Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
sklep z biżuterią

Jak zrobić kolczyki?
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Hand Made
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Świnia
Pochwał: 4

PostWysłany: Pią 28-11-2008, 19:58    Temat postu: Jak zrobić kolczyki? Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Chciałabym zapytać wszystkie dziewczyny, które tworzą te piękne kolczykowe cuda jak to robią?
Chciałabym też zacząć tworzyc takie coś dla siebie, tylko od czego zacząć. Co jest potrzebne? Przejrzałam już allegro - strony z półfabrykatami i wybór jest naprawdę spory. Uśmiechnięta
Czego potrzebuję najbardziej - na pewno druciki, kamyki, bigle i inne..
Może polecicie tez jakieś inne internetowe sklepy z akcesoriami do robienia bizuterii?

Podpis Serduszko 23.07.2011 Serduszko

Ale i zakochała się bez pamięci, jako że miłość nie dba o powody.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
aurinko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 28-11-2008, 20:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Maja wszystko czego potrzebujesz już praktycznie wypisałaś. Uśmiechnięta
Jeszcze potrzebne będą Ci narzędzia do cięcia i wyginania drucików: szczypce tnące i okrągłe. Uśmiechnięta Wydaje mi się, że najlepiej zaopatrzyć się w takowe w jakimś sklepie budowlanym chociażby, bo przez internet są różnej jakości. Szczypce okrągłe muszą być cienkie, ale to pewnie sama zauważysz. Może przydać się jakiś klej, żeby coś zatrzymać lepiej w danym miejscu. Mnie wystarczyła zwykła kropelka.
Poza tym jakieś kuleczki zaciskowe, końcówki (chociaż można się bez tego obyć) i inne ozdoby, które sa przydatne przy różnych kombinacjach. Uśmiechnięta
Na tej stronce możesz się przyjrzeć czego się używa, jakie powinny być okrągłe szczypce, żeby mniej więcej jaką wielkość oczek robiły. Pierwsze wyginanie drucików najlepiej trenować na jakimś testerskim kawałku.
http://kurs-bizuterii.pl/handmade
Poza tym warto przejrzeć jakieś fora na ten temat, jest tego baaaaaaardzo dużo. Jak jakieś pytania to pisz.
Co do sklepów, to jest taki wybór, że głowa mała. Uśmiechnięta Ja do tej pory kupowałam chyba tylko w dwóch.

Podpis 03.04.2009 | 10.05.2009 | 06.12.2011

"Sukces jest sumą małych wysiłków powtarzanych dzień po dniu." - Collier
Powrót do góry

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Pią 28-11-2008, 21:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Aurinko fajna ta stronka, wszystko opisane po kolei, nic tylko czytać i się uczyć, no i jak najszybciej wziąść się za praktykę. Uśmiechnięta
Jeśli możesz to poleć mi te sklepy w których kupujesz, może na pw.
Dzięki wielkie. Uśmiechnięta

Powrót do góry

Artifficial_Minds

PostWysłany: Pią 28-11-2008, 22:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Majka, najlepiej uczyć się metodą prób i błędów. Instynktownie dojdziesz do tego co jest Ci potrzebne-już przecież się orientujesz Uśmiechnięta Na początku może zniszczysz trochę materiałów, dlatego zainwestować trzeba.

A sklepy? Mam kilka stacjonarnych w Warszawie-lepiej wybierać kamienie osobiście Złośliwa Teraz tylko zakupy i do dzieła Uśmiechnięta
Powrót do góry

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Pią 28-11-2008, 22:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Artifficial_Minds napisała:

A sklepy? Mam kilka stacjonarnych w Warszawie-lepiej wybierać kamienie osobiście Złośliwa Teraz tylko zakupy i do dzieła Uśmiechnięta

Tylko że u mnie Arti w grę wchodzą tylko zakupy przez internet, bo mieszkam za granicą i nie prędko będę w Polsce. Neutralna

Powrót do góry

aurinko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pią 28-11-2008, 22:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

To chyba najlepiej będzie w Twoim przypadku zrobić dużą przesyłkę. Bardzo szczęśliwa Ja zrobiłam pierwszą za 100 zł i to bez narzędzi, bo te kupiłam sama. Szybko zniknęło a niewiele zrobiłam. Poza tym nigdy kupując nie przemyślisz dobrze co potrzebujesz i jakie pomysły Ci wpadną na biżuterię. Po tygodniu było zamówienie za kolejne 100zł. To już można było poszaleć, ale teraz wychodzę z założenia, że 300 zł to by były możliwości i zabawa. Bardzo szczęśliwa Na razie nie jestem przy kasie.

Powrót do góry

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Pią 28-11-2008, 22:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Aurinko właśnie liczę, że pierwsze zamówienie będzie dość spore, żeby móc poszaleć, popróbować wszystkiego. Uśmiechnięta Jutro będę miała wiecej czasu to na spokojnie przejrzę oferty sklepów. Uśmiechnięta

Powrót do góry

aurinko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pią 28-11-2008, 22:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Powodzenia. Bardzo szczęśliwa
To jest super zabawa, jak już zacznie się wybierać, to idzie jak burza. Bardzo szczęśliwa Najgorzej zacząć, bo wydaje się, że nie wiadomo co brać. Pamiętaj żeby sporo drucika wziąć no i linki, ja osobiście później przeszłam na linkę, bo mi się bardziej podobają, teraz chcę zamówić różne kolory. Bardzo szczęśliwa No i nie wiem co preferujesz, ale ja wolałam srebrne bigle, ewentualnie posrebrzane.

Powrót do góry

Artifficial_Minds

PostWysłany: Sob 29-11-2008, 22:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Maja, to rzuć okiem na allegro jeśli w grę nie wchodzą sklepy stacjonarne.
Powrót do góry

Agata
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut

PostWysłany: Nie 30-11-2008, 10:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Maja pokaż nam koniecznie na jakie kamyczki się zdecydowałaś !!

No i mam nadzieję, że wkrótce będziemy podziwiać Twój talent Uśmiechnięta

Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Nie 30-11-2008, 22:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Agatko jutro będę kupować, chyba jednak przez allegro, znalazłm jednego świetnego sprzedawcę, który ma wszystko co mi będzie potrzebne. Nawet D. spodobał się ten pomysł, a kto wie, może jakoś uda się też na tym trochę zarobić. Uśmiechnięta

Powrót do góry

Artifficial_Minds

PostWysłany: Pon 01-12-2008, 0:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

majekbe napisała:
Nawet D. spodobał się ten pomysł, a kto wie, może jakoś uda się też na tym trochę zarobić. Uśmiechnięta
Początki są trudne..jest tyle dziewczyn oferujących wyroby hand made. Ja na początku myślałam, że zdobędę klientki i się będzie kręcić a tu klops..dużo inwestuję, mało z tego mam..
Ale czekam na Twoje dzieła Majka i jak zrobisz coś fajnego to sama kupię Złośliwa
Powrót do góry

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Pon 01-12-2008, 10:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Arti to chodzi przede wszystkim o rozwinięcie moich zdolności, a jak coś się sprzeda to będzie bardzo miło mi. Poza tym tu nie słyszałam o nikim, kto by robił sam biżuterię.
A Wy dziewczyny robicie tylko kolczyki, czy jeszcze może inne wyroby biżu?

Powrót do góry

aurinko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pon 01-12-2008, 10:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ze sprzedażą to chyba ciężko jest, przynajmniej w Polsce. Teraz jest tyle dziewczyn które sie tym zajmują... Mnie udało się sprzedać tylko kilka sztuk, a to po znajomości.
Skoro u Ciebie Maja nikt się tym nie zajmuje, to może ubijesz interes. Uśmiechnięta

Powrót do góry

Artifficial_Minds

PostWysłany: Pon 01-12-2008, 13:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

majekbe napisała:
A Wy dziewczyny robicie tylko kolczyki, czy jeszcze może inne wyroby biżu?
Ja ostatnio robię też bransoletki i zaczynam różne rzeczy na szyję Uśmiechnięta

aurinko napisała:
Ze sprzedażą to chyba ciężko jest, przynajmniej w Polsce. Teraz jest tyle dziewczyn które sie tym zajmują... Mnie udało się sprzedać tylko kilka sztuk, a to po znajomości.
Aurinko no o tym właśnie myślałam.. Ja też głównie po znajomości, choć moja siostra ostatnio prezentuje po koleżankach Złośliwa Kilka rzeczy zeszło.

Tak czy inaczej jest radocha jak się chodzi w swoich kolcach a ktoś powie, że są ładne Bardzo szczęśliwa Ja teraz chodzę tylko w swoich a do tego mam fioła na punkcie kolczyków. A pomyśleć, że nie znosiłam sztucznej biżuterii.. Złośliwa

Majka, pamiętaj aby się chwalić a jak byś miała jakieś bardziej szczegółowe pytania to PW, pomogę w miarę możliwości. Trza się wspierać, a co! Diablica lub Bardzo wściekła
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Hand Made Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Skocz do: