Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Praca Oferta MLM

Nastolatki
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Dzieci starsze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pl35

Zodiak: Byk
Zodiak chiński: Koń
Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 03-10-2006, 10:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Joanna - wytrwałości w przetrzymywaniu Bardzo szczęśliwa .
Ale masz w zupełności rację - powinny być kursy lub lektury obowiązkowe dla rodziców - czasami taka książka potrafi ułatwić życie.

A do Rzymu jak tylko będziesz miał możliwosć to jedz - rozerwiesz się, odpoczniesz i pojesz dobrych rzeczy Bardzo uśmiechnięta .
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
agatka1984

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Wto 03-10-2006, 14:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Joanno brawo. Nie daj się. Tylko teraz to już musisz wytrzymać, nie możesz jej ulec, bo pokażesz, że może ci wejść na głowę

Podpis Lepiej mądrze stać niż głupio biegać.
Jacek Gmoch
Powrót do góry

Gat

Zodiak chiński: Kogut

PostWysłany: Wto 03-10-2006, 16:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Przez sześć dni świat się nie zawali a chwilowe oderwanie sie od codziennych problemów może wszystkim wyjść na dobre. Uśmiechnięta
Powrót do góry

JoAnnA

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Koza

PostWysłany: Sro 04-10-2006, 8:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Chyba sie zdecydujemy na wycieczkę, ale jeszcze nie znam terminu. Córcia mięknie powoli, powiedziała,że posprząta w sobotę. Ciekawe czy dotrzyma słowa..?
Powrót do góry

Gat

Zodiak chiński: Kogut

PostWysłany: Sro 04-10-2006, 9:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jedźcie, jedźcie, dzieci muszą widzieć, że też macie prawo do przyjemności, że rodzice też są ludźmi Uśmiechnięta

Ostatnio zmieniony przez Gat dnia Pon 09-10-2006, 9:43, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry

agatka1984

Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Sro 04-10-2006, 17:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Joanno sama głośno wyrażona chęć posprzątania to już jest chyba jakiś postęp, prawda?

Podpis Lepiej mądrze stać niż głupio biegać.
Jacek Gmoch
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 04-10-2006, 19:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

JoAnnA napisała:
Tłumaczę jej ciągle ,że jak np robię pranie to piorę też jej rzeczy, a nie tylko swoje, więc ona może wynieść nie swoje śmieci .Uff nieustanna walka!!!

to mi trochę przypomina dyskusję na temat sprzątania z moim mężem Złośliwa

Poza tym nie mam jeszcze dzieci w tym wieku, ale z tego co pamiętam ja w wieku lat 14-16 przechodziłam przez ogromną burzę hormonów, wszystko pojmowałam jakoś inaczej niż dorosli, zwłaszcza rodzice Cool dlatego wiem, że to przejdzie Uśmiechnięta

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

mexaa

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Sro 21-02-2007, 18:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jak to sie mowi male dzieci maly klopot , duze duzy i to sie naprawde sprawdza.Moj syn w wieku 15, 16 lat naprawde byl nie do wytrzymania wszystko u Niego bylo na nie .Opadaly mi rece i nijak sie nie moglam z Nim dogadac .Teraz syn ma prawie 19 lat i zmiana jest o 180 % moge z Nim porozmawiac jak z kims naprawde doroslym i czasami swoimi trafnymi pogladami mnie zadziwia .Takze mysle ,ze taki bunt nastolatkow to cos normalnego i cale szczescie jest przejsciowe .

Dołączone po 6 minutach 23 sekundach:

Chcialam wyslac fotke syna tylko nie bardzo wiem gdzie mam ja wkleic ?Uśmiechnięta
Powrót do góry

MeYa
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Sro 21-02-2007, 19:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

mexaa napisała:
Jak to sie mowi male dzieci maly klopot , duze duzy i to sie naprawde sprawdza.Moj syn w wieku 15, 16 lat naprawde byl nie do wytrzymania wszystko u Niego bylo na nie .Opadaly mi rece i nijak sie nie moglam z Nim dogadac .Teraz syn ma prawie 19 lat i zmiana jest o 180 % moge z Nim porozmawiac jak z kims naprawde doroslym i czasami swoimi trafnymi pogladami mnie zadziwia .Takze mysle ,ze taki bunt nastolatkow to cos normalnego i cale szczescie jest przejsciowe .

Dołączone po 6 minutach 23 sekundach:

Chcialam wyslac fotke syna tylko nie bardzo wiem gdzie mam ja wkleic ?Uśmiechnięta

Ojej ja jestem w wieku Twojego syna Przewraca oczami .
Powrót do góry

mexaa

PostWysłany: Sro 21-02-2007, 19:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

MeYa mi to absolutnie nie przeszkadza kurcze ja sama sie czuje jak nastolatka chyba los sie pomylil i za wczesnie sie urodzilam Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry

MeYa
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Sro 21-02-2007, 20:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

To extra Puszcza oko ! i tak ma być Cool . Jak w "zwariowanym piątku" mala zamiana ról Bardzo szczęśliwa.

Co do tematu to nie tyle, co kwestia wieku ale i wychowania. My mamy w zasadzie słuchaliśmy zawsze. Nie stosowała żadnych stalinowskich metod itp. jakoś tak po prostu... Przewraca oczami . Nie cierpię się z nią kłócić i mogła bym ją na rękach nosić. Jest dla mnie jak najlepsza funfela. Wolę z nią chodzić na zakupy (ubrania itp.) niż z znajomymi... Lubię strasznie położyć się koło mamy i razem czytać książkę (czasem śmiesznie jest jak ja chce już dalej, a ona wisi jeszcze w połowie albo na odwrót). ehh Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry

mexaa

PostWysłany: Sro 21-02-2007, 20:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Meya to super ,ze masz z mama takie fajne relacje Uśmiechnięta Mysle ,ze faceci sa jednak troszke inni .Choc teraz naprawde super sie dogaduje ze swoim synem i o wielu sprawach mozemy pogadac a nawet cos razem organizowac kiedys wydawalo mi sie ,ze to bedzie niemozliwe Uśmiechnięta
Powrót do góry

Sweet

Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Sro 12-09-2007, 10:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja doskonale pamietam swój wiek dojrzewania.Niepotrzebne dyskusje z mamą i przekonywanie do swoich racji.Często kłótnie i pyskowanie.
Pamietam jak nie miała dla mnie nigdy czasu,dlatego może między nami nie było nigdy dobrych relacji.
Kiedyś przy okazji rozmowy o moich dzieciach śmiejemy sie z tego,przepraszam ją za tamto...
Ona z uśmiechem mówi"że zawsze byłam grzeczna" Uśmiechnięta
Czuje się rozgrzeszona.
Chciałabym tak powiedzieć kiedyś o swoich dzieciach jak zapytają.
Powrót do góry

janka
Gość

PostWysłany: Sro 12-09-2007, 12:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Uśmiechnięta Mi było trudno pogodzić się ,że moje dzieci są juz takie duże i o dziwo mają jakieś zdanie.
Problem dojrzewania jest zawsze i nieunikniony,nie odkryłam nic nowego, Lecz ,to było moje motto w wychowywaniu dzieci. Buntowały sie bardzo .

Jak przez ,to przeszłam ,to pytanie teraz sobie zadaję i nie wiem jak mam odpowiedzieć,gdy syn ma 31 lat ,a córka 28 lat. Okres dojrzewania był dla moich dzieci trudnym czasem ,bo w tym czasie przyprowadzaliśmy się trzy razy. Była zmieniana szkoła ,zmienione towarzystwo .Jakoś się udało .Widocznie nie odwróciło się ,to na niekorzyść. Nie chcę sugerować ,ażeby zaraz sie przeprowadzać ,bo ,to dobre lekartwo. U mnie zmuszała do tego sytuacja.
Zastosowałam w domu układ ,pomagasz w domu i uczysz się ,to masz wiekszą swobodę w domu.Jesteś na tyle odpowiedzialny ,że mogę Tobie zaufać , na pójście na dyskotekę (do godz .22:00),czy iść do kolegi i koleżanki.

Dużo rozmawiałam. Kiedyś usłyszałam w radio wypowiedź psychologa ,że wystarczy 20 minut rozmowy z nastolatkiem ,nie o szkole ,ani pretesji ,że czegoś nie zrobiło ,ale zainteresowanie sie jego problemami ,to 1/4 sukcesu . Wszystkim tego życzę.
Uśmiechnięta [/img]
Powrót do góry

joana

PostWysłany: Pią 30-05-2008, 10:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Witam serdecznie.Jestem mamą 14-letniego syna.Trudny wiek...Dopiero teraz zdałam sobie sprawę , ile kosztowało moich rodziców wychowanie mnie i mojego rodzeństwa.

Podpis Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł poczyna.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Dzieci starsze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: