| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Piwonia

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
MeYa Przyjaciółka Forum

Zodiak:  Zodiak chiński:  Dołączyła: 16 Mar 2006 Posty: 1309 Skąd: PL, M-c
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Majek Młodsza Moderatorka

Zodiak:  Zodiak chiński:  Dołączyła: 19 Wrz 2006 Pochwał: 4 Posty: 7897 Skąd: .ie
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
docha84

|
Wysłany: Sro 09-06-2010, 15:59 Temat postu: |
|
|
Miałam już szefów-mężczyzn i szefów-kobiety. Dla mnie to bez różnicy, bo to, czy ktoś się w tej roli sprawdza nie mieści się w spodniach, tylko w głowie, ale jednak nie ukrywam, że kobiety mimo wszystko są traktowane inaczej, szczególnie młode kobiety. Pracownikom wydaje się, że taka "młoda gówniara" na niczym się nie zna i na swoje stanowisko trafiła w niekoniecznie prawy sposób....
Tak czy inaczej, sama mam zamiar być szefem  nie wiem jak to będzie, ale mam nadzieję, że będzie  |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
MeYa Przyjaciółka Forum

Zodiak:  Zodiak chiński:  Dołączyła: 16 Mar 2006 Posty: 1309 Skąd: PL, M-c
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Menju

|
Wysłany: Czw 10-06-2010, 12:41 Temat postu: |
|
|
Spotkałem się z negatywnym odbiorem kobiety-szefa w rozmowach z mężczyznami. Wynikało to z braku doświadczenia w kierowaniu zespołami ludzi oraz braku elementarnej wiedzy u tej pani, co wyszło bardzo szybko w praktyce.
Atmosfera była powiem oględnie - kwaśna, bowiem podlegli pracownicy wiedzieli więcej i potrafili więcej niż ich szefowa. A klienci firmy bardzo szybko odczuwali skutki decyzji owej pani na własnej skórze.
Za to jej następczyni, osoba niewiele starsza, znakomicie poradziła sobie na tym samym stanowisku. Zatem nie kiecka albo gacie, tylko wiedza i profesjonalizm w wykonywaniu obowiązków służbowych. A jak szefowa jest na dodatek niezła laska - to tylko facetom się cieszyć i modlić aby w lecie wysiadła w jej gabinecie klima.  |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
docha84

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Menju

|
Wysłany: Wto 15-06-2010, 17:29 Temat postu: |
|
|
docha84 napisała:To równie dobrze mogło mieć miejsce w przypadku szefa mężczyzny, bo tutaj niekoniecznie o płeć chodziło, a o predyspozycje, doświadczenie, zdolności.
Umiesz czytać ze zrozumieniem?
Wątek dotyczy ocen kobiety-szefa więc podałem konkretny przykład wraz z resume .
W innych, które dotyczą paskudnych samców, nie neguję, iż debile w spodniach też chodzą po ziemi. |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Van'yess Przyjaciółka Forum

|
Wysłany: Wto 15-06-2010, 19:33 Temat postu: |
|
|
Miałam raz szefa-kobietę.
Straszna zołza, sama się myliła a u innych nie tolerowała najmniejszego błędu. Wrzaskiem próbowała udowodnic że ona jest panią  .
W sumie to było ucieleśnienie stereotypu głupiutkiej blondynki, z tym że ona była jeszcze jędzą  . |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Perfacja

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piwonia

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
docha84

|
Wysłany: Pią 18-06-2010, 16:18 Temat postu: |
|
|
Menju napisała:Umiesz czytać ze zrozumieniem?
Wątek dotyczy ocen kobiety-szefa więc podałem konkretny przykład wraz z resume .
W innych, które dotyczą paskudnych samców, nie neguję, iż debile w spodniach też chodzą po ziemi.
Owszem umiem, a Ty?
sam napisałeś:
Cytat:Spotkałem się z negatywnym odbiorem kobiety-szefa w rozmowach z mężczyznami. Wynikało to z braku doświadczenia w kierowaniu zespołami ludzi oraz braku elementarnej wiedzy u tej pani, co wyszło bardzo szybko w praktyce.
więc nie wynikało to z płci, a z braku doświadczenia, sam to napisałeś.
Piwonia, próbowałaś robić test predyspozycji zawodowych? |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piwonia

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edzia Moderatorka

Zodiak:  Zodiak chiński:  Dołączyła: 16 Mar 2006 Pochwał: 4 Posty: 7410 Skąd: Warszawa
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
docha84

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|