Ostatnio widziałam w jakiejś gazecie takie obrączki i zakochałam się w nich na zabój. Jak byłam przeciwna wszystkim kryształkom czy wstawkom na obrączce dla kobiety, tak teraz od nich się nie mogę oderwać.
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 22 Wrz 2010 Posty: 81 Skąd: z Śląska
Wysłany: Sro 22-09-2010, 14:44 Temat postu:
A mnie się podobają zwykłe, klasyczne, zaokrąglone, grubsze. Takie uniwersalne na długie lata i nie ma z nimi żadnego problemu jeśli np. trzeba by poszerzyć, zmniejszyć czy chociażby wypolerować.
Takie właśnie jak pokazała geniusia, z tymże bez tych brylantów dla płci pięknej chociaż z nimi obrączka też śliczna
Bardzo ladne Gienia. Bardzo w moim typie, choc tez nie chcialabym teoretycznie wstawek. I wcale nie jakies koszmarnie drogie.
Właśnie też się ceną zdziwiłam. W ogóle to pierwotnie w gazecie było napisane, że one są od Kruka, ale na stronie nie znalazłam. Więc albo im się napisy pomieszały albo jeszcze nie mają w ofercie.
Gienia, zastanawiam sie wlasnie nad zrobieniem obraczek z bialego zlota takich jak pokazalas, ale wzdluz kamieni dalabym waskie paski zoltego zlota (prosba T., on nie chce tylko bialego). I nie wiem ile by mogl zawolac inny jubiler.
Mój T. twierdzi, że jak jubiler to zrobi to jest taniej niż w sklepie, ale ile to nie wiem. Na pewno jakbyście mieli złoto do przetopienia, nawet ten kawałek na wstawkę z żółtego, to będzie sporo taniej.
Jak znajomy to na pewno taniej policzy.
Znajomi przetapiali złoto na obrączki, takie klasyczne średnio grube, i chyba za całość zapłacili w granicach 900zł. Wiadomo, bajerów nie było, ale im się podoba.
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 30 Cze 2007 Pochwał: 5 Posty: 9274 Skąd: stąd co zwykle ;)
Wysłany: Sro 22-09-2010, 15:07 Temat postu:
gieniusia napisała:
Mój T. twierdzi, że jak jubiler to zrobi to jest taniej niż w sklepie, ale ile to nie wiem.
Ja też jestem tego zdania . Tylko nie wiem czy ma to odzwierciedlenie w rzeczywistości .
Aikaterina w takich sklepach bez żadnej wielkiej nazwy obrączki są dużo tańsze . Trzeba pochodzić, porozglądać się i popytać .
Bardzo ładne te obrączki...też na takie chorowałam ale później Pani u jubilera powiedziała że z takimi obrączkami nie można nic zrobić w sensie powiększyć pomniejszyć hehe
zdecydowałam się na zwykłą klasyczną Nie będzie żadnych grawerów, nasze imiona i date kiedy sie poznalismy mieliśmy na srebrnych obrączkach które sobie kiedyś kupiliśmy z okazji Walentynek.
Wraz z narzeczoną od długich miesięcy planujemy Nasz ślub. Prawie wszystko dopięte jest już na ostatni guzik, więc zaczynamy rozglądać się za obrączkami. U jubilerów jest ogromny wybór – tradycyjne złote, srebrne lub dwukolorowe. Wielu oferuje wykonanie oryginalnego wzoru z gwarancją niepowtarzalności. Chciałbym zapytać o Wasze obrączki, z perspektywy czasu co moglibyście doradzić wybierającej parze młodej. Podczas ostatniej wizyty u jubilera moją uwagę przykuły /usunięty link/ . Dla mnie jest to nowość i to dość droga. Czekam na opinie !