Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
bielizna duże rozmiary

Nasze recepty na szczęście
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ptycha

PostWysłany: Sob 11-07-2009, 6:34    Temat postu: Nasze recepty na szczęście Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dziewczyny, jestem bardzo ciekawa, co robicie, żeby być szczęśliwymi. A może nic nie musicie robić? Cool
Ja mam tak, że muszę robić dokładnie te rzeczy, które dają mi szczęście, a jak tego zaprzestanę, to łapię z czasem doły.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
dotka
Moderatorka
Moderatorka

Pochwał: 12

PostWysłany: Sob 11-07-2009, 8:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Chyba tak to juz jest, ze rzadko ktos jest szczęsliwy z natury. Szczesciu prawie zawsze trzeba pomagac. Jesli zdarza sie cos co czyni nas szczesliwymi- to trzeba o to dbac, pielegnowac zeby przypadkiem nie uleciało. Czasem patrząc na innych wyobrazamy sobie że są szczęśliwi. Ale sądzę, że to pozór. Zwykle jest tak, że jeśli nam czegoś brakuje, a dostrzegamy to u innych (np. pieniądze, dobra materialne, rodzina) - wydaje nam sie ze oni to na pewno są szczęśliwi. Ale to chyba nie tak. Wystarczy ze maja inne pragnienia - i już.
Podsumowujac - zwykle do pełni szczęscia czegoś brakuje. Nawet jeśli jesteśmy w pełni szczęśliwi - to raczej trwa to na tyle krótko, że zaczynamy marzyć o czymś na tyle odległym, że w naszych oczach osiągnięcie tego będzie szczęściem. Dlatego warto sobie pomagać w czerpaniu szczęścia - cieszyc się z tego co jest, z każdej chwili która jest miła, mieć wiarę w lepsze jutro robić wiele dla innych i emanować optymizmem. Oto moja recepta na szczęście.
Powrót do góry

Barbi

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Koń
Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 11-07-2009, 9:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja staram sie doceniac male rzeczy,ktore sprawiaja mi radosc.Wiec je sobie wyszukuje. A to ksiazka,film czy wypad gdzies z mezem. Nawet w pracy mam swoje chwile szczescia Uśmiechnięta .mam tez zawsze wytyczone powazniejsze cele i do nich daze a jak je osiagne to uczucie jest niedoopisania.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

ramirezka

PostWysłany: Sob 11-07-2009, 10:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dotka super to ujęłaś.
Mnie obecnie trudno mówić o szczęściu, bo czuję się nieszczęśliwa, ale Twoje słowa dały mi dużo do myślenia. Dążyć do szczęścia, robić to co sprawia nam przyjemność i żyć według własnych 'potrzeb' Dotąd popełniałam ten błąd i żyłam według czyjegoś dyktanda, stąd moje wieczne łapanie doła i poczucie nieszczęścia. Dlatego zmieniam to, by być szczęśliwą.
Powrót do góry

irishangel

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Sob 11-07-2009, 11:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Doceniać to co się ma, a nie patrzeć na to co czego się nie ma. To się sprawdza;).

Podpis "Kto poniża, sam jest niski."
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

tatiana

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Sob 11-07-2009, 17:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie robić niczego wbrew sobie.
Powrót do góry

Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Sob 11-07-2009, 19:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja pozwolę sobie zacytować coś z czym się zgadzam:
Jean-Paul Sartre
"Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek."

Moim szczęściem jest przede wszystkim rodzina. Dla mnie spotkania rodzinne, to czas gadania nawet o głupotach, niemyśleniu o przykrych rzeczach, dużo śmiechu i wiele innych rzeczy. Wiem też , że gdybym nie miała dzieci nie byłabym szczęśliwa. Owszem czasami łobuzują, ale bez nich nie wyobrażam sobie życia. Dla mnie szczęściem są nawet zwykłe słowa : "mamo kocham cię" - niby nic takiego, ale jaki człowiek jest wtedy szczęśliwy. Dla mnie szczęściem jest również to, że mąż docenia fakt, iż zamiast pracować wychowywałam dzieci. Uśmiechnięta
Są to zwykłe rzeczy, ale to one właśnie mają wpływ na to, że jestem szczęśliwa.

Podpis Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.Uśmiechnięta
Powrót do góry

monika2222
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 5

PostWysłany: Sob 11-07-2009, 20:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Szczęście? Dla każdego znaczy co innego Puszcza oko. Oczywista oczywistość Śmiejąca się.

Dla mnie szczęściem są ludzie którzy mnie otaczają. Starannie ich wybieram i dbam o kontakty. A wszystko inne- praca, kasa, nauka- zawsze jakoś się "układa".
Podsumowując- o ludzi dbam słuchając, pomagając kiedy trzeba, czasami tylko będąc, mogąc mówić.
A o pozostałe rzeczy nie troszczę się zbytnio (co może się mścić, np. przy zbyt dużym wydawaniu kasy Śmiejąca się).

Podpis Gdyby Ciebie nie było- wymyśliłabym Cię... inlove
07.08.2005
24.12.2009
06.08.2011
Powrót do góry

ptycha

PostWysłany: Pon 13-07-2009, 4:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

To prawda, ludzie nas otaczający mają bardzo duży wpływ na poczucie szczęścia. Nie ma nic lepszego jak ploty z kumpelkami przy piwku, albo lampce winka. Uśmiechnięta
Powrót do góry

landrynka1732
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 13-07-2009, 14:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dla mnie szczesciem jest Moja milosc, moja rodzina, moi znajomi!
Ale takze spelnianie sie na stopie zawodowej i akademickiej.
Dbanie o siebie i planowanie wszysjtkiego tak, aby niczego nie zalowac.
Najwazniejsze to czuc, ze robi sie w zyciu to czego chce, bedac obok bliskich Uśmiechnięta.

Podpis 27.06.2008 - 2009,2010,2011 Uśmiechnięta
24.12.2008 :*
17.07.2010...Najszczęśliwsza Żona na Świecie!!!
Sie kann ohne ihn nicht leben...
Powrót do góry

Monsoonka

Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Pią 24-07-2009, 12:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie mam recepty Uśmiechnięta Czasem myślę, że właśnie dzięki temu wstaję rano szczęśliwa Puszcza oko
Na co dzień radość dają mi najbliżsi ludzie. Nawet zwykła świadomość, że SĄ sprawia, że czuję się pewnie. Drugą kwestią jest wyrwanie codzienności czasu tylko dla siebie. Wtedy układam na swoich wewnętrznych półeczkach, zaczynam cenić to, co mam i łapię wiatr w żagle Bardzo szczęśliwa

Podpis Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym - wśród tandety lśniąc jak diament...być zagadką, której nikt nie zdąży zgadnąć nim minie czas
Powrót do góry

Aneta

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Pią 24-07-2009, 15:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mi najwięcej szczęścia daje myśl, że mogę zrobić ze swoim życiem co tylko zechcę... Że mogę sama o sobie decydować... Nawet jeśli popełniam błędy, to są to moje błędy i albo z nich wyciągnę wnioski albo nie.

Rodzina, znajomi... wiadomo oni sa potrzebni do szczęścia jak powietrze, bo to z nimi chcę się dzielić wszystkim.

Ostatnio najwięcej szczęścia daje mi możliwość pracowania nad własnym ciałem, to się oczywiście wiąże w pierwszym zdaniem... ale to dla mnie ostatnio szczególnie ważne.
Powrót do góry

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Świnia
Pochwał: 4

PostWysłany: Pią 24-07-2009, 19:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Myślę, że nie ma jednej recepty na szczęście, bo dla każdego szczęściem jest co innego. Ważne by móc to szczęście odnaleźć i mieć przy sobie.
Dla mnie szczęściem są moi najbliżsi, ich miłość, wspólne cieszenie się i pomaganie sobie w trudnych sytuacjach. Ale także praca, dzięki której mogę spełniać swoje marzenia. Szczęście dają mi też moje plany na przyszłość, te bliższe i dalsze. Ogólnie wszystko co sprawia, że żyję, że czuję że żyję, rozwijam się i czekam na nowy kolejny dzień.

Podpis Serduszko 23.07.2011 Serduszko

Ale i zakochała się bez pamięci, jako że miłość nie dba o powody.
Powrót do góry

Wikta

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Nie 02-08-2009, 17:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gdy zaplanuję sobie jakiś cel muszę go osiągnąć, bez względu na wszystko. I dla mnie to jest najlepsza recepta na szczęście. Świadomość że osiągnęłam to co zaplanowałam Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry

szczęśliwamama

Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Nie 04-10-2009, 19:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dla mnie moim szczęściem są moje dzieci,a recepta na szczęście w związku?dobre pytanie ,ja niestety go nie znam ,moje dwa związki się rozpadły (sama wychowuję dwóch moich wspaniałych synów),z których moi synowie mają swoich ojców ,zawsze pragnęłam mieć dzieci i chyba tylko o to mi chodziło,a teraz mam problem z jednym z ojców ,więc dziewczyny nie pytajcie mnie o receptę na szczęście w związku bo to nie mój dział
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: