Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Praca Oferta MLM

Lady Gaga
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Gwiazdy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lisanne
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Pochwał: 4

PostWysłany: Pon 23-11-2009, 12:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

W sobotę na wykładzie z filozofii mój profesor (swoją drogą przystojny pan po 30-tce) zastanawiał się czy w obecnej kulturze panuje jakiś kierunek. I stwierdził, że rozpoczyna się wykształcać coś takiego, jak nowy barok.
Lady Gaga wg niego jest przedstawicielką tego nurtu w muzyce. Stroje nie są kiczowate, jest to po prostu zapożyczenie z baroku, czasu przepychu, przerysowania, bali maskowych, gry świateł. I do tego właśnie nawiązuje wizerunek i charakter teledysków Lady Gaga. To, co ona robi to nie kicz, bo robi to z rozmysłem, celowo i na poważnie. Dla ludzi, którzy mają tego świadomość nie jest ona śmieszna ani wulgarna.

W sumie podoba mi jego podejście i teraz inaczej patrzę na osobę tej wokalistki.

Podpis  „Jeśli człowiek nie jest wystarczająco szalony, by być szczęśliwym bez powodu, to znaczy, że nigdy nie będzie szczęśliwy.”
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Fotoatrakcje
Coccinelle

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Wąż

PostWysłany: Pon 23-11-2009, 14:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Muzyka jak dla mnie na poziomie średnim.

Jej teledysków za to się boję Przewraca oczami .Czego ona jeszcze nie wymyśli?
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

NIKITA

Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Pon 23-11-2009, 16:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Hmmm, ale nie sądze czy by tyle lat sie utrzymala tak jak Madonna, no jeśli by z czymś naprawde mocnym wyskoczyla!!! ? Kto tam wie?

Podpis Zawsze trzeba podejmować ryzyko.
Tylko wtedy uda nam się pojąć,jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki jakie niesie nam los...
Powrót do góry

MeYa
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Sob 28-11-2009, 21:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Widziałyście / słyszałyście już gagę w duecie z beyonce ?

1. "Telephone" - http://www.youtube.com/watch?v=tdHs5-HTY2Y
2. "Video Phone" - http://www.youtube.com/watch?v=Q7kBqS1VRMI&feature=related

Dołączone po 9 minutach:

majuulla napisała:
[...] nowy barok.
Lady Gaga wg niego jest przedstawicielką tego nurtu w muzyce. Stroje nie są kiczowate, jest to po prostu zapożyczenie z baroku, czasu przepychu, przerysowania, bali maskowych, gry świateł. I do tego właśnie nawiązuje wizerunek i charakter teledysków Lady Gaga. To, co ona robi to nie kicz, bo robi to z rozmysłem, celowo i na poważnie. Dla ludzi, którzy mają tego świadomość nie jest ona śmieszna ani wulgarna.

majuulla ciekawe rzeczy piszesz. Podejrzewam, że może na "co dzień" ubiera się normalnie, a występy, gale itp. po prostu przebiera się, jak to artyści.
Teledyski ma zazwyczaj fajne. Około rok temu słyszałam z nią krótki wywiad w radiu - wydawała się sympatyczną i normalną osobą

Podpis „Jeżeli nie wiesz dokąd idziesz trudno Ci będzie tam dojść”.
"Mądrość musisz sam z siebie, własną dobyć pracą" A.M.
Powrót do góry

Agata
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 28-11-2009, 22:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja generalnie nie przepadam za taką muzyką, ale piosenkę "Paparazzi" mogłabym słuchać godzinami Gwiżdżący

Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry

RedBerry

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Nie 29-11-2009, 19:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Muzyka ogólnie nie mój styl, ale ja ją w sumie podziwiam, może jest kiczowata ale chyba wole jej styl niż żeby wyrosła kolej gwiazdka na styl Britney czy też Ciary i tego typu lal. Miała odwagę to zrobić i brawo jest sobą a wątpię żeby była głupia, bo już dawno by dała sobie spokój albo stała się kolejną dziunią.
A co do piosenek to stwierdzam że niektóre ma bardzo fajne Uśmiechnięta

Podpis Każdy nowy dzień rodzi nowe paranoje...
Powrót do góry

tatiana

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 30-11-2009, 1:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Cytat:
może jest kiczowata ale chyba wole jej styl niż żeby wyrosła kolej gwiazdka na styl Britney czy też Ciary i tego typu lal. Miała odwagę to zrobić i brawo jest sobą a wątpię żeby była głupia,

Ja myślę podobnie.

Podpis ~wszystko co robisz do ciebie wraca~
Powrót do góry

NIKITA

PostWysłany: Pią 04-12-2009, 12:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Fajne te piosenki Puszcza oko) Musze pokazać mojej siostrznicy Puszcza oko) Ona mnie zarazila Gaga Puszcza oko

Podpis Zawsze trzeba podejmować ryzyko.
Tylko wtedy uda nam się pojąć,jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki jakie niesie nam los...
Powrót do góry

tatiana

PostWysłany: Pią 04-12-2009, 17:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ona ma naprawdę genialny głos. Wystarczy posłuchać jak śpiewa na żywo. Dla mnie bomba. Myślę, że gdyba miała trochę inny repertuar jej mozliwosci wokalne byłyby bardziej widoczne. Pomijajac jej image który nie zawsze mi sie podoba, bo jest dla mnie zbyt sztuczny, to jej głos naprawdę zwala z nóg.

Podpis ~wszystko co robisz do ciebie wraca~
Powrót do góry

ona19881

Zodiak: Ryby

PostWysłany: Pon 07-12-2009, 14:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dla mnie jest raczej dziwna.. ten styl ubierania sie.. ostatnio czytalam z nia wywiad i jak sama stwierdzila jej wyglad jest teatralny. W glowie natomiast ma olej.. pisala w koncu piosenki dla znanych slaw. Jest ok jesli tylko ja slysze.. niekoniecznie ogladam.
Powrót do góry

Kate29

PostWysłany: Pon 07-12-2009, 19:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jakoś od początku nie podoba mi się . Muzyka nie dla mnie i jej stroje i zachowanie też . Pewnie takie osoby też są potrzebne bo robi sie chodź trochę kolorowo w tym naszym szarym świecie.

Podpis "Każdego dnia rodzi się nowe pytanie to właśnie sprawia, że idziemy dalej"

No to idę Złośliwa
Powrót do góry

amelia29

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Wto 08-12-2009, 11:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja na początku byłam do niej nastawiona bardzo negatywnie, ponieważ wygląda jak kolejna lalka w świecie muzyki( białe włosy, body itp). Ale ostatnio bardzo zmieniłam o niej zdanie bo posłuchałam kilku jej piosenek i widziałam parę teledysków i uważam że są świetne. Mam tu na myśli "Bad romanse", "Paparazzi", "Poker face". A co do jej stylu to już mi to nie przeszkadza, widocznie to był jej sposób (na początku) żeby zwrócić na siebie uwagę a teraz każdy już się przyzwyczaił. Myślę że ma szanse długo zostać w czołówce znanych wokalistek. Ja bardzo lubię też Pink i Beyonce.
Pozdrawiam Uśmiechnięta
Powrót do góry

ona19881

PostWysłany: Wto 08-12-2009, 13:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

amelia29 napisała:
Ja bardzo lubię też Pink i Beyonce.
Pozdrawiam Uśmiechnięta

Pink jest super! najlepsze w jej piosenkach jest poczucie humoru Bardzo szczęśliwa Beyonce ma fajne piosenki ale nie wiem czemu jak widze teledysk jak ona tanczy to mnie troche drazni.. wygina sie i wije po podlodze dla mnie to troche komiczne ale i lady gaga i pink i beyonce maja swietne glosy to trzeba przyznac

Podpis Fortis est ut mors dilectio Zakochany
Powrót do góry

tortilla54

PostWysłany: Sob 27-02-2010, 8:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jest inna i to trzeba jej przyznać.
ma świetny głos jak dla mnie...

Podpis 6 grudnia 2007 :* <3
Powrót do góry

monika_2721

PostWysłany: Pią 19-03-2010, 19:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jak dla mnie ma super głos.
Wierunek ma specyficzny, wole jej słuchać jak ją oglądać Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Gwiazdy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 4 z 7

Skocz do: