Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jak wy poszukujecie pracy??

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Poszukiwanie pracy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Carolyn

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Wąż

PostWysłany: Pon 08-02-2010, 22:30    Temat postu: Jak wy poszukujecie pracy?? Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Przez prasę, internet czy po prostu same chodzicie po sklepach/firmach, które was interesują i pytacie czy są przyjęcia, wolne miejsca? Przewraca oczami Ja sama zaczęłam szukać pracy ponieważ umowa mi się za niedługo kończy i szukam przez internet ale głównie chodzę po sklepach i pytam, dlatego interesują mnie głównie wasze doświadczenia w szukaniu pracy tym sposobem.Ja jak na razie nie mam zbyt miłych

Niezdecydowana Może dlatego, że często w sklepie trafiam na ekspedientki, które patrzą się na mnie z politowaniem gdy pytam czy mogę zostawić CV, niektóre są opryskliwe, zdarzyło mi się też usłyszeć wrednym tonem "nie licz szybko na telefon" a dziś jedna Pani prawie nakrzyczała, że "jeśli nie ma przyjęć to nie ma po co CV zostawiać".Oczywiście są też miłe ale przeważają chyba te drugie Przewraca oczami

Druga sprawa, udało mi się dziś umówić w jednym sklepie na dzień próbny Złośliwa Sklep z ubraniami, więc jeśli któraś z Was miała kiedyś taki "próbny dzień" to proszę o rady, czego mogę się spodziewać, a czego unikać. Nie liczę, że dostanę pracę po tym dniu, ale zawsze jakieś doświadczenie w poszukiwaniu pracy Śmiejąca się

Podpis "Łzy są takie bez sensu. Sprawiają ból, a niczego zmienić nie mogą"
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Aikaterina

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Wto 09-02-2010, 12:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Szukam przez ogloszenia w Internecie bo tu podobno tak najlepiej, ale czasem wysylam CV do firm, ktore nie szukaja pracownikow. Robie to w tym celu co Ty, moze zwolni sie miejsce i beda kogos potrzebowac. Po sklepach nie chodze bo za malo mowie po niemiecku, ale w Polsce tez nie chodzilam bo wiem jak potrafia reagowac dziewczyny.

Zycze Ci powodzenia! Uśmiechnięta

Podpis Serduszko "And I thank you for bringing me here, for showing me home..." Serduszko
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

dzidzia

Zodiak: Waga

PostWysłany: Wto 09-02-2010, 12:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja również pracy szukałam przez internet, ogłoszenia w gazetach, pytałam znajomych, czasami chodziłam po mieście z cv i gdzie było jakieś ogłoszenie to wchodziłam.
Raz czy dwa razy w jakiejś pracy miałam dzień próbny, pracodawca raczej wtedy zwraca uwagę na wszystko. Na to czy jesteś dokładna, zwinna, jak się dogadujesz z innymi. Głównie zależy to od rodzaju wykonywanej pracy.

Podpis " Z Tobą wiążę swe nadzieje "
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 09-02-2010, 12:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja szukałam zawsze na wiele sposobów: Urząd Pracy, Ogłoszenia w prasie, pytałam znajomych, internet.
Jednak największe szczęście przynosiła mi zawsze prasa, bo każdą pracę którą miałam, to było ogłoszenie z gazety. Uśmiechnięta

Podpis  Nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę...
9.10.2004; 01.09.2006; 04.04.2009
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

monika2222
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Wodnik
Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 09-02-2010, 15:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja jak pracowałam to szukałam głównie w internecie- i po stronach urzędów/instytucji/ firm i na stronie urzędu pracy.

A teraz jak pracy nie mam to się rejestruję w urzędzie pracy, dalej patrzę ogłoszenia i poroznoszę cv i listy motywacyjne.

Podpis Gdyby Ciebie nie było- wymyśliłabym Cię...
07.08.2005 Bardzo szczęśliwa
24.12.2009 Bardzo szczęśliwa
inlove
Powrót do góry

Carolyn

PostWysłany: Wto 09-02-2010, 17:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Aikaterina napisała:
Szukam przez ogloszenia w Internecie bo tu podobno tak najlepiej, ale czasem wysylam CV do firm, ktore nie szukaja pracownikow. Robie to w tym celu co Ty, moze zwolni sie miejsce i beda kogos potrzebowac. Po sklepach nie chodze bo za malo mowie po niemiecku, ale w Polsce tez nie chodzilam bo wiem jak potrafia reagowac dziewczyny.

Zycze Ci powodzenia! Uśmiechnięta

Nie dziękuję Uśmiechnięta

Ja też pytam czy mogę zostawić CV nawet jeśli ktoś mi mówi, że jest komplet pracowników i co często słyszę w odpowiedzi.... "mamy komplet i jestem pewna, że nikt się nie będzie zwalniał" Zszokowana Jak ktoś może być tego pewien, przecież dostanie ktoś lepszą ofertę pracy, lepiej płatną, z lepszym dojazdem itp. to raczej jasne, że zrezygnuje. Chyba, że po prostu nie przyjmują CV bo trzymają wtedy to wolne miejsce dla znajomej/znajomego Niezdecydowana

Oczko to ja też spróbuję z gazetą, może i mi się poszczęści Śmiejąca się Jak na razie szukałam tylko przez internet i osobiście, w internecie jest dużo ogłoszeń na przedstawiciela handlowego ale niestety nie mam prawka, czas się za to wziąć Przewraca oczami

Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 09-02-2010, 17:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Prawo jazdy to duże ułatwienie, a w niektórych przypadkach wręcz wymagane. Uśmiechnięta

Podpis  Nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę...
9.10.2004; 01.09.2006; 04.04.2009
Powrót do góry

Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Wto 09-02-2010, 19:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja szukam w Urzędzie Pracy, internecie, czasami koleżanki cos wiedzą o ofercie pracy i mi mówią. Nie zawsze niestety udaje mi się dostać pracę, ale się nie poddaję. Uśmiechnięta

Podpis Radość i miłość są skrzydłami wielkich przedsięwzięć.

— Johann Wolfgang Goethe
Powrót do góry

dorinda

PostWysłany: Sro 10-02-2010, 9:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Co prawda aktualnie pracy nie szukam, ale że w tym zakresie też przeszłam już więcej, niż bym chciała, to się podzielę.

Rozmawiam z ludźmi, tak po prostu. Po jakiejś rozmowie kwalifikacyjnej, na której powiedzieli mi, że dziękują, poszłam załatwić sprawę w moim banku. Pracownicy tak z marszu opowiadałam o całym zajściu, o uzasadnieniu jakie dostałam itd. (Co do uzasadnienia to wtedy usłyszałam, że mam za wysokie kwalifikacje, więc nie wierzą że u nich zostanę Diablica lub Bardzo wściekła ). I tak sobie gawędzimy - a to jakiej pracy szukam itd. W pewnym momencie ona oznajmia, że w zasadzie to właśnie szukają pracownika, to jak chcę to żebym przyniosła CV . Przyniosłam, wręczyłam jej, ona przekazała kierowniczce placówki. Telefon, rozmowa z kierowniczką ...

I tak wtedy dostałam fajną pracę Bardzo uśmiechnięta

Podpis Z pozdrowieniami dla wszystkich tutaj... Puszcza oko
Powrót do góry

Sensi

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Sro 10-02-2010, 10:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam póki co niezbyt miłe doświadczenia związane z szukaniem pracy. Jestem na studiach zaocznych-4 rok, bez żadnego oświadczenia, szukając pracy w sklepie słyszę że nie jestem osobą dyspozycyjną. Nie rozumiem jak osoby ze studiów dziennych łatwiej mogą znaleźć pracę ode mnie. Raz usłyszałam, że potrzebują osobę która będzie miała tylko jeden weekend wolny Zszokowana. Według mnie to oni szukają taniej siły roboczej, naiwnych studentów, najlepiej na telemarketerów, (podziwiam za nerwy i zdrowie psychiczne).

BTW. na jeden z rozmów do markowej kawiarni, kazali śpiewać i rysować w grupie..
Troszkę śmieszne jak dla mnie..

No ale co pozostało.. szukać dalej.. także powodzenia życzę i wytrwałości..
Powrót do góry

Carolyn

PostWysłany: Sro 10-02-2010, 17:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Sensi napisała:
Ja mam póki co niezbyt miłe doświadczenia związane z szukaniem pracy. Jestem na studiach zaocznych-4 rok, bez żadnego oświadczenia, szukając pracy w sklepie słyszę że nie jestem osobą dyspozycyjną. Nie rozumiem jak osoby ze studiów dziennych łatwiej mogą znaleźć pracę ode mnie. Raz usłyszałam, że potrzebują osobę która będzie miała tylko jeden weekend wolny Zszokowana. Według mnie to oni szukają taniej siły roboczej, naiwnych studentów, najlepiej na telemarketerów, (podziwiam za nerwy i zdrowie psychiczne).

BTW. na jeden z rozmów do markowej kawiarni, kazali śpiewać i rysować w grupie..
Troszkę śmieszne jak dla mnie..

No ale co pozostało.. szukać dalej.. także powodzenia życzę i wytrwałości..

No niestety, ale wszędzie tak jest. U mnie w centrum, w supermarkecie jest kawiarnia gdzie ciągle wisi kartka, że poszukują pracowników i ciągle zmienia się personel.Sąsiadka koleżanki tam pracowała i okazało się, że miesięczne zarobki to 300zł plus napiwki Zszokowana Dla mnie to już by była ostateczność, za staż się więcej dostanie.

A co do pracy telemarketera to mój brat kiedyś próbował, wypłata też nie za fajna, zależy też ile się uda sprzedać przez telefon.Trzeba mieć gadane i anielską cierpliwość Złośliwa

Powrót do góry

Jesienna

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Pią 12-02-2010, 9:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie szukam pracy w tej chwili, ale szukałam. Głównie na portalach internetowych, choć w końcu dostałam pracę, którą znalazłam w poniedziałkowej Wyborczej.
Powrót do góry

Aisha

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Nie 21-02-2010, 13:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja przede wszystkim zaczynalam poszukiwania pracy od internetu, ogloszenia portale z praca, biura pracy .., na przyklad adecco, zawsze maja cos ciekawego, tylko trzeba chciec i nie poddawac sie:), warto czasem wyslac spontanicznie CV do firmy o ktorej sie marzzy...
marzenia sie spelniaja.. trzeba tylko zaczac w nie wierzyc.,.. Uśmiechnięta ja tak zrobilam i dostalam prace jaka chcialam:) mam szanse rozwoju.. i zadowolenie, choc wiadomo zdarzaja sie i trudne dni ..kiedy masz ochote zrobic cs okrutnego ze swoim szefem.. ale cwiczenia z oddychania pomagaja:) wiec glowa do gory !!!!
Powrót do góry

candy201

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Kogut

PostWysłany: Nie 07-03-2010, 13:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ludzie często się krępują powiedzieć, ale najlepszym sposobem jest jednak podpytywanie się u znajomych i przez znajomych. To zawsze jest większa szansa niż anonimowe wysyłanie aplikacji przez Internet.

Podpis Sklep z biżuterią artystyczną - Modna biżuteria - Modne kolczyki.
www.anka-bizuteria-sklep.pl
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Poszukiwanie pracy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do: