Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
bielizna duże rozmiary

Paznokcie żelowe na paznokciach NATURALNYCH
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Makijaże
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sarniasta7

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Kogut

PostWysłany: Sro 14-07-2010, 14:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

sylla mogłabyś podać jakieś nazwy firm, rodzaje tego co kupiłaś itp? Robiłaś żel na swoich paznokciach czy to są raczej tipsy?
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
kobieta100%

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Sro 14-07-2010, 14:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dziewczyny
Jeśli mogę coś doradzić to zacznijcie od droższego żelu.
Dzięki temu będziecie mogły zauważyć co robicie nie tak
technicznie. Będzie pewność ,że to nie wina żelu.
Ja zaczynałam od StarNails. Jest dosyć drogi ale rewelacyjny.
Teraz kiedy mojej umiejętności są więkze ,to pracuję na tańszych żelach.

Podpis "Kobieta ma miliony naturalnych wrogów
...wszystkich głupich mężczyzn"
Nie brać zbyt dosłownie:)
Powrót do góry

sylla

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Czw 15-07-2010, 8:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

sarniasta7 napisała:
sylla mogłabyś podać jakieś nazwy firm, rodzaje tego co kupiłaś itp? Robiłaś żel na swoich paznokciach czy to są raczej tipsy?

sarniasta robiłam niestety pazurki na przyklejonych tipsach. Moje paznokcie no cóż.... Były pięknie zapuszczone pod poprzednimi tipsami i miałam w zamiarze zrobić je tylko na żelu , ale jeden był bardzo krótki i nie chciałam go robić na formie.( Tego jeszcze sie nie uczyłam.) Zresztą chciałam wypróbować czy będę umiała od zera zrobić tipsy.
W większości kupowałam na Alle paznokcie na Allegro.
Kupiłam:
*French Gel White (Alle paznokcie)
*Pink Gel (Alle paznokcie)
*Tip blrnder (pilnik w płynie)
*Klej do tipsów (Nail Product&Bewerly Nails)
*Quick finish uv gel - utwardzacz (Nail Product&Bewerly Nails)
*waciki bezpyłowe
*płyn do przemywania i odtłuszczania masy żelowej
*tipsy naturalne z małą kieszonką (Nail center)
*pilnik banan (100/180)
*pilnik łódka (100/100)
*blok polerski
*gilotyna
*lapma UV . Cztery wyłączniki czasowe,36 W , cztery żarówki. (Eurotech)

Mam pytanie do kobieta100%.
W jednej z paczek dostałam gratis . Były to małe kawałki wstążki z różnymi nadrukami. Zastanawiam się do czego to służy? Może będziesz potrafiła mi to wyjaśnić?

Podpis Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera.
Powrót do góry

Cassablanca

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Byk

PostWysłany: Czw 15-07-2010, 9:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ile Cię kosztował cały taki zestawik? Bo też bym sobie taki sprawiła Uśmiechnięta

Podpis Jeśli chcesz otrzymywać od innych coś wartościowego, dawaj najpierw innym szczerze to co masz w sobie najpiękniejszego.
Powrót do góry

Blondynka

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 15-07-2010, 9:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Możliwe, że te nadruki też się na tipsa zakłada jako ozdoba.. Puszcza oko
Powrót do góry

sylla

PostWysłany: Czw 15-07-2010, 9:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Cassablanca napisała:
Ile Cię kosztował cały taki zestawik? Bo też bym sobie taki sprawiła Uśmiechnięta

Już dokładnie nie pamiętam ale chyba koło 220 zł.
W sumie to najdroższa była lampa bo około 80 zł . Potem są żele. To kwota od 23 zł za 5 ml. Potem są pojemności 15 , 30 , 50 ml.
Na początek polecam jakieś małe opakowanie. W sumie to nie wiadomo czy sie szybko nie zniechęcimy i szkoda wtedy wyrzucać tyle kasy w błoto. Albo czy trafimy na żel dobrej jakości. Żele są dosyć drogie. Ale to niestety podstawa.
Ja zapłaciłam tak dużo , bo sama kompletowałam sobie wszystko. W gotowych zestawach startowych wychodzi taniej. Można kupić fajnych parę rzeczy już za 130 zł.
Proponuje poszukać na Allegro Uśmiechnięta .

Cytat:
Możliwe, że te nadruki też się na tipsa zakłada jako ozdoba..

Też tak podejrzewałam . Ale sama nie wiem...
tam gdzie są małe wzorki to bym się zgodziła ale jak są duże wzory to ni tak ni siak...

Powrót do góry

Cassablanca

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Byk

PostWysłany: Czw 15-07-2010, 9:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Sylla a na ile wystarcza Ci takie jedno opakowanie żelu ?

Podpis Jeśli chcesz otrzymywać od innych coś wartościowego, dawaj najpierw innym szczerze to co masz w sobie najpiękniejszego.
Powrót do góry

sylla

PostWysłany: Czw 15-07-2010, 10:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Cassablanca napisała:
Sylla a na ile wystarcza Ci takie jedno opakowanie żelu ?

Niestety nie mogę Ci odpowiedzieć na to pytanie. Dopiero zaczynam i nie mam rozeznania Przewraca oczami .
Zrobiłam w sumie pazurki dwa razy (swoje i mojej siostrze) a z kubeczka o pojemności 15ml ubyło może z pół cm żelu.
Myśle , że jeszcze mi starczy na długo Puszcza oko .

Powrót do góry

kobieta100%

Zodiak: Strzelec

PostWysłany: Czw 15-07-2010, 15:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

sylla
Prawdopodobnie to ozdoba.Moze trzeba pociąć na mniejsze kawałki przed wtopieniem w żel?

Podpis "Kobieta ma miliony naturalnych wrogów
...wszystkich głupich mężczyzn"
Nie brać zbyt dosłownie:)
Powrót do góry

sylla

PostWysłany: Czw 15-07-2010, 16:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Cytat:
sylla
Prawdopodobnie to ozdoba.Moze trzeba pociąć na mniejsze kawałki przed wtopieniem w żel?

Tak też próbowałam zrobić na paznokciu do ćwiczeń. Średnio fajnie sie to prezentuje Smutna .
Nawet nie wiem jak sie to nazywa , żeby sobie ewentualnie o tym poczytać ... ?

Powrót do góry

sarniasta7

PostWysłany: Czw 15-07-2010, 18:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dziewczyny znalazłam żele kolorowe. Czy to znaczy, że jak zrobię sobie paznokcie takich żelem to będą one KOLOROWE ?

I jeśli chcę zrobić frencha to muszę kupić żel przezroczysty i biały ?
Powrót do góry

adzia88
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 15-07-2010, 18:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

sarniasta7 napisała:

Tak, właśnie Bardzo uśmiechnięta

Podpis Miłość jest nagrodą , którą dostajesz bez szczególnych zasług. Serduszko
Powrót do góry

Lisanne
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Pochwał: 4

PostWysłany: Czw 15-07-2010, 18:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

sylla napisała:
A oto moje dzieło. Przepraszam za jakość. Jest niewyraźne ale nic więcej na obecną chwile nie mogę zrobić.

Sylla bardzo ładnie Ci wyszły, aż ciężo uwierzyć, że to pierwszy raz Uśmiechnięta.

Podpis  „Jeśli człowiek nie jest wystarczająco szalony, by być szczęśliwym bez powodu, to znaczy, że nigdy nie będzie szczęśliwy.”
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

sylla

PostWysłany: Pią 16-07-2010, 9:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dziękuje Lisanne Uśmiechnięta .
Sama też jestem w szoku że mi takie wyszły. W sumie to tylko dwa razy widziałam jak to robi na moich paznokciach kosmetyczka i proszę...
Jestem chyba zdolnym samoukiem Puszcza oko .
Mąż stwierdził , że są ładniejsze niż od kosmetyczki. Ale to pewnie dlatego że sama wszystko dokładnie dopracowałam i nie patrzyłam ile mi nad tym schodzi. A trochę zeszło...

Cytat:
Dziewczyny znalazłam żele kolorowe. Czy to znaczy, że jak zrobię sobie paznokcie takich żelem to będą one KOLOROWE ?

Kolorowe żele z tego co sie orientuje służą do zdobienia paznokci. Można dzięki nim zrobić fantastyczne wyszukane wzorki .
Mają fajną konsystencję i nie zasychają . Co pozwala na wykonanie czasochłonnego wzorku bez obaw ze w połowie zabiegu coś nam zastygnie , lub zmieni konsystencję co utrudni prace.
Jeżeli chodzi o french to będzie Ci potrzebny żel biały i bezbarwny. Ja kupiłam żel różowy bezbarwny. Paznokcie mają troszkę różowy odcień i robią wrazenie jakby były naturalne.

Powrót do góry

sarniasta7

PostWysłany: Pią 16-07-2010, 16:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Rozmyśliłam się .. Długo myślałam czy warto kupować ten zestaw i stwierdziłam, że się nie opłaca. Mam 16 lat i nie wypada mi codziennie chodzić w tipsach .. Nie znam osób którym mogłabym robić paznokcie za pieniądze, a od koleżanek czy kuzynek nie będę brać kasy. No i w końcu nie kupuje nic Uśmiechnięta Przynajmniej zaoszczędzę z 200 zł.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Makijaże Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: