Wysłany: Sob 12-06-2010, 14:16 Temat postu: paznokcie żelowe na paznokciach NATURALNYCH
Chodzę do kosmetyczki, która robi mi paznokcie żelowe na moich paznokciach. Nie jest to drogie, trudne, ani czasochłonne.
Chciałabym sama robic sobie takie paznokcie. Chcę zakupić żel i lampę. Macie może jakieś książki na ten temat, techniki, porady ? piszcie, odpowiadajcie !
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 21 Sty 2009 Pochwał: 1 Posty: 967 Skąd: Najcieplejsze miasto w Polsce:)
Wysłany: Nie 13-06-2010, 17:09 Temat postu:
Robię paznokcie żelowe od jakiegoś czasu, również na naturalkach:) Dużo tu w sumie opisywania, więc jeśli będziesz miała jakieś pytania to pytaj:) Chętnie pomogę Z góry odradzam zestawy z allegro, dużo tam niepotrzebnych rzeczy. Jeśli masz w swoim mieście sklep z artykułami dla stylistek to pójdź i dowiedz się ile cię to wyniesie. No i jak piszesz-żel i lampa nie wystarczy niestety. Troszkę trzeba się wykosztować. Pozdrawiam
ps. Fajny nick- uwielbiam sarny:)
nick nie od sarny, ale od imienia Sara ..
co do paznokci, hmm ..
a co mi będzie potrzebne poza lampą i żelem ? masz na myśli te wszystkie odtłuszczacze itp ?
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 21 Sty 2009 Pochwał: 1 Posty: 967 Skąd: Najcieplejsze miasto w Polsce:)
Wysłany: Czw 17-06-2010, 12:31 Temat postu:
Potrzebne będą:
-kilka rodzajów pilników o różnej ziarnistości-na początek chociaż 2
-polerka
-primer
-cleaner
-waciki bezpyłowe
-patyczki z drzewa pomarańczowego
-pędzelek conajmniej jeden
-aceton do ściągania- ja nie używam, bo długo trzeba moczyć, piłuję masę żelową aż dojdę do tipsa, ale przy naturalnych proponuję jednak kupić,bo można za mocno upiłować i będzie źle
- odkażacz do dłoni
- olejek na skórki
To chyba wszystko. Oczywiście jeśli ktoś chce może kupić paznokcie i klej i robić na sztucznych. Wtedy potrzebne będą jeszcze cążki do ciachania;) No i jakieś ozdóbki, a to jednak trochę kosztuje(w sklepach po 3zł za pojemniczek, to w sumie troszkę wychodzi. Ja polecam na Allegro są takie różne zestawy- 50,70,100 torebeczek z ozdobami-wychodzi dużo taniej)
sarniasta7- przepraszam jeśli Cię uraziłam, ale w ogóle nie wpadłam na to, że nick może być od imienia Sara. Sara chcieli mi dać na imię rodzice:) Dali inaczej, ale może być)
Hej dziewczyny. Ja też sie przymierzam do zrobienia sobie w domu samodzielnie paznokci.
Przeglądałam wczoraj allegro. Rzeczywiście jest tam wiele zestawów do żeli. Tak jak na początek to wydaje mi się że jest tam za wiele zbędnych rzeczy. Najlepiej chyba kupić tylko to co niezbędne i zacząć trenować.
sisi wymieniłaś w sumie wszystko co jest niezbędne. Co do lampy to też masz rację. Trochę o tym czytałam i wiem że właśnie taką polecają.
Jeżeli chodzi o mnie to jeszcze w tym tygodniu kupię wszystko i zaczynam.
Właśnie siedzę cały dzień na allegro. Wypisałam sobie mnóstwo rzeczy które by mi się przydały i dochodzę do wniosku ze raczej kupie jakiś gotowy zestaw.Chyba wyjdzie taniej . No zobaczymy co z tego wyjdzie?
sylla jakbyś znalazła jednego sprzedawce co ma wszystko co Ci potrzeba to można kupować osobno...
ale kompletować u innych sprzedawców się nie opłaca ze względu na koszty wysyłki
Jak mogę polecić to na allegro lepiej kupić zestaw z walizką bo się przydaję moim zdaniem. Uważać na lampy małe bo taka nie potrzebna, najlepsza duża około 150 zł (bynajmniej moje regiony). A co do drewnianych patyczków do nakładania radziła bym kupić zamiast tego metalowe dłutko, są różne końcówki a jest lepszy, przemyję się odkażającym i już. My ozdoby kupujemy w hurtowniach bo jest lepiej przykładowo za pudełeczko ozdób za np 3zł jest ono pełne bo często sklepy kupują i dzielą więc kupując pudełeczko za 3 zł mamy do pełna napełnione. Ale jeżeli ktoś ma firmę to może w nie których hurtowniach dostać coś (bo ktoś bez działalności nie może zakupić). I trzeba uważać na żel bo są takie wielofazowe albo może być jeden że można go używać od początku do końca robienia paznokci .
Tak się też właśnie rozglądałam za wszystkim u jednego sprzedawcy. W sumie to zestawy mnie odpychają. Niby cena przystępna , ale jest wiele zbędnych rzeczy. Ja sie dopiero mam zamiar uczyć więc nie potrzebne mi kilka rodzai tego czy tamtego . Uważam że grunt to podstawa. Może z czasem jak mi będzie dobrze szło to się zaopatrzę w jakieś dodatki.
Już mam wszystko upatrzone . Muszę tylko zamówić i czekać cierpliwie. Może dzisiaj zamówię? A tak poza tym znalazłam fajne forum o pazurkach. Trochę sie przecież musze dowiedzieć o tym i owym....
to jak wszystko wypróbujesz to daj znać i poleć mi jakiś sprzęt
Powodzenia
Ja już mam 'pierwszy raz' za sobą.
Zakupiłam sobie niezbędny sprzęt i zrobiłam sobie pierwsze pazurki całkiem samodzielnie. Tylko A pomógł mi zrobić frencz na prawej ręce.
Jestem bardzo zadowolona . Wyszło mi przepięknie i trzyma się co ważniejsze.
Większość akcesoriów kupiłam z Allepaznokcie. Mają bardzo dobry profesjonalny żel. Dobrze się trzyma i mogę go polecić.
A oto moje dzieło. Przepraszam za jakość. Jest niewyraźne ale nic więcej na obecną chwile nie mogę zrobić.
Wysłany: Sro 14-07-2010, 12:33 Temat postu: Re paznokcie żelowe na paznokciach NATURALNYCH
sarniasta7 napisała:
Chodzę do kosmetyczki, która robi mi paznokcie żelowe na moich paznokciach. Nie jest to drogie, trudne, ani czasochłonne.
Chciałabym sama robic sobie takie paznokcie. Chcę zakupić żel i lampę. Macie może jakieś książki na ten temat, techniki, porady ? piszcie, odpowiadajcie !
Jestem po Rocznej Szkole wizażu i Stylizacji Paznokci .
Pytaj ,odpowiem:)
W ogóle zasada jest prosta ,na początek najlepiej kupić dosyć gęsty żel jednofazowy.
Najpierw matowi się swoje pazurki .Przy czym ważne ,aby zmatowić pilnikiem o jak najmnijeszej gradacji,żeby nie przepiłować sobie płytki.Naniesc niewielka ilosc primera i poczekać aż wyschnie.
Potem cieniutką wartswę podkładu i do lampki .Następnie należy "zbudować" paznokieć ,zrobić taką "górkę z żelu.Poczekać się troszkę rozleje i do lampki.Najważniejsze,żeby żel nie rozlał się na skórki ( ktore tak czy inaczej nalezy wczesniej poodsuwać)
Przy tipsach należy pamiętać o tym,żeby owa "górka " nie była za mała i wypadała na tzw "linii stresu" .Chodzi o to,że tam paznokieć jest nbajbardziej narażony na uderzenia i złamanie.Jest to miejsce powyżej linii uśmiechu ( inaczej "krzywa c") ,ktora przy frenchu powinna byc widoczna.Mozna tez kupić tipsy z gotową linią uśmiechu ale te mają zazwyczaj małą kieszonkę i są na krócej( tak długo ile rośnie paznokieć ) .
Po zbudowaniu panokcia i wyciągnięciu z lampki należy go przemyć płynem do żelu i opracować pilnikiem gruboziarnistym.Opracowuje się tak,aby nadac pożądany naturalny kształt.
Muszę też dodać ,że watro do naturalnych paznokci zastosować żel przeznaczony do tego celu.Są np. żele z wapnem.
Po opracowaiu pazurka można zrobić french białym żelem ( raz lub dwa) .Po wyjęciu z lampy ostatnia warstwa żelu i ostatnie 2 ,lub 4 minuty w lamie .Przemyć płynem do odtłuszczania i gotowe.
Oczywiście dochodzą jeszcze zdobienia ,żele kamuflujące itd.
Jeśli macie jakieś pytania ,to służę pomocą.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3Następny
Strona 1 z 3