Wysłany: Wto 07-09-2010, 12:29 Temat postu: Pazurki , pazurki...
Zakładam nowy temat bo mam nową pasję i chciałabym sie z Wami nią podzielić. Postanowiłam podszkolić się w temacie pazurków żelowych (na razie).
Oto moje trzecie z kolei samodzielnie zrobione samej sobie pazurki
Te ostatnie wzorki ładne
Nie potrafię chyba ocenić zdjęcia pazurków, ponieważ w sumie średnio widać jak są zrobione.
Wydaje mi się, że najlepiej widać jakoś wykonania na frenchu
Dziękuje za wypowiedzi. To oczywiście takie tam moje bohomazy. Nic fachowego zwykła partyzantka .
Oczywiście mam jeszcze parę fotek
Gizmowa zapewne chodzi Ci o budowę pazurków. Wszystkie krzywe itp. Mam jeszcze zdjęcie z profilu . Może to Ci pomoże w ocenie. W tych pazurkach podobno powinnam ciut więcej żelu dać na linii stresu. Ale oceń sama
Przepraszam za jakość zdjęć . Jeszcze ćwicze jak zrobić żeby było z bliska i wyraźne .
O, kwiatuszki sa dopiero super. Nie wiem tylko jak to jest, jak cos wystaje ponad plytke paznokcia.
Ze zdobieniami akrylowymi to tak jest że raczej nie poleca sie ich tak na co dzień. Mają przeznaczenie raczej na okolicznościowe imprezy.
Ale jak ktoś sie uprze to można i na co dzień sobie zrobić. Kwiatki oczywiście mają odstawać od paznokcia .
Ogólnie jeżeli chodzi o zdobienia to czytałam , że kwiaty akrylowe i cyrkonie umieszcza się na opracowanym paznokciu. Czyli już na samym końcu i całość wykańcza sie utwrdzaczem / nabłyszczaczem.
Jeżeli chodzi o inne ozdoby do zatapiania (typu: brokat, piegi, kwiatuszki,koronki, cekiny) to muszą być całkowicie przykryte żelem. Paznokieć tak ozdobiony musi być jednolity i gładki.
Co do moich kwiatków to podobno są mało uklepane. Masa akrylowa ma to do siebie że trzeba ją szybko i sprawnie nakładać na paznokcia. Akryl zasycha bardzo szybko . Między czasie trzeba zdążyć uformować płatek kwiatuszka lub inny element zdobienia. Płatki kwiatów formuje się przez uklepywanie masy akrylowej
Miś Panda świetny!
Kwiatki akrylowe też mi się podobają, ale ja bym wybrała bardziej stonowane kolory.
Kiedyś, kiedy robiłam sobie tipsy chodziłam specjalnie do babki, która się specjalizowała w robieniu akrylowych kwiatków.
Były trochę inne niż te Twoje i były robione kolorowym akrylem, w delikatnych pastelowych barwach.
Robiłam wtedy sobie takiego jednego kwiatka tylko na serdecznym palcu, fajnie wyglądał i w sumie wcale nie "przeszkadzał".
Miś Panda powala na kolana naprawdę !
Ja jakoś jestem sparzona do takich paznokci, czy żelowych czy akrylowych niby robiły mi to najlepsze kosmetyczki a paznokcie wytrwały góra 2 tygodnie. Albo się łamały albo odchodziły. Może dlatego że za dużo w nich robiłam i ich nie chroniłam.
Jedne poszły na zapinaniu rozporka.
Wzorki mi się podobają.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3 ... 71, 72, 73Następny
Strona 1 z 73