Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
sklep z biżuterią

Okularnicy
Idź do strony 1, 2, 3 ... 21, 22, 23  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gwiazdeczka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 15:50    Temat postu: Okularnicy Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Żeby nie robić OT w zakupowym wątku, zakładam właśnie ten wątek. No i odpiszę Smaluszkowi w tym wątku. Ja okularki noszę od momentu kiedy skończyłam 6 lat. Więc troszkę czasu już minęło. Złośliwa A okulary noszę do tej pory. Uśmiechnięta

Podpis "Kobieta jest jak saszetka herbaty. Nie wie, jak jest mocna, dopóki nie wpadnie we wrzątek."
03.05.2005 Serduszko 04.12.2008 Zakochany
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Bielizna
smaluszek
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 15:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja noszę od 3 klasy podstawówki. Od marca do teraz miałam przerwę, bo miałam fakoemulsyfikację czyli zabieg usunięcia zaćmy w obu oczkach. A teraz mi się wada ustabilizowała i znowu mogę być szczęśliwą posiadaczką okularków Bardzo szczęśliwa

Podpis " Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł
A Ty masz skrzydło drugie
Rośnie u Twoich ramion..."
Powrót do góry

janina21

Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 16:07    Temat postu: Re Okularnicy Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gwiazdeczka napisała:
Żeby nie robić OT w zakupowym wątku, zakładam właśnie ten wątek. No i odpiszę Smaluszkowi w tym wątku. Ja okularki noszę od momentu kiedy skończyłam 6 lat. Więc troszkę czasu już minęło. Złośliwa A okulary noszę do tej pory. Uśmiechnięta

Moja córka nosi okulary od dziecka ,a ja też musiałam po pewnym okresie założyć okulary.

Podpis "Ważne są tylko te dni ,których jeszcze nie znamy"'
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Lila

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 16:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja też noszę. Wolę soczewki, ale jak mam ładne oprawki to nawet się sobie podobam Uśmiechnięta.
A wadę wzroku mam od chyba 6 klasy podstawówki. W ciąży mi się bardzo pogorszył wzrok.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Gwiazdeczka

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 16:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

I muszę je nosić na stałe. W sumie dobrze, że trafiłam na dobrą okulistkę jakieś dwa lata temu Uśmiechnięta bo okazało się że wcześniej miałam źle dobrane okulary Zszokowana Wada się zmniejszyła (zatrzymała) i póki co nic się nie dzieje złego. Nawet moja lekarka była zdziwiona że aż tak się poprawiło.

Podpis "Kobieta jest jak saszetka herbaty. Nie wie, jak jest mocna, dopóki nie wpadnie we wrzątek."
Powrót do góry

ulunius
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 4

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 16:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja nosiłam okulary od 8 klasy szkoły podstawowej. Uśmiechnięta
Przez jakiś czas nawet je lubiłam... ale teraz zdradzam okularki z soczewkami.
Soczewki są wygodne i nie "ciążą" mi na nosie. Puszcza oko

Podpis Płyń z wiatrem w plecy i z twarzą do słońca
Na falach losu tańcząc z gwiazdami
Powrót do góry

smaluszek
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 17:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam od wczoraj nowe, leciutkie i śliczne okularki Bardzo szczęśliwa Nigdy nie nosiłam soczewek bo przy moim astygmatyzmie to nie takie proste jest. Ale lubię siebie w okularach, wolę niż bez Bardzo szczęśliwa

To prawie tak jak anioł
Powrót do góry

Gwiazdeczka

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 17:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Wszyscy mi mówią, że ładnie jest mi w okularkach. Tylko chyba mi się wydaje, że lepiej byłoby mi bez Przewraca oczami

Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 17:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja nosze okulary od czwartej klasy podstawówki. Na początku strasznie mnie to bolało i zakładałam je tlyko na lekcje i do czytania i telewizji. Ale z czasem jakoś się do nich przyzywczaiłam. Od roku mam nowe oprawki i podobam się sobie w nich.
Kiedyś myślałam o soczewkach, ale nie jestem przekonana do końca. Poważnie natomiast myślę o korekcie wzorku.

Podpis Kocham Cię po prostu, Kocham nieskończenie
Kocham Cię najpiękniej, bo przez zapatrzenie...

Zakochany6.10.2006 Zakochany
Powrót do góry

smaluszek
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 17:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gwiazdeczka napisała:
Wszyscy mi mówią, że ładnie jest mi w okularkach. Tylko chyba mi się wydaje, że lepiej byłoby mi bez Przewraca oczami

U mnie wszyscy mówią to sam Bardzo szczęśliwa i ja myślę też tak Bardzo szczęśliwa

A z oczkami było już źle... Smutna ale teraz widzę tak, że hej Bardzo szczęśliwa

To prawie tak jak anioł
Powrót do góry

Gwiazdeczka

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 17:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

U mnie też istnieje możliwość korekty wzroku, tylko musiałabym co najmniej przez rok nosić soczewki (dopasowane indywidualnie do moich oczu), które kosztują bagatela 1000zł Zszokowana (to są roczne), żeby przygotować oczy do zabiegu.

Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 17:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gwiazdeczka napisała:
U mnie też istnieje możliwość korekty wzroku, tylko musiałabym co najmniej przez rok nosić soczewki (dopasowane indywidualnie do moich oczu), które kosztują bagatela 1000zł Zszokowana (to są roczne), żeby przygotować oczy do zabiegu.

Matko, czemu aż tak drogo??

Powrót do góry

Gwiazdeczka

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 17:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam wadę wrodzoną, niestety. U mnie to jest dosyć ciekawie, bo na jedno oko mam plusy, a na drugie minusy Przewraca oczami W ciągu dwuletniego (albo i więcej) leczenia wada mi się obniżyła o około 3 dioptrie Bardzo szczęśliwa (moja okulistka nawet nie mogła w to uwierzyć).

Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 17:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ojej, to naprawdę nieciekawie... Smutna
Pewnie to wszystko tak drogie, bo wada bardzo rzadka...

Powrót do góry

Gwiazdeczka

PostWysłany: Sob 19-01-2008, 17:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

gieniusia napisała:
Matko, czemu aż tak drogo??

Z tego co moja lekarka mi mówiła to ja mam podobno jakąś nietypową wadę wzroku i właśnie te soczewki, są robione indywidualnie pod klienta.

Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 21, 22, 23  Następny
Strona 1 z 23

Skocz do: