Wysłany: Czw 03-06-2010, 15:05 Temat postu: Janusz Korwin - Mikke i państwo stanie się idealne?
Witam chciałabym poczytać trochę co macie do powiedzenia o tym panu. Nie będę się rozpisywać jaki jest jego program, odczucia, charakter, bo zapewne albo same to wiecie, albo gdzieś doczytacie.
Osobiście uważam, że jego plany są dobre. Może jest zbyt wielkim idealistą, chce zrobić arkadię z Polski, ale myślę, że gdyby swoje plany powolutku realizował to byłoby to naprawdę dobre. Na swojej stronie umieścił cały plan idealnej Polski i bardzo mi się on podoba. Szczególnie wizja nowej polskiej armii czy podatków robi na mnie wrażenie.
Gdybym była osobą pełnoletnią nie zawahałabym się ani na moment i oddałabym głos na JKM. A jakie jest Wasze zdanie?
Mój brat jest jego "fanem". Ja osobiście nie mogę nic powiedzieć na jego temat, ponieważ nie znam go na tyle. Ale fakt wiecznie kandydujący (czyt. szukający szczęścia) człowiek.
Blokady? Jakie blokady? Za mojej władzy żadna nie utrzymałaby się dłużej jak 5 minut. Blokadę bym rozwalił, chłopom poobijał mordy, a ciągniki spalił!”
„Chciałbym odebrać prawo wyborcze wielu osobom, nie tylko kobietom.”
Źródło: krytykapolityczna.pl, 21 maja 2010
„– Czy gdyby urodził się Pan jako kobieta, to czy miałby te same poglądy co teraz?
– Na pewno! Ale nie umiałbym ich tak klarownie i logicznie przedstawiać.”
Źródło: tvn24, 2 października 2007
„Jeśli w wyniku własnej decyzji ginie człowiek – to jego prywatna sprawa. Jeśli ginie 10.000 ludzi – to jest to 10.000 prywatnych spraw – a nie «problem społeczny».”
Blokady? Jakie blokady? Za mojej władzy żadna nie utrzymałaby się dłużej jak 5 minut. Blokadę bym rozwalił, chłopom poobijał mordy, a ciągniki spalił!”
„Chciałbym odebrać prawo wyborcze wielu osobom, nie tylko kobietom.”
Źródło: krytykapolityczna.pl, 21 maja 2010
„– Czy gdyby urodził się Pan jako kobieta, to czy miałby te same poglądy co teraz?
– Na pewno! Ale nie umiałbym ich tak klarownie i logicznie przedstawiać.”
Źródło: tvn24, 2 października 2007
„Jeśli w wyniku własnej decyzji ginie człowiek – to jego prywatna sprawa. Jeśli ginie 10.000 ludzi – to jest to 10.000 prywatnych spraw – a nie «problem społeczny».”
Celem ruchu drogowego nie jest bezpieczeństwo, tylko szybkość.
* Źródło: Program III Polskiego Radia, 10 listopada 2006
Cytat:
Dyktatury dzielą się na dobre i złe. Demokracja jest zawsze głupia.
Cytat:
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
Cytat:
Kobieta przesiąka poglądami człowieka, z którym sypia. Ostatecznie (Natura czy Bóg – nie będziemy się spierać) nie po to tak skonstruował mężczyzn, by setki tysięcy plemników się marnowały; wnikają one w ciało kobiety i przerabiają ją na obraz i podobieństwo mężczyzny, do którego ona należy.
Cytat:
Kobiety nie mogą być zbyt inteligentne – dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej. Inteligentna istota nie wytrzymałaby przebywania przez dłużej niż godzinę dziennie z paplającym dzieckiem! Dlatego właśnie (i nie tylko dlatego) mężczyźni nie lubią wiązać się z kobietami inteligentnymi: instynktownie chcą, by ich dzieci miały dobrą opiekę.
Cytat:
Mam normalne, zdrowe poglądy, a wy jesteście jacyś chorzy.
* Źródło: wywiad w programie «Zbliżenie» na antenie Radia TOK FM w dniu 17 stycznia 2006 r.
Oooooooo nie co za koleś....nie mialam o nim zdania bo nic o nim nie wiedziałam i nawet mnie nie interesował ale teraz o nieeeeee buzke bym mu otłukła jakbym go spotkała..... co za prostak
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3Następny
Strona 1 z 3