Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Praca Oferta MLM

Jaki laptop kupić?
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Sprawy lekko techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
yakamoz

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 17-08-2010, 21:34    Temat postu: Jaki laptop kupić? Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Stajemy właśnie przed tym trudnym wyborem. Proszę o radę Uśmiechnięta
Oto co potrzebujemy:
- laptop będzie naszym komputerem "stacjonarnym" więc waga i wymiary nie mają znaczenia
- mężaty gra w różne gry więc chyba karta graficzna powinna być jakaś dobra
- nie oglądamy filmów i nie słuchamy muzyki na kompie
- psytrykam bardzo dużo zdjęć i obrabiam je więc potrzebuję dużo miejsca na dysku (choć teraz mamy 60 GB i jakoś daję radę Bardzo szczęśliwa )
- jeśli chodzi o cenę to chcemy sie zamknąć w 3 000 zł

Z tego co się orientuję procesor Intel Core 2 Duo jest dobry, ale nie wiem czy czasem Intel nie ma jakiegoś nowszego procesora już. W sumie to tylko o tym procesorze słyszałam i o tym że wiele osób poleca Asusa.

Podpis Żal, że się za mało kochało, że się myślało o sobie ...
Choćby się łzy wypłakało, to teraz wszystko za mało ...
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
Gizmowa
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 17-08-2010, 21:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie znam się ale jedynie mogę powiedzieć, że nie patrz na duży dysk, bo możesz sobie zawsze kupić zewnętrzny Uśmiechnięta

Ja mam np. taki

Fajnie by było tez polecić np. 17cali, ale to raczej ciężko byłoby zamknąć się w 3 tys.

Podpis 06.06.2004r. * 06.06.2009r. * 27.08.2010r. * 14.10.2011r.
Powrót do góry

yakamoz

PostWysłany: Wto 17-08-2010, 21:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Myślałam na 17 cali ale w sumie jak nie oglądamy filmów to nie wiem czy to jest potrzebne. Chyba 15,6 starczy jak myślicie?

Powrót do góry

Gizmowa
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Wto 17-08-2010, 21:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mnie własnie jako stacjonarkę kupili 17 cali. Bo niby będzie fajny do gier itp Puszcza oko
Jednak ja powiem, że o wiele lepiej czuje się z piętnastką, zwłaszcza, że często trzymam na kolanach, przenoszę itp
Jest napewno dużo lżejszy

Tak skojarzyłam, ze skoro gry no i obróbka zdjęć to i na ramy trzeba patrzeć Puszcza oko

Powrót do góry

adzia88
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Wto 17-08-2010, 22:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam 15,6 i to jest praktycznie moj stacjonarny komputer, bo podróżuje ze mną jedynie czasem do domku Puszcza oko
Ja mam Acera i bardzo sobie chwalę, choć wiem, że wiele osób na nie narzeka.

Jeżeli Twój Mężaty lubi grać to dobrze jakby laptop miał kartę graficzną z rodziny NVIDIA GeForce Puszcza oko
Co do Ramu to też zawsze można dołożyć (tylko trzeba zapytać czy byłaby taka mozliwość). Koszt jednego "giga" ramu 2,5 roku temu wahał się w okolicach 60zł, więc bez tragedii Uśmiechnięta

Hmmm... i co jeszcze? Jak zauważyła Gizmowa warto też patrzeć na wagę, bo prędzej czy później weźmiesz laptopa na kolana, czy do łóżka (tak to juz jest Bardzo szczęśliwa )

Podpis Miłość jest nagrodą , którą dostajesz bez szczególnych zasług. Serduszko
Powrót do góry

yakamoz

PostWysłany: Wto 17-08-2010, 22:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A co myślicie o laptopach Samsunga? Mamy TV z Samsunga z rubinową poświatą i widziałam laptopa też z takim rubinem ale nie wiem jakie tam były parametry ..

Powrót do góry

adzia88
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Wto 17-08-2010, 22:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Firma ogolnie jest dobra, jeżeli chodzi o TV to produkuja naprawdę dobre, ale nie znam nikogo kto ma laptopa Samsunga...

Powrót do góry

dzidzia

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Sro 18-08-2010, 5:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja posiadam Asusa i mimo iż wiele osób chwali ja niestety nie. Komputer bardzo szybko sie nag
rzewa i przegrzewa, bateria trzyma 30minut i często psuje sie płyta główna. Miałam problemy z rocznym laptopem i musiałam ciężko walczyć z serwisem ale udało sie i dali nowego.

Podpis Dom-to tam gdzie,choćby pod gołym niebem, ludzie są razem
Powrót do góry

Lisanne
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 18-08-2010, 8:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Yakmoz ja mam Samsunga i moja siostra też ma i z moich znajomych ostatnio 2 osoby też kupiły Samsunga.
Te z rubinową poświatą mają różne parametry w zależności od modelu, myślę, że coś by się dla Was znalazło.
Mnie się bardzo one podobają z wyglądu Uśmiechnięta .

Podpis  „Jeśli człowiek nie jest wystarczająco szalony, by być szczęśliwym bez powodu, to znaczy, że nigdy nie będzie szczęśliwy.”
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

adzia88
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Sro 18-08-2010, 9:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mój laptop ma już 2,5 roku i bateria trzyma ponad godzinę, co wydaje mi się rewelacją, bo wiele osób na samym początku mi mówiło, że szybko dojdzie do tego, że laptop 15min nie wytrzyma bez zasilania Niezdecydowana
Moja koleżanka ma Asusa i póki co nie narzeka.

Rozglądałaś się już może po sklepach co mają ciekawego w ofercie? Pamiętaj żeby sprawdzić w kilku miejscach, bo ceny potrafią się bardzo różnić Uśmiechnięta

Powrót do góry

Gizmowa
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Sro 18-08-2010, 9:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dzidzia zamieniłam się z rodzicami na Asuza - też nie jestem zadowolona Niezdecydowana

A że ja jestem gadżeciara patrząca w znacznym stopniu na wygląd - u mie wygrałby Samsung Uśmiechnięta

Powrót do góry

dzidzia

Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Sro 18-08-2010, 16:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gizmowa napisała:
Dzidzia zamieniłam się z rodzicami na Asuza - też nie jestem zadowolona Niezdecydowana

No więc właśnie, mój na razie chodzi ale odpukać.
Moja mama ma fujitsu amilo nie znam modelu ale jest świetny

Podpis Dom-to tam gdzie,choćby pod gołym niebem, ludzie są razem
Powrót do góry

yakamoz

PostWysłany: Sro 18-08-2010, 19:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

W sobotę pojeździmy po sklepach Uśmiechnięta

W Saturnie mają Asusa co chyba byłby dbry.
Ma 4 GB Ramu, procesor Intel Core i5-430, dysk o pojemności 640 GB, przekątna ekranu 17,3" nagrywarka, kamerka i takie tam bajery. Grafika to jakaś ATI HD 5145. Kosztuje 2 999 zł i jest możliwośc zakupu na raty 0% i to nawet by nam się bardziej podobało niż zakup za gotówkę.

Powrót do góry

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak chiński: Świnia
Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 18-08-2010, 20:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Yakamoz sama ostatnio szukałam lapka i wiem, że ogólnie w lapkach chyba cieżko o dobrą kartę graficzną.
Sama mam 17 cali i jest ok, nie za duży, nie za mały.

Życze udanych zakupów!

Podpis Serduszko 23.07.2011 Serduszko

Ale i zakochała się bez pamięci, jako że miłość nie dba o powody.
Powrót do góry

yakamoz

PostWysłany: Sro 18-08-2010, 20:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Co do tej karty to pytałam mężatego i on mówi że do jego Champion's Chip Menagera nie potrzeba jakiejś super karty.

Kurcze jeszcze jakbym wiedziała czym różnią się procesory Intel Core 2 Duo, Intel Pentium i Intel Core i5-430 i który jest najlepszy ...

Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Sprawy lekko techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: