Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Praca Oferta MLM

Okularnicy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 21, 22, 23  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ehefrau

PostWysłany: Nie 06-09-2009, 10:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja właśnie po kilkuletnim noszeniu soczewek, postanowiłam zrobić sobie też okulary. Nie, żebym chciała zrezygnować z soczewek, bo jestem z nich zadowolona i dobrze się w nich czuję. Chodzi o to, że późnym wieczorem, kiedy muszę już zdjąć soczewki, nie mogę już obejrzeć np. filmu w telewizji, bo niewiele widzę...( mam dużą krótkowzroczność ). A więc byłam zbadać oczy, (na szczęście wada się ustabilizowała) i wybrałam fajne oprawki.
Tylko teraz się obawiam, jak będą te fajne oprawki wyglądać z niefajnymi grubymi szkłami? Bardzo smutna

Podpis "Nie bój się cieni, one świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło." Oscar Wilde
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
NIKITA

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Sob 12-09-2009, 10:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie przesadzaj Puszcza oko)) Moze takie grube nie beda szlka Puszcza oko

Podpis Zawsze trzeba podejmować ryzyko.
Tylko wtedy uda nam się pojąć,jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki jakie niesie nam los...
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

martunia_12

PostWysłany: Sob 12-09-2009, 12:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Hmmm, nie wiem dokładnie jak to jest z tymi szkłami ale wydaje mi się, że jak są grube to można je za dopłatą "odchudzić"- czytałam gdzieś coś na ten temat. Ale to już musiałabyś pewnie u optyka zapytać dokładnie jak to z tym jest.
A może faktycznie nie będzie tak źle i szkła wcale nie będą grube? Bądź dobrej myśli Puszcza oko

Podpis 14.08.2010 inlove
Powrót do góry

Ehefrau

PostWysłany: Sob 12-09-2009, 15:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dzięki za słowa otuchy. Optyk doradził, bym zainwestowała w szkła okularowe o podwyższonym indeksie, czyli właśnie te cieńsze. I tak też uczyniłam. Ale czy to pomoże moim okularkom wyglądać w miarę normalnie? Okaże się, jak je odbiorę.

Podpis "Nie bój się cieni, one świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło." Oscar Wilde
Powrót do góry

Gramiada

PostWysłany: Pon 14-09-2009, 18:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Też noszę okulary od kilku lat. Czuje się w nich bardzo dobrze.Podobają mi się mężczyźni w okularach!Uśmiechnięta Uważam,że dodają im uroku, gracji i tajemniczości Bardzo uśmiechnięta

Podpis likwidacja profilu!
Powrót do góry

macabre

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 21-12-2009, 16:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja ostatnio zastanawiałam się dłuugo nad oprawkami, i mimo, że kupiłam jedne bo musiałam, z tym że bez antyrefleksu, to uparcie wyrobiłam drugie późnej bo mi się podobały.
Efekt był taki, że koleżanki jak się bawił moimi okularami to w końcu stwierdziły, że wszystkie wyglądaja w nich źle, a mi o dziwo pasują Puszcza oko

A przyznam, że są wygodne

Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Gramiada

PostWysłany: Pon 21-12-2009, 16:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Macabre ja tez często tak robięUśmiechnięta
Cieszę się, że noszę okulary. Jedyny problem z nimi to różnica temperatur zimą i zaparowane szkła. Nic nie pomaga co dostępne w sprzedaży!Smutna

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt!Uśmiechnięta

Powrót do góry

macabre

PostWysłany: Pon 21-12-2009, 17:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja po prostu z dworu jak wchodzę do pomieszczenia to zdejmuje i dmucham na nie. I szybko para schodzi, a że mam tańczy antyrefleks to zaparowują fest.

W ogóle martwi mnie to, że mam bardzo małą wadę a się bardzo do nich przyzwyczaiłąm : (
Powrót do góry

Gramiada

PostWysłany: Pon 21-12-2009, 19:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja to samo robię, najskuteczniejsze...XXI wiek!?Smutna

Powrót do góry

macabre

PostWysłany: Pon 21-12-2009, 21:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Wiesz, mi nawet nie przeszkadza to parowanie, bardziej w okularach mnie wkurza to, że kolidują z moimi słuchawkami a mam takie zakładane za uszy i ciśnie :<
Powrót do góry

landrynka1732
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 21-12-2009, 22:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dziewczyny, mi D. kupił w Vision jakieś dobre szkła, z antyrefleksem i takie, które się nie rysują i chyba mają coś jeśli chodzi o to parowanie, bo w ogole jak zaparują to za sekundę schodzi samo jakby ktoś wytarł Uśmiechnięta.
Także może warto pomyśleć nad szkłami, bo nie wszstkie muszą być zaparowane Bardzo szczęśliwa.
Ale ja noszę okulary tylko do jazdy autem, przed komputer i na uczelni na wykładach jak są prezentacje.

Podpis 27.06.2008 - 2009,2010,2011 Uśmiechnięta
24.12.2008 :*
17.07.2010...Najszczęśliwsza Żona na Świecie!!!
Sie kann ohne ihn nicht leben...
Powrót do góry

fragola

Zodiak: Koziorożec

PostWysłany: Czw 07-01-2010, 21:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dołączam do grona okularników Uśmiechnięta
ja dzielnie od samej podstawówki chociaż nie lubię tych moich szkiełek Niezdecydowana ale już się przyzwyczaiłam, poza tym skoro wszyscy mówią, że ładnie w nich wyglądam to coś w tym musi być, no nie? Puszcza oko
Powrót do góry

landrynka1732
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Czw 07-01-2010, 22:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja tam jestem zdania, że dobrze dobrane okulary (oprawki) dodają niesamowicie dużo uroku Puszcza oko.

Powrót do góry

fragola

Zodiak: Koziorożec

PostWysłany: Czw 07-01-2010, 22:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Pewnie, że tak Uśmiechnięta znam osoby, które twierdzą, że w okularach czują się inteligentniejsze (i ponoć tak wyglądają, choć ja tam jakoś nie zauważyłam Niepewny )
a co do tego uroku - coś musi w tym być skoro nawet pan doktor jak byłam w szpitalu nie wpisał mi czegoś w kartę bo tak się zapatrzył w te oczy za szkłami (doktor okulista żeby było weselej) Puszcza oko
Powrót do góry

landrynka1732
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pią 08-01-2010, 0:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Na pewno na inteligentniejszą osobę można wyglądać w okularkach Bardzo szczęśliwa.
Ja ponoć wyglądam uroczo, ale dosyć wrednie. Jak Pani. Profesor Złośliwa.
Przed Świętami szłam na uczelni w okularach, a nie zawsze noszę i miałam laptopa, jakieś teczki w rękach i szłam pod salę a jakieś studentki z 1-2 roku pomyliły mnie z osobą prowadzącą ćwiczenia i miałam im powiedzieć, w której sali mamy zajęcia Bardzo szczęśliwa. Albo nie chodzą regularnie jak nie wiedzą z kim, albo nie wiem Złośliwa.

Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 21, 22, 23  Następny
Strona 13 z 23

Skocz do: