Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kobiety w polityce
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Polityka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 8

PostWysłany: Wto 19-05-2009, 17:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Może moje słowa zabrzmią troche kontrowersyjnie, ale mam nadzieje że mnie dobrze zrozumiecie. Mi sie wydaje że to , iż jest mało kobiet w polityce to też wina ich samych. Gdyby więcej było samych zainteresowanych, większe szanse też miałyby by zaistnieć w większej grupie w tej dziedzinie. Wkurza mnie jak ktoś tak ubolewa nad "biednymi kobietami, co to im faceci zagradzają drogę do sukcesu". Jeśli jest jakaś kobieta, która ma potencjał, inteligencje i wie czego chce to, to osiągnie, bez względu na stereotypy. To my same powinnyśmy z nimi walczyć, a nie płakać, że faceci są tacy źli. Przewraca oczami

Są miejsca i sytuacje gdzie faktycznie kobieta ma ciężej, nie mówie że nie, ale bez przesady.

PS. Ja bym z chęcią zagłosowała na jakąś babkę, która będzie mądrze gadać i robić więcej niż "coś". Puszcza oko

Podpis 09.09.2006 | +24.05.2007 | 04.06.2009
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

PeterSailor Allegro
Van'yess

Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 19-05-2009, 17:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Efrell - i właśnie o to chodzi Puszcza oko.
Ustalimy jakiś próg, żeby wymóc obecność kobiet w polityce, i co nam to da? Masę ciemnych i głupich bab, które nie wiadomo po co się pchają w nieznane Przewraca oczami .

A kwestie dyskryminacji już dawno przestały być dla mnie wytłumaczeniem na całe zło jakim jest nierówny podział ze względu na płeć w naszym kraju. Jak ktoś chce coś osiągnąć, to to dostanie.
To że gdzieś kobiet nie ma, nie oznacza, że trzeba je na siłę tam pchać.

A jak same się postarają, to może wreszcie będziemy mieć porządnych polityków w większej ilości Puszcza oko.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Menju

Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 22-05-2009, 12:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Van'yess napisała:

To że gdzieś kobiet nie ma, nie oznacza, że trzeba je na siłę tam pchać.

A jak same się postarają, to może wreszcie będziemy mieć porządnych polityków w większej ilości Puszcza oko.

Dokładnie, mogłybyście wykazać troszkę więcej świadomej postawy obywatelskiej, nawet w ramach solidarności płci. Puszcza oko Babki wtedy może by miały lepiej. Puszcza oko Co roku brakuje kandydatek na partyjnych listach wyborczych. I z reguły jest łapanka . Puszcza oko
Powrót do góry

Frywolka

PostWysłany: Pią 29-05-2009, 12:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Cytat:
Masę ciemnych i głupich bab, które nie wiadomo po co się pchają w nieznane Przewraca oczami

Menju napisała:
I z reguły jest łapanka

Szkoda, że nie ma "wykopówki", bo nawet jeśli sensowna kobieta w rządzie czy też, że tak powiem na niższych poziomach polityki zrobi coś, za co należą się oklaski to i tak wszyscy zapamiętamy debilne wypowiedzi np. Nelly Rokita, które niestety nic nie wnoszą, a jedynie wywołują pobłażliwy uśmiech. Czasami kobiety wzajemnie sobie szkodzą.

Podpis Nasze cnoty są bękartami naszych grzechów
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Polityka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: