Całe życie chyba będę oszczędzać, niestety coś kosztem czegoś
Chyba najlepiej zaoszczędzić na jedzeniu, wybieram produkty tańsze, choć też nie najtańsze. Ale dużo rzeczy można zrobić samemu np. zaprawy (sałątki, ogórki, soki).
nawet tu w Szkocji mam ogródek by mieć najpotrzebniejsze rzeczy z ogródka a nie iść do sklepu i kupić.
Niby powinnam oszczędzać ale póki co tego nie robię, pewnie dlatego ze i tak nie wydaję na niepotrzebne rzeczy a jeśli coś już kupuję to chcę, by było jak najlepszej jakości.
Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, więc pewnie za bardzo nie oszczędzam.
Raczej nie kupuję rzeczy niepotrzebnych. Wolę kupowac rzadziej, w mniejszych ilościach, ale za to, to, na co mam ochotę.
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 16 Mar 2006 Pochwał: 4 Posty: 7410 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 18-10-2008, 13:55 Temat postu:
Nigdy się nad tym specjalnie nie zastanawiałam. Na pewno nie oszczędzam na jedzeniu. Do pobliskiego sklepu chodzę na piechotę, ale nie rozpatruję tego w kategoriach oszczędności paliwa
Ostatnio zmieniony przez Edzia dnia Sob 18-10-2008, 18:19, w całości zmieniany 1 raz
Też raczej nigdy nie oszczędzałam- nie miałam takiej potrzeby.
Mieszkam sama, tzn. od pewnego czasu pomieszkuje ze mną brat, który ma ode mnie bliżej do pracy więc się dokłada do bieżących rachunków, ale weekendy i wolne dni spędza u rodziców.
A tak to chyba mało wydaję na jedzenie, ciuszki i kosmetyki
Jak mam coś kupić to tak jak inne Kobietki- wolę wydać więcej kasy i mieć porządną rzecz w domku...
Staram się kupować rzeczy które naprawdę są mi potrzebne.
No czasami zdarza się kupić jakiś egoistyczny i droższy drobiazg dla siebie, ale to przecież inwestycja
Zapewne gdybym miała rodzinę to bym patrzyła na wydatki w inny sposób...
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 30 Cze 2007 Pochwał: 5 Posty: 9295 Skąd: stąd co zwykle ;)
Wysłany: Sob 18-10-2008, 14:50 Temat postu:
Ja nie oszczędzam w ogóle z tego prostego powodu, że... nie umiem
Powinnam oszczędzać, odkładać na coś większego. Ale jak wchodzę do sklepu widzę jakiś fajny kosmetyk (bardzo szeroko rozumiany) to nie umiem się oprzeć Jak mam coś kupić komuś to też nie patrzę na cenę A idą święta i odłozona kaska by się przydała
Nie mam samochodu więc gdzie tylko mogę chodzę pieszo ( dobre dla zdrowia) a jak musze to podjeżdżam autobusem. W sklepie też staram się wybierać artykuły spożywcze jakieś tańsze. Nie umiem jednak oszczędzać na kosmetykach...
Ja na pewno nie oszczędzam na jedzeniu, bo jeść trza dobrze Co najwyżej jeździmy do Irlandii Płn. po zakupy jedzeniowe, bo tam jest dużo taniej.
Chyba tak ogólnie jak większość z dziewczyn staram się nie kupować rzeczy nie potrzebnych. No ale od czasu do czasu jakaś zachcianka się zdarzy i wtedy nawet niepotrzebna rzecz staje się nagle potrzebna
Mi z trudem przychodzi oszczedzanie.Niestety.To dla mnie wielki ból jak musze sobie albo dziecku czegos odmówic.Moze to zle,nie wiem,ale uwazam ze trzeba zyc dniem dzisiejszym a nie umartwiać sie i odkładac na czarną godzine.W ogóle kasa sie mnie nie trzyma.
Lubie kupowac rzeczy dobrej jakosci.Wole kupić jedną porzadną rzecz niz dwie średnie.
Na jedzeniu nie potrafie oszczedzac. Ale czesto korzystamy z promocji: kup jedno, drugie za darmo, szczegolnie jak sa to rzeczy, ktorych uzywamy czesto. Kupuje duze opakowania (np. olej, proszek). Na dluzej starczaja i sa rzeczywiscie bardziej ekonomiczne.
Co do ubran czesto kupujemy na wyprzedazach, szczegolnie dla malej. Zrobilam np. spore zakupy na letnich wyprzedazach rzeczy na przyszle lato.
Jesli chodzi o zakupy jakichs sprzetow domowych to korzystam z porownywarki cen i wybieram najtansza opcje.
Nie lubie marnowac energii i wody, ale to juz z przyczyn ideologicznych.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6Następny
Strona 1 z 6