Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Fotozlepa

Początki w rodzinie partnera
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> O rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kiara

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Czw 21-08-2008, 12:48    Temat postu: Początki w rodzinie partnera Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mam nadzieję, że w dobrym dziale umieściłam ten temat...
A mianowicie chodzi mi o początki Waszego "wejścia" do rodziny partnera.
Jak się zachowywałyście? Czy czułyście się skrępowane, czy wręcz przeciwnie - od razu czułyście się jak u siebie?
Jak przyjęli Was rodzice i inna rodzina?

Podpis "Miłość zaczyna się wtedy, kiedy szczęście drugiej osoby staje się ważniejsze niż Twoje."
Serduszko 06.02.05 Serduszko
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 3

PostWysłany: Czw 21-08-2008, 13:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Kiara temat jak najbardziej na czasie do mnie, ale bede mogla cios powiedziec za okolo 3 tygodnie, jade do tesciowej Puszcza oko

Tesciowa pytala D czy ja sie denerwuje... Powiedzial jej, ze to raczej oni powinni sie denerwowac Podejrzliwa

Podpis 04.04.08 !!!!!!

[*][*][*][*]
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

kiara

Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Czw 21-08-2008, 13:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Zuzka to nieźle im odpowiedział Bardzo szczęśliwa .

Podpis "Miłość zaczyna się wtedy, kiedy szczęście drugiej osoby staje się ważniejsze niż Twoje."
Serduszko 06.02.05 Serduszko
Powrót do góry

Suzi

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Czw 21-08-2008, 13:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja moja tesciowa znalam z widzenia ale jak pierwszy raz tam pojechalam to siedzialam na tylku i sie nie ruszalam,nawet nie reagowalam na wyglupy mojego D. Zakłopotana Druga wizyta juz byla lesza,cale szczescie.
Co do reszty rodziny to z rodzenstwem bylo ok,z babcia tez a wujkow niektorych jeszcze nie mialam okazji poznac. Smutna
Powrót do góry

Gwiazdeczka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 3

PostWysłany: Czw 21-08-2008, 13:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Z rodziną M. to nie było raczej problemów, rodzice M. szybko mnie zaakceptowali, teraz jak się tymczasowo wprowadziłam do Połówka to od samego początku poczułam się jak domownik, a jak poznałam wujka M. to się zapytał - a kiedy wesele? Złośliwa

Podpis "Kobieta jest jak saszetka herbaty. Nie wie, jak jest mocna, dopóki nie wpadnie we wrzątek."
03.05.2005 Serduszko 04.12.2008 Zakochany
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Agata
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 21-08-2008, 14:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja na początku nie czułam się swobodnie w domu mojego B.
Teraz (po 9 latach bycia razem) wszystko jest w porządku Uśmiechnięta

Teściowie od razu mnie zaakceptowali i polubili. Ja też ich początkowo bardzo lubiłam, ale z biegiem czasu moja sympatia do nich malała.

Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry

zaneta1

Zodiak chiński: Byk

PostWysłany: Czw 21-08-2008, 15:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

U mnie zawsze bylo i jest ciezko wiele razy przepłakałam noce przez rodzinne mojego meza

Podpis Du bist alles was ich brauche Uśmiechnięta Ich liebe dich Schatz :**
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 4

PostWysłany: Czw 21-08-2008, 16:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja niestety też wiele łez wylałam przez rodzinkę mojego męża ;( Od samego początku czułam, że nie jestem akceptowana przez nich, a teraz to już wiem na 100%. Zawsze dopatrują się u mnie błędów i głośno komentują każde moje zachowanie.
Tak więc nie zostałam mile przyjęta przez rodzinę mojego wybranka i mimo, że jestem z nim 5 lat to nic na lepsze się nie zmieniło.
Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Czw 21-08-2008, 16:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Pierwsze spotkanie moje i rodziców T. pamiętam doskonale. Nie dość, że byłam kompletnie nieprzygotowana na ich poznanie, to jeszcze byliśmy z T. ze sobą zaledwie trzy dni a ja miałam na sobie bluzkę z napisem "Sex&Roll". Bardzo szczęśliwa
T. mnie nie przedstawił z imienia, jego rodzice byli w szoku jak mnie zobaczyli, ale uśmiechnęli się też. Przy obiedzie siedziałam i czekałam żeby się skończył. Katusze niesamowite... Ale po moim wyjściu powiedzieli, że ładna, sympatyczna i pogodna.
Kontakt z Teściową mam super mimo różnych humorów z obu stron. Teść był genialnym człowiekiem i do niego od razu się przekonałam. Z Teściową trochę trwało. Puszcza oko

Podpis Kocham Cię po prostu, Kocham nieskończenie
Kocham Cię najpiękniej, bo przez zapatrzenie...

Zakochany6.10.2006 Zakochany
Powrót do góry

ulunius
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion

PostWysłany: Czw 21-08-2008, 17:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

U mnie sytuacja jest nijaka. Przewraca oczami
Tzn. ciężko to wytłumaczyć, ale po 3 latach od ślubu dalej u teściów w domu czuję się jak gość. Przewraca oczami
Z resztą od samego początku nie mieliśmy ze sobą bliższych kontaktów. Z teściową jeszcze jako tako, mogłam porozmawiać, ale z teściem to już masakra. Niezdecydowana Zero wspólnych tematów...

A z resztą rodzinki Adamsów... no cóż... nie pałam do nich zbyt wielką sympatią. Pokazałam, że nie dam sobie na głowę wejść i mam za swoje. Złośliwa

Podpis Płyń z wiatrem w plecy i z twarzą do słońca
Na falach losu tańcząc z gwiazdami
Powrót do góry

Artifficial_Minds

PostWysłany: Czw 21-08-2008, 18:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja tylko raz miałam przyjemność z teściami..jutro jedziemy i będę miała po raz drugi Złośliwa
Były wtedy nieprzyjemne okoliczności (pogrzeb) ale teściowa ratowała atmosferę. Ja się trochę stresowałam, wiem, że teść również ale było ok, bo sam przychodził pogadać a tego raczej nie robi Uśmiechnięta
Jest ok, ale trza pamiętać, że teściowie to jednak teściowie Diablica lub Bardzo wściekła
Powrót do góry

wiki
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Pochwał: 7

PostWysłany: Czw 21-08-2008, 19:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

UUUUUUU,ja to bym mogła o tym ksiązke napisać Przewraca oczami Otóz jak wyszłam za mąz to teściów znałam " z widzenia",gdybym ich znała a raczej tesciowa,to bym na pewno tu nie zamieszkała,no ale stało sie ,zamieszkałam i żyłam jak mysz pod miotła przez 5 lat,gotowałam jak ona chce ,prałam i wieszałam jak ona che,szłam gdzie ona chce......masakra,w ogóle nie miałam jezyka Przewraca oczami ,potem juz zaczełam sie buntowac i wychodziły calkiem nieprzyjemne wojny domowe,a ja juz po prostu miałam dośc.

Tak sie sytuacja ułożyła,ze tesciowa zmarła i teraz zyje mi sie spokojniej Skonsternowana
Powrót do góry

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Czw 21-08-2008, 19:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja początki w rodzinie mojego Połówka wspominam raczej dobrze.
Jakoś nigdy specjalnie się nie stresowałam idąc do Niego do domu, wiedząc że będą tam Jego rodzice. Może dlatego, że wcześniej znali się oni z moimi rodzicami (głównie z tatą) i tata zdążył mi wszystko o nich opowiedzieć zanim ich poznałam Puszcza oko
Ale czasem zdarzały się w ich domu różne dziwne-śmiesze sytuacje, np. kiedyś tata mojego połówka wszedł do jego pokoju bez pukania, a my sobie leżeliśmy na tapczanie, ja na Połówku. Wtedy było mi strasznie głupio, zwłaszcza, ze było to jakoś na początku naszej znajomości Puszcza oko
Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Pią 22-08-2008, 0:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

majekbe napisała:
Ale czasem zdarzały się w ich domu różne dziwne-śmiesze sytuacje, np. kiedyś tata mojego połówka wszedł do jego pokoju bez pukania, a my sobie leżeliśmy na tapczanie, ja na Połówku. Wtedy było mi strasznie głupio, zwłaszcza, ze było to jakoś na początku naszej znajomości Puszcza oko

Takie sytuacja, to chyba jest klasyka. Bardzo szczęśliwa Nam nie weszli, bo na szczęści pukają. Ale kiedyś poszli na zakupy, dom pusty i wiadomo. Nieprzyzwoity Nagle słyszę trzask drzwi. T. mówi, że przeciąg. Za chwilę kroki na schodach, a my panika i szybkie ubieranie. Puszcza oko

Podpis Kocham Cię po prostu, Kocham nieskończenie
Kocham Cię najpiękniej, bo przez zapatrzenie...

Zakochany6.10.2006 Zakochany
Powrót do góry

may
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Koza
Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 22-08-2008, 10:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja moich teściów z miejsca polubiłam! Teść na początku wydawał mi sie sztywny, ale z biegiem czasu poznałam że jest dokładnie taki jak mój P. Bardzo szczęśliwa w głowie mu quady, paintball i tym podobne Złośliwa
Teściowa od początku mówi do mnie tylko i wyłącznie Majeczka a czasami sie zapomina i powie również córeczko moja Uśmiechnięta

A co do wchodzenia do pokoju... teście NIGDY nam nie weszli. Jak coś chcą od mojego P. to zawsze pukają i czekają az im otworzymy.
Za to jego 9-letni brat wszedl w... ważnym momencie Złośliwa Gdyby nei koc, to dziecko zastalo by dziwny obrazek jak na swój wiek Złośliwa

Podpis 05.11.2007 - Jesteśmy razem! inlove
01.06.2010 - Zaręczyny! inlove
08.09.2012 - Powiemy "TAK" inlove
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> O rodzinie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6

Skocz do: