Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
bielizna duże rozmiary

Jak upiekszacie swoj typ urody ??
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Makijaże
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jewel

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Świnia
Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 3

PostWysłany: Sob 18-11-2006, 20:25    Temat postu: Jak upiekszacie swoj typ urody ?? Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam jasna oprawe i blond wlosy.
Podklad: brzoskiwniowy z Oriflame ( krem koloryzujacy)
Cienie do powiek: pastelowe ( brazy, roze, popielaty)
Tusz do rzes: czarny lub grafitowy, niekiedy ciemny braz
Szminki: uzywam tylko blyszczykow, cieple kolory- delikatne rozne.

Podpis Serduszko Razem od 11.02.2005 Serduszko
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
Irsiya

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Sob 18-11-2006, 21:21    Temat postu: Re: Jak upiekszacie swoj typ urody ?? Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jestem popielata blondynka z dosc ciemna oprawa oczu i lekka sniada cera.
Podklad:barely beige od Youngblood
Cienie do powiek:pastelowe(brazy,beze,roze)
Tusz do rzes:czarny
Uzywam szminek i blyszczykow,kolory w zaleznosci od rodzaju makijazu.
Powrót do góry

kingula
Gość

PostWysłany: Pią 24-11-2006, 21:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Włosny: naturalnie mocno krecone czarne (tzw burza loków Bardzo szczęśliwa )
Puder w kremie: meybellin fresh look
Cienie: odcienie zlota i brazu
Tusz: czarny
Pomadka:delikatnie podkreslajaca usta, matowa

I ciut delikatnych perfum Bardzo szczęśliwa Tomorrow, Puma
Powrót do góry

Bunia

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Kogut

PostWysłany: Pią 24-11-2006, 22:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja jestem brunetką o piwnych oczach.
Maluję się rzadko i bardzo delikatnie, bo mam tak zwany dziewczęcy typ urody i wyglądam na nastolatkę Puszcza oko
Cienie : wszystkie odcienie brązu, błyszczące beże, złocistości wszelakie delikatne róże.. czasem sreberka Puszcza oko
Tusz - czarny
Podkład - Kanebo
Delikatny błyszczyk jak najbardziej naturalny kolor Uśmiechnięta
Powrót do góry

medea

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Sob 25-11-2006, 0:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja jestem blondynką o jasnej cerze i średniej oprawie oczu.
Cieni używam w kolorach delikatnych, pastelowych.
Tusz i kredkę do oczu dobieram w zależności od pory roku: latem, w słoneczne dni używam ciemnobrązowego tuszu i brązowej lub ciemnozielonej kredki, jesienią, zimą, na wieczór maluję się czarnym tuszem i czarną kredką.
Podkłady dobieram w odcieniach jasnego beżu - latem nieco ciemniejsze.
Szminek nie używam. Zazwyczaj stosuję bezbarwną pomadkę ochronną, ewentualnie czerwony lub różowy błyszczyk.
Powrót do góry

ptycha

PostWysłany: Sob 25-11-2006, 9:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Teraz mam wlosy popielaty jasny blond. Niebieskie oczy.
Do codziennego makijazu uzywam:
lekkiego podkladu maca (ale nie codziennie),
czasami troche pudru brązującego star bronzer lancoma,
tuszu do rzes zwykle czarnego (roznych marek)
pomadki ochronnej melisa albo blyszczykow.

Jesli sie maluje na wieczor, to zawsze w odcieniach zimnych.
Nie znosze w makijazach mieszania zimnych barw z cieplymi (niektore znane marki wprowadzily taka tendencje). Bardzo duza wage przywiązuje do odcieni.
Powrót do góry

mako.mako

Zodiak: Rak
Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 25-11-2006, 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja jestem brunetką o piwnych oczach.

Na codzień używam:
- podkład L oreal
- puder matujący
- kredka brązowa pod oczy
- tusz brązowy,
- i błyszczyk

cieni nie używam nigdy Niezdecydowana
Powrót do góry

agatka1984

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Sob 25-11-2006, 13:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

szatynka, oczy piwne

puder brązujący Manhattan antybakteryjny
róż jakiś tam
cienie w odcieniach różu, jasne wrzosy, złoto, perłowy
tusz czarny l'oreala albo rimmela albo boujors
błyszczyk Shiseido

Podpis Lepiej mądrze stać niż głupio biegać.
Jacek Gmoch
Powrót do góry

McBratka

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Byk

PostWysłany: Sro 13-12-2006, 16:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

szatynka,włoski proste, półdługie
zielone oczka,
Krem z podkładem Nivea
Mus z maybelline
czary tusz,
cienie ciepłe: brązy, pomarańcze,
i ciemne:grafitowe,nawet czarne
Powrót do góry

MeYa
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Wto 20-02-2007, 22:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Szatynka o brązowych oczach - Upiększam się : Bardzo szczęśliwa

Tuszem - Maybelline intense xxl
czarną kredką do oczu - estee lauder (kocham ją)
bezbarwna wazelina - ziaja

odświętnie- express make up 3 in 1 maybelline (extra!)
oraz cieniami zielonymi lub fioletowymi Deborah.

Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry

foxy20

Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Sro 25-06-2008, 15:43    Temat postu: Upiększacze Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mój typ urody - ryszawa (jak Marusia z 4 pancernych), proste włosy i zielone oczy(taka lisiczka) Puszcza oko - jesień.
Moje upiększacze to:
- skin perfect fundation (Oriflame) natural beige - na co dzień,
a na wyjścia - Radiance Lumincer Giordani Gold - podkład rozświetlający) oczywiście pod nim ten korekcyjny żeby miec cerę jak pupcię niemowlęcia Bardzo szczęśliwa
- puder mozaikowy (Beige GG),
- liner GG czarny,
- cenie brązy, złote, albo kremowe i pastele (ale broń Boże zielone, albo rude a już odpadają różowe),
- i róż ale oczywiście w tonacji bardziej beżowej niż różowej,
- pomadka zazwyczaj błyszczykowa jakaś (z konturówką na całej powierzchni ust - nic nie wygląda straszniej niż wyjedzona szminka ze środka ust a na brzegach ciemny zarys konturówki, jak już to zjadac równomiernie bo nie wszędzie jest możliwośc poprawienia).
- no i maskara Wonder.
Tzn ja używam kosmetyków możliwie wszystkich jednego producenta bo one najlepiej współgrają ze sobą.
A ostatnio robiłam sobie małą sesyjkę zdjęciową bo startowałąm w konkursie więc wiadomo makijaż musiał byc perfect. Puszcza oko
Powrót do góry

Jowita
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 25-06-2008, 16:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mój typ urody to jasna cera i ciemne włosy. Używam kosmetyków w pastelowych kolorach, bo w mocniejszym makijażu wyglądam jak Morticia z Rodziny Adamsów.
Mam skłonności do cieni pod oczami (po babci Stasi), w związku z tym, coraz częściej upiększam się ciemnymi okularami. Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry

ewryl
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 25-06-2008, 16:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jowita napisała:
Mam skłonności do cieni pod oczami (po babci Stasi), w związku z tym, coraz częściej upiększam się ciemnymi okularami. Bardzo szczęśliwa

Nie ma to jak znalezenie złotego środka Puszcza oko Złośliwa

Podpis Desde que sinta a brisa fresca no meu cabelo
E ver o sol brilhar forte nas folhas
Nao irei pedir por mais.

Ricardo Reis
Powrót do góry

may
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Koza
Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 26-06-2008, 13:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Blondynka, brązowe oczy. Uśmiechnięta
Upiększam się:
- tusz do rzęs (oriflame)
- cienie (w odcieniach brązów - od jaśniutkich po ciemne)
- ew. puder (ale w lato nie używam Uśmiechnięta )

W ogóle w lato momentalnie mi włosy tak super jaśnieją Bardzo szczęśliwa czekam na to Uśmiechnięta

Podpis 05.11.2007 - Jesteśmy razem! inlove
01.06.2010 - Zaręczyny! inlove
08.09.2012 - Powiemy "TAK" inlove
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Hana

PostWysłany: Czw 13-11-2008, 10:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Temat padł, a szkoda, bo nie zdążył się na dobre rozwinąć a jest naprawde przydatny dla każdej kobiety, choc nie wszystkie sobie zdaja z tego sprawe. Odpowiednie klasyfikacja swojego typu urody i dostosowanie do niej kolorow moze bardzo poprawic wyglad i samopoczucie.
Od jakiegos czasu interesuję się tymi zagadnieniami, więc podzielę się z Wami moimi zasadami (subiektywnymi, wiec mozecie sie nie zgodzic; ale nie wyssanymi z palca ;]). Oczywiscie czekam na Wasze spostrzezenia i 'zasady' z ktorymi bede mogla poeksperymentowac Bardzo szczęśliwa

Moj typ urody to :
Ciemne włosy, brązowe oczy i raczej ciemniejsza niz jasniejsza karnacja. Jestem typem ciepłym;]

Wiem mniej wiecej jakie kolory makijazu i kroje ubrań (przy mojej 'bardzo' kobiecej figurze:) sa dla mnie dobre, a jakie mniej. Ale to temat bardziej o kolorach wiec :
Ogólnie dla brunetek idealne są nasycone barwy. Ubrania: Cudowne są czerwienie(choć nie wszyscy lubią i mają odwagę ale warto bo dodają zmyslowosci i pewnosci siebie). biały i granatowy (tak tak;]) wygladaja klasycznie i elegancko(ale lepiej nie laczyc do jednego stroju tych kolorow chyba ze zalezy nam na bardzo oficjalnym, "mundurkowym" wygladzie)
Przy ciemnej karnacji nawet pastelowy róż i czekoladowe brązy różnej maści są bardzo wskazane. Brunetkom ale i blondynkom ładnie jest w słonecznikowym żółtym(choć ja osobiście nie lubię) i zgniłym żółtym. Na specjalne okazje satynowe brązy, złoty, prócz tych, kt wymienilam wczesniej.
Nie polecam nikomu (zwlaszcza blondynkom) sztucznych kolorów, nienaturalnych, zwlaszcza fluorescencyjnych różów- są tandetne, kiczowate i kojarzą się z brakiem pomysłu na siebie. Zwracają uwagę, i owszem, ale nie w sposób, w jaki ktokolwiek by chciał być zauważony:)

Brunetki o niebieskich oczach swietnie wygladaja w mocnoniebieskiej(nawet błękitnej, choc juz mniej) górze. Zawsze im tego zazdroscilam ;]

Makijaż dla brunetek : złotości i brązy, szary, perłowe i obowiazkowo czarna kredka i maskara - dodaja spojrzeniu glebi. Czerwona szminka przy ciemniejszej karnacji(patrz Penelope Cruz czy Monica Bellucci), bo przy jasnej bedzie wygladac sztucznie, choc bardzo ciekawie ale raczej nie na codzien (np. jak u Anne Hathaway Puszcza oko

Szczerze mowiac blondynki maja troche mniejsze pole manewru jesli chodzi o kolory ubran,takie, aby dobrze odpowiadaly ich typom urody choc wiele elementow urody i mozliwosci mi w nich imponuje.

Mozna powiedziec ze to wszystko niepotrzebne zawracanie glowy; ze 'ja tam kupuje co mi sie podoba i nie mysle ze to bedzie dobre dla mojego typu urody', mozna i tak, nikomu nikt nie zabrania, zawsze to cos innego, oryginalnego. ale moze warto zaszalec z kolorem zanim przy jasnej cerze i blond wlosach kolejny raz kupi sie szara sukienke Puszcza oko
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Makijaże Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: