I jak każdego lata mam tego po dziurki w nosie,ale zima fajnie sie wyciąga z komórki.
No właśnie, dlatego fajnie jest się trochę pomęczyć żeby zimą mieć coś pysznego do jedzenia.
Ja w tym roku odbijając sobie fakt, że nie bardzo mogę jeść owoce, zrobiłam słoiczki z musem borówkowym na zimę.
Mus będzie idealny do naleśników czy innych słodkich deserów.
Dziewczyny myslicie juz co bedziecie sadzily w ogrodkach??
Ja juz pomalu zaczynam nad tym myslec i juz tyle nawymyslalam ze chyba bede musiala powiekszyc swoj ogrodeczek. Mam zamiar posiac ogorki, marchew, papryke, pomidory, posadze se truskaweczki, no a poziomki sa z zeszlego roku.
Dziewczyny myslicie juz co bedziecie sadzily w ogrodkach??
Suzi my w niedzielę poszaleliśmy nieco w ogrodzie. A ponieważ nasz ogród ma strasznie gliniastą zimię to kupiliśmy mała szklarnię/folię i tam w niej mamy doniczki z warzywami - sałata, cebulka, marchew (okrągła) oraz kilka sadzonek truskawek. Od koleżanki dostaniemy za jakiś czas sadzonki pomidorków i papryczek.
Ja już posadziłam .... Ale w tym roku zmniejszyłam grządki. Zawsze się narobię jak dziki osioł i na co mi to.
Zasadziłam rządek marchewki , pietruszki, rzodkiewki , buraczków czerwonych , szczypiorku i koperki. Jeszcze mam cebulkę dokupić i ze cztery krzaczki sałaty. I to będzie wszystko. Oprócz tego mam truskawki w beczce.
Ja posadzilam juz truskawki,posialam marchew, buraki, cebule a szyczypiorek tez juz mi wyszedl. W przyszlym tygodniu bede sadzila kartofelki a pozniej ogorki.
Troche tego bedzie ale co swoje to swoje.
Pozniej dokupie jeszcze pomidorow i mam nadzieje ze papryka ktora posialam w doniczce wyjdzie.
Dołączone po 14 minutach 34 sekundach:
A no i zapomnialam o moich kwiatach, pieknie kwitna mi zonkile i tulipany, na skalniaku tez zaczynaja kwitnac mi juz kwiaty. Musze zajac sie jeszcze ogrodkiem przed domem.
Szklarnia dobra sprawa tylko u mnie to nie ma zabardzo gdzie juz jej postawic.
Moj D. ostatnio mi powiedzial ze musimy sie wyprowadzic, pytam dlaczego a on mi odpowiada bo nam niedlugo ogrodka braknie.
Suzi jak zawsze wszystko pięknie się u ciebie prezentuje. Masz dobrą rękę do roślin.
U mnie z warzywek tylko pomidory w tym roku. Mój ogród przeszedł metamorfozę. Postaram się zrobić fotki, to pokaże.
Zrobiliśmy dziewczynkom plac zabaw, po bokach mam kwiaty: róże, dalie, malwy, astry, konwalie, forsycje i groszek pachnący. W skrzyniach mam truskawki. Ponadto znalazło się też troszkę miejsca na agrest, czerwoną porzeczkę i rabarbar.
Ja zaczynam planowac moj nowy ogrodek i sama nie wiem co zasadzic
Co myslicie o posadzeniu roz przy plocie? Nigdy nie prowadzilam ogrodu z prawdziwego zdarzenia, wiec chce tez wybrac rosliny, z ktorymi sobie napewno poradze.
Moze cos mi doradzicie?
Kiniu Ja to Ci za dużo nie poradzę bo sama będę się uczyła za niedługo co i jak. Ale wiem na pewno że wzdłuż płotu będę sadzić tuje. Poza tym będę miała na pewno jakieś skalniaki, i marzy mi się magnolia.