Jednak dziś jeszcze nie zamówiłam niczego, czekam na odp. użytkowników odnośnie wysyłki za granicę. Ale już sobie mniej więcej wszystko upatrzyłam. Gienia a Ty nie chciałabym pobawić się w to?
Maja, to zależy co zamówiłaś, np. koraliki szklane są ciężkie i narzędzia też (pewnie szczypce też zamówiłaś?).
Ale chyba kilogram to sporo.
Z drugiej strony ja ile bym nie zamówiła to płacę raz koszt przesyłki..przerąbane z tym wysyłaniem za granicę-23 zł to jednak dużo.
Arti szczypce chyba tutaj dostałabym w sklepie z narzędziami, więc raczej bym ich nie zamawiała, a napewno było by to sporo koralików, bigli, żyłki itp.
I tak sobie myślę, że za tą cenę, którą mam tu zapłacić za przesyłkę miałabym sporo dodatkowych materiałów. W przyszłym roku planujemy do Polski jechać samochodem więc chyba poczekam z tymi zakupami i kupię coś na miejscu.
Na dodatek jeden ze sprzedawców odpisał mi, że przy wysyłce za granicę doliczają jeszcze VAT.
Ja mam pytanie jedno. Czy można kupić bigle posrebrzane w jakimś sklepie czy tylko przez internet?
Zgubiłam bigla od kolczyków i nie wiem gdzie kupić.
Można w sklepach-dobra pasmanteria, sklep z biżuterią, czy sklep z półfabrykatami.
Popytaj, na bank znajdziesz.
W necie się nie opłaca jednej rzeczy kupować-zapłacisz 6zł za przesyłkę
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 30 Cze 2007 Pochwał: 5 Posty: 9295 Skąd: stąd co zwykle ;)
Wysłany: Pon 08-12-2008, 23:07 Temat postu:
gieniusia napisała:
Ja mam pytanie jedno. Czy można kupić bigle posrebrzane w jakimś sklepie czy tylko przez internet?
Zgubiłam bigla od kolczyków i nie wiem gdzie kupić.
Mi właśnie też się wczoraj zgubił. Dziś byłam u jubilera, który jednocześnie naprawia biżuterię. Miał bigle. Kupiłam i dzięki Wam wiedziałam, że bigiel to bigiel i nie musiałam wymyślać nazwy ani tłumaczyć o co mi chodzi .
Można je kupić w dobrej pasmanterii - są srebne i zwykłe.
Ostatnio nie miałam czasu na biżuterie, ale mam w planie też coś podłubać.
Mi się podobają także drewniane i takie malowane lub zasuszone za szkiełkiem.
Jednak teraz przed świętami, to jaiieś tylko proste wzory, bo czas trzeba poświęcić na co innego.
Pod koniec stycznia lecę do Polski i niedługo zamierzam zamówić troszkę materiału na allegro, zamówię do Polski i przywiozę go sobie tutaj. Chyba jutro już rozejrzę się po allegro i będę zamawiać
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 30 Cze 2007 Pochwał: 5 Posty: 9295 Skąd: stąd co zwykle ;)
Wysłany: Czw 19-02-2009, 22:53 Temat postu:
Ja się też ostatnio intensywnie zastanawiam, żeby zrobić coś swojego. Trochę się obawiam czy dam radę, ale chyba zaryzykuję po opłaceniu czesnego .
Majek a Ty już coś zrobiłaś ?