy daje ale lubię odcienie brązu, złota
- róż do policzków - latem często daje puder brązujący w kulkach, kupuje go w drogerii natura za jakieś droższe (11 zł) ale jest super Puszcza oko
- na jakieś okazje czasami d pracy nakładam podkład - lubię podkłady z revlon
- usta delikatny błyszczyk w zależności jaki mam pod ręką.
Powrót do góry

Małgo

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Sob 19-06-2010, 21:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam brązowo-zielone (takie można powiedzieć piwne) oczy, włosy brązowe z rudym połyskiem, cerę raczej śniadą.

Oczy podkreślam kolorem kontrastującym czyli śliwka, fiolet, róże, granaty. ale czasem neutralnie brązy i beże (czasem dodaję eyeliner, czarną kredkę albo białą dla efektu powiększenia oczu). Dość wydatne usta podkreślam błyszczykami w jasnych kolorach, a czasem jedynie pomadką nawilżającą. Kości policzkowe uwydatniam bronzerem +róż. Rzęsy pogrubiam jak się da czarnym tuszem (najczęściej z Maxfactora).

Dołączone po 1 minucie 39 sekundach:

No i oczywiście podkład z Revlonu i puder z Rimmela.

Podpis My heaven is with U:*
Powrót do góry

Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 19-06-2010, 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jowita napisała:
Jak wyjdzie fajnie, to zrobię. Bardzo szczęśliwa

Ale najpierw muszę kupić srebrny i śliwkowy cień oraz aparat fotograficzny.

I co probowalas srebro i sliwke?

Podpis 04.04.08 !!!!!!

[*][*][*][*]
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Jowita
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 5

PostWysłany: Sob 19-06-2010, 23:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Zuzka napisała:
I co probowalas srebro i sliwke?

Tak i bliżej mi do śliwki niż srebra:

Podpis W zwierciadle widzę siebie – ale naprzeciwko.
Powrót do góry

Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 19-06-2010, 23:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Srebro to chyba raczej taki wieczorowy, na wyjscie, tak mi sie wydaje a sliwka super. Puszcza oko

Podpis 04.04.08 !!!!!!

[*][*][*][*]
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Anielica

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Sob 17-07-2010, 20:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jowita, mam podobny typ urody i polecam Ci jeszcze turkusy wszelkiej odmiany, granaty i królewskie fiolety (takie jak na szatach kościelnych).

Do sińców pod oczami wystarczy dobrze nałożony (czyt. wklepany) korektor pod oczy, ja używam z Oriflame i są: i w tubce, i we flamastrze, i takie trójkolorowe, z którego polecam pod oczy ten żółty ,bo ma w sobie mnóstwo pigmentu i tuszuje nawet mocne fioletowe cienie pod oczami.

Srebro pięknie podkreśla blask zimy, lecz lepiej nałożyć ją punktowo - rozświetlić kąciki oka i miejsce pod łukiem brwiowym Uśmiechnięta
Zimie też pięknie w różowym i to w tym mocnym , nasyconym, jak fuksja i to zarówno w makijażu, ubiorze , jak i dodatkach np. kolczykach Uśmiechnięta
Powrót do góry

floo

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Nie 18-07-2010, 11:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam niebiesko szare oczy ciemne włosy i lekko opaloną karnacje:)
A maluje sie tuszem czasami zakładam puder w kuleczkach rozświetlająco- brązujący i róż na policzki.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Makijaże Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: