Witam:P Nie wiem czy w dobrym miejscu umieścilam ten post a jeśli nie proszę o przesunięcięP
Zapisałam się na wybory miss nastolatek ziemi świętokrzyskiej.. Zastanawiam się czy to ma jaki kolwiek sens czy zawsze wygrywają dziewczyny ustawione które mają bogatych rodziców?? Co wy o tym sądzicie????
Nigdy nie brałam udziału w żadnych wyborach miss. Ale dopóki się nie przekonasz, nie będziesz wiedzieć. Uważam, ze warto spróbować. Jeśli masz atuty na bycie modelką lub fotomodelką, to taki udział w wyborach moze być dodatkowym atutem na przyszłość.
Ja mogę jedynie życzyć szczęścia.
Toska, może nie tyle ustawione, co dobrze przygotowane przez agencje modelek, czyli prawie profesjonalistki. To samo się dzieje na konkursach w grupach starszych wiekowo - dziewczyny wcześniej pracują ze stylistami i psychologami, bo wygrana w konkursie zwiększa również prestiż agencji modelek.
Jeśli jednak masz ochotę zgłosić swoją kandydaturę, to czemu nie. Nigdy nie wiadomo, czy to właśnie Tobie się nie uda. Nawet, jeśli nie wygrasz, to przynajmniej zdobędziesz nowe doświadczenia, kontakty czy znajomości. Zawsze też możesz potraktować swój udział jako wyzwanie, zabawę i przygodę.
Ja nie lubię tego typu konkursów. Mialam już propozycje kilka razy wziąć udział. Ale jedna z tych propozycji odrzuciła mnie na tyle że nie dość że ich nie lubię to jestem lekko zniesmaczona. Koleś z organizacji podszedł i zapraponował przejście do finału, oczywiście stwierdzając że się odpowiednio dogadamy....
Samo mówi za siebie. Nie generalizuje że jest tak zawsze. Ale często w tej branży.
Poza tym jest to dla mnie puste i niewiarygodne. Bo jak można stwierdzać że ktoraś jest najpiekniejsza?
I jeszcze jak widze te sztuczne uśmiechy, ruchy, odpowiedzi wyuaczane na pamięć. Moim zdaniem nie tak powinno patrzeć się na kobiece piękno.
Moim zdaniem taki konkurs może być świetną przygodą, o ile nie będziesz go brała tak bardzo serio i do siebie. Trzeba być silną psychicznie, żeby ewentualna przegrana nie była dla Ciebie życiową porażką. Ja tylko mogę życzyć Tobie powodzenia i udanej zabawy.
Jestem modelką, więc mogę Ci co nieco napisać.
Wszystkie sytuacje w tego rodzaju konkursach się zdarząją.
Na szczęscie konkursów tego typu jest wiele, wiec moge jeden przypadek przytoczyć, kiedy dziewczeta biorące udział były na tyle zdesperowane, że były w stanie zrobić na prawdę wszystko W efekcie rozbiły małzenstwo pewnego Pana, który był osobą przygotowującą im choreografię itp. Ale takie sytuacje by nie miały miejsca, gdyby nie te puste dziewczyny, które za wszelką cenę chcą podbić swiat
Faktem jest również to, że wiele dziewczyn na takich konkursach jest bardzo dobrze przygotowanych przez agencję- jak już słusznie kolezanka wczesniej zauwazyła, bo agencja dzieki temu ma prestiż wiec o to zadba
.
Suma sumarum, napewno jest to swietne przezycie i podejdz do tego na luzie Nie bedziesz miała czego załować a jedynie mozesz załować, ze nie sprobowałas.
Nie przepadam za tego rodzaju rzeczami, ale mozna z tego miec fantastyczne doswiadczenie pod warunkiem, ze podejdzie sie do tego w odpowiedni sposob. Zabawa? Tak. Znajomosci? Pewnie.
Nie sadze tez by wszystkie tego typu konkursy byly "ustawione". Zycze powodzenia!
Wysłany: Sob 27-02-2010, 22:05 Temat postu: Re Miss
toska1122 napisała:
Witam:P Nie wiem czy w dobrym miejscu umieścilam ten post a jeśli nie proszę o przesunięcięP
Zapisałam się na wybory miss nastolatek ziemi świętokrzyskiej.. Zastanawiam się czy to ma jaki kolwiek sens czy zawsze wygrywają dziewczyny ustawione które mają bogatych rodziców?? Co wy o tym sądzicie????
Nie tylko te które mają dobrze ustawionych rodziców,rownież te które wiedzą z kim się trzeba "zaprzyjaźnić" na takiej imprezie
Brałam w czymś takim kiedyś udział. W Miss Nastolatek Warszawy. Prawda jest taka że niektóre dziewczyny dobrze zaznajomiły się z jurorami na imprezie która odbyła się dzień wcześniej. To jest dosyć takie newralgiczne towarzystwo.