Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 14 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: z pokoju brata...
Wysłany: Wto 09-02-2010, 17:25 Temat postu:
Jestem w szoku, w głowie mi się nie mieści, nie wiem co mam napisać przecież okropne to jest mało powiedziane, kurcze nie mam słów żeby nazwać takie zachowanie Jak ludzie mogą to jeść?! Szczególnie że wiedzą z czego ta zupa jest zrobiona!!
Mnie również. Nie jestem w stanie nic powiedzieć na ten temat. Czytam tego posta i patrzę na mojego 3 tygodniowego synka śpiącego w wózku.... Płakać się chce.
Wysłany: Pią 23-04-2010, 15:13 Temat postu: Re Jedzenie zabitych dzieci w restauracjach. Szok
żmijka napisała:
Postanowiłam się podzielić z Wami pewną szokującą wiadomością, którą znalazłam na innych forum. To straszne co ludzie nie wymyślą.
W ziołowych „zupach” przygotowanych z ciał zabitych w wyniku aborcji dzieci specjalizuje się restauracja w chińskim mieście Canton w prowincji Guangdong. Lokal zachęca klientów do konsumpcji, twierdząc, że “potrawa” poprawia ogólny stan zdrowia, a zwłaszcza zwiększa popęd seksualny.
Zanim ta szokująca wiadomość pojawiła się w prasie, przetoczyła się przez internet. Południowokoreański dziennik „Seoul Times” potwierdził te rewelacje wyjątkowo drastycznymi zdjęciami martwego dziecka przygotowywanego do posiłku.
Ciało dziecka odkaża się alkoholem i przyprawia ziołami. Przybliżona cena takiej „zupy” to 4 tysiące dolarów. Zjedzenie dzieci zabitych w późnej ciąży jest przy tym droższe od tych ze środkowego okresu życia płodowego.
Powód bestialstwa? Taka „zupa” ma poprawiać ogólny stan zdrowia a w szczególności wydajność seksualną. 62-letni konsument “potrawy” przyznał w rozmowie z koreańską gazetą, że jest stałym klientem restauracji, która ją serwuje. Potwierdził, że ziołowa „zupka” posiada właściwości, o których się mówi. Wskazując na swoją 19-letnią żonę oświadczył z dumą, że codziennie uprawia z nią seks.
Ten sam sześćdziesięciolatek zaprowadził reportera „Seoul Timesa” do restauracji, gdzie można zjeść taką „zupę”. Tym razem była przygotowana z dziewczynki zabitej w piątym miesiącu ciąży. Jej rodzice, mający już dwie dziewczynki, zdecydowali pozbyć się trzeciej.
W ubiegłym roku przeprowadzono w Chinach 13 milionów aborcji. Od lat 70-tych XX wieku Chiny konsekwentnie prowadzą tzw. politykę jednego dziecka, zakazującą posiadania więcej niż jednego potomka.
najlepiej byc wegetaianinem, jeszcze lepiej weganinem!!!!
Jesli cos jest "legalne" i mówi sie o tym, to mozna to ominąc szerokim łukiem...
Ale inaczej jest jak coś się robi z czegos, z cego nie chcielibysmy tego jesć, i biznesik sie kreci....
W filmie "Smażone zielone pomidory" poąbano sadyste i by, ukryc zwołki, poćwiatowano, ugotowano i ...zjedzono, ale z jakim apetytem.
Kanibalizm istnieje nadal w kilku krajach, i nie sądzę że nie odbywa sie to konsekwencja chorób np. mózgu...
Sprawa "odpadów" ze skrobanek jest wogóle kontrersyjna, gdyż legalnie stosuje sie je do ...szczepionek!
Firmy farmaceutyczne robia na tym niezły "biznes", wciskając nam bzdury co do cudownosci swych produktów.
Zamiast te zamordowane dzieci pochowac, to idzie to na dalszy biznes...
okazuje sie, ze na tym mnóstwo można zarobic...
Co do wytworności dań chińskich, to w samej stolicy Polski, w kilku miejscach zamiast kurczaka podawano ...upolowane gołebie miejskie, psy bezdomne i koty...
Ludziom to "smakowało", dopiero jak dowiedzieli się , że są oszukiwani to przestało smakować...
Wszyscy mięsożecy ryzykuja tym, że ktos poda im do zjedzenia mięso z każdej zyjącej istoty, w tym ludzkiej...
Dlatego nie ma to jak być wege...
A ile dzieci nam ginie, i nigdy nie znajduja się? A kto wie, czy nie zostały wykorzytane ich ciałka do przeszczepu serca, nerki, a reszte tez nie podano w ..zupie?
wystarczy tylko ładnie podać, doprawić, i nikt nic nie udowodni....
Takiego bestialsktwa, takiej bezduszności nie ma wsród wegetarian, lecz wsród miesożerców jednak...
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2
Strona 2 z 2