Ja muszę się rozejrzeć za jakimś podkładem, najlepiej matującym. Myślałam o takim o konsystencji musu, ale nigdy takiego nie miałam i nie wiem czy rzeczywiście jest taki fajny.
Ewryl, ja też nie miałam jeszcze takiego o konsystencji musu. Z matujących bardzo dobre sa podkłady Max Factor. A z drozszych polecam Lancome.
A ile kosztuje taki podkład Max Factor. Ja w ogóle to raczej nie używam podkładów (tylko na jesień i zimę) i nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w tej dziedzinie .
Ula, ja mam taki sam i też jestem bardzo zadowolona, na dodatek jest bardzo wydajny, mam go już ze 2 lata...
Jak dla mnie po prostu strzał w dziesiątkę.
Nie dość, ze jest wydajny to twarz po całym dniu nie świeci się tylko jest matowa.
Nawet nie przypuszczałam, ze będę taka zadowolona.
Teraz jeszcze zastanawiam sie nad tym puderkiem, który kupiła Mako.
Tylko jakiś on dla mnie kosmiczny się wydaje... naprawdę nie potrzeba nakładać pod niego podkładu???
No Chanel jest ok, ale cena mnie poraża. Ja odkryłam cos tanszego, co nie odbiega jakoscia od najdrozszych podkładów- fluid Zeptera z exxtra line. Jest bardzo delikatny, nie tworzy maski i delikatnie nawilza. Polecam , jesli ktos tak jak lubi dyskretny.
Nie trzeba nakładać podkładu tylko sam ten puder wystarcza, ma taką kremową konsystencję - jak na razie mi się podoba
Mako, a jaki kolor kupiłaś? Dla mnie wszystkie sa za ciemne ale może to złudzenie? Ciekawe jaki jest najjaśniejszy odcień, u mnie w Rossmanie pewnie po prostu nie mają wszystkich kolorów.
Monika2222 ja się na niego zdecydowałam ze względu na tą lekką konsystencję, na lato wolałabym coś leciutkiego dlatego na niego się zdecydowałam, zobaczymy czy to był trafny wybór
Dołączone po 7 godzinach 34 minutach 39 sekundach:
Wypróbowałam i powiem Wam, że jest całkiem fajny
Zachwycona jestem konsystencją tego podkładu, jest leciusieńka i super się rozsmarowuje. Przez co nakładanie podkładu zajmuje chwileczkę. Gorzej z pokrywaniem. Wydaje mi się, że jest to podkład dla osób, które nie mają problemu z cerą. Jeżeli ktoś ma trądzik to nie wiem czy on dobrze zamaskuje wypryski :->
Matuje dosyć fajnie i ładnie wyrównuje buzię. Jak na razie jestem zadowolona.
Jutro pomaluję się do pracy i zobaczymy jak będzie się trzymał przez cały dzień.
Jeśli chodzi o podkłady to używam tylko z Vichy.
Z prostego powodu,wiele dla mnie podkładów typu maybelline czy rimmel jest dobrych i ładnie nadaje koloryt,czy matuje,ale moja skóra w nich w ogóle nie oddychała i strasznie się w nich czułam.Normalnie jak w masce.
No i Vichy ładnie matuje tylko szkoda,że są dość drogie(70-80zł.),ale druga sprawa,że wydajne.
Tylko,że zawsze za 70 zł wolę kupić sobie jakąś bluzkę niż ten podkład i dlatego teraz jestem na dnie Vichy Dermablend i aż się prosi,żebym kupiła nowy,bo będzie źle:)