Cele...barzo dużo w mojej głowie, ale najgłówniejszym jest ukończenie kursu na florystę i znaleźć pracę florysty. Ukończenie remontu w jak najszybszym czasie. Pozbyć się pociążowego brzuszka. Zmienić się, bo siedzenie w domu trochę mnie zmiażdzyło.
Ja za to mam chyba same długoterminowe cele ???
Chcę mieszkać z P., przenieść się i studiować we Wrocławiu od października - to taki najkrótszy.
A te długie to skończyć studia, dostać się na speckę wymarzoną, wziąć ślub, mieć gromadkę dzieci, zbudować dom.
Teraz mi się przypomniało, że jako krótkoterminowy cel to jeszcze chcę pojechać w góry na tych wakacjach i przejść większość szlaków w Parku Narodowym Gór Stołowych .
Fajny topik. Z tymi celami to jest tak, że sama też uczę się je doprecyzowywać. Ktoś gdzieś powiedział, że cel to marzenie z datą realizacji. Bo jak nie ustalimy sobie realistycznego terminy to cel pozostanie do realizacji na kiedyś tam, w przyszłości... czyli ciągle w sferze marzeń.
Sama też więcej mam tych krótkoterminowych. Zawodowo - awans w tym roku (najlepiej do lipca) na starszego menadżera. Do tego chcę się naumieć tworzenia stron www (mam nadzieję zakwalifikować się na kurs, który rusza w tym miesiącu). O rodzinno-osobistych rozpisywać się nie będę Ważne, że są.
O celach wiem tyle, że faktycznie muszą być zgodne z nami, naszym systemem wartości, muszą być realistyczne i precyzyjne. To ostatnie to chyba najtrudniejsze. Ale tylko wtedy wiemy co robić, żeby go osiągnąć... inaczej to po prostu płyniemy z prądem Trochę jak Alicja w krainie czarów gdy rozmawiała z kotem dziwakiem o tym, w którą stronę powinna iść
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 20 Lip 2009 Posty: 501 Skąd: ROMANTYCZKA - Z OKOLIC gór ;)
Wysłany: Wto 09-03-2010, 11:06 Temat postu:
To moje cele na teraz
- Odłożyć pieniążki na zapłacenie za studia
- Zrobić coś dla siebie Iść do fryzjera pasemka i z ciać włosy
- Kupić parę przy ziemnych rzeczy:) Bo żywcem nie mam butów
- Po robić parę kursów i zastanowić się nad tym gdzie chce później studiować
- Po mału napisać teoretykę pracy i zrobić badania