Wysłany: Wto 17-08-2010, 21:34 Temat postu: Jaki laptop kupić?
Stajemy właśnie przed tym trudnym wyborem. Proszę o radę
Oto co potrzebujemy:
- laptop będzie naszym komputerem "stacjonarnym" więc waga i wymiary nie mają znaczenia
- mężaty gra w różne gry więc chyba karta graficzna powinna być jakaś dobra
- nie oglądamy filmów i nie słuchamy muzyki na kompie
- psytrykam bardzo dużo zdjęć i obrabiam je więc potrzebuję dużo miejsca na dysku (choć teraz mamy 60 GB i jakoś daję radę )
- jeśli chodzi o cenę to chcemy sie zamknąć w 3 000 zł
Z tego co się orientuję procesor Intel Core 2 Duo jest dobry, ale nie wiem czy czasem Intel nie ma jakiegoś nowszego procesora już. W sumie to tylko o tym procesorze słyszałam i o tym że wiele osób poleca Asusa.
Mnie własnie jako stacjonarkę kupili 17 cali. Bo niby będzie fajny do gier itp
Jednak ja powiem, że o wiele lepiej czuje się z piętnastką, zwłaszcza, że często trzymam na kolanach, przenoszę itp
Jest napewno dużo lżejszy
Tak skojarzyłam, ze skoro gry no i obróbka zdjęć to i na ramy trzeba patrzeć
Ja mam 15,6 i to jest praktycznie moj stacjonarny komputer, bo podróżuje ze mną jedynie czasem do domku
Ja mam Acera i bardzo sobie chwalę, choć wiem, że wiele osób na nie narzeka.
Jeżeli Twój Mężaty lubi grać to dobrze jakby laptop miał kartę graficzną z rodziny NVIDIA GeForce
Co do Ramu to też zawsze można dołożyć (tylko trzeba zapytać czy byłaby taka mozliwość). Koszt jednego "giga" ramu 2,5 roku temu wahał się w okolicach 60zł, więc bez tragedii
Hmmm... i co jeszcze? Jak zauważyła Gizmowa warto też patrzeć na wagę, bo prędzej czy później weźmiesz laptopa na kolana, czy do łóżka (tak to juz jest )
A co myślicie o laptopach Samsunga? Mamy TV z Samsunga z rubinową poświatą i widziałam laptopa też z takim rubinem ale nie wiem jakie tam były parametry ..
Ja posiadam Asusa i mimo iż wiele osób chwali ja niestety nie. Komputer bardzo szybko sie nag
rzewa i przegrzewa, bateria trzyma 30minut i często psuje sie płyta główna. Miałam problemy z rocznym laptopem i musiałam ciężko walczyć z serwisem ale udało sie i dali nowego.
Yakmoz ja mam Samsunga i moja siostra też ma i z moich znajomych ostatnio 2 osoby też kupiły Samsunga.
Te z rubinową poświatą mają różne parametry w zależności od modelu, myślę, że coś by się dla Was znalazło.
Mnie się bardzo one podobają z wyglądu .
Mój laptop ma już 2,5 roku i bateria trzyma ponad godzinę, co wydaje mi się rewelacją, bo wiele osób na samym początku mi mówiło, że szybko dojdzie do tego, że laptop 15min nie wytrzyma bez zasilania
Moja koleżanka ma Asusa i póki co nie narzeka.
Rozglądałaś się już może po sklepach co mają ciekawego w ofercie? Pamiętaj żeby sprawdzić w kilku miejscach, bo ceny potrafią się bardzo różnić
W Saturnie mają Asusa co chyba byłby dbry.
Ma 4 GB Ramu, procesor Intel Core i5-430, dysk o pojemności 640 GB, przekątna ekranu 17,3" nagrywarka, kamerka i takie tam bajery. Grafika to jakaś ATI HD 5145. Kosztuje 2 999 zł i jest możliwośc zakupu na raty 0% i to nawet by nam się bardziej podobało niż zakup za gotówkę.
Yakamoz sama ostatnio szukałam lapka i wiem, że ogólnie w lapkach chyba cieżko o dobrą kartę graficzną.
Sama mam 17 cali i jest ok, nie za duży, nie za mały.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2