Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 04 Maj 2007 Pochwał: 1 Posty: 682 Skąd: z poddasza :)
Wysłany: Sro 04-02-2009, 9:35 Temat postu:
Ja się wybrałam wczoraj na zakupy kosmetyczne...
Znalazłam [dla mnie nowosc] serie kosmetyków Maybelline Minerals - ceny bardzo przystępne... więc kupiłam podkład w płynie i róż. Na pierwszy rzut oka bardzo dobre.
Kupiłam też podkład w pudrze - przypadkiem, bo myślałam, że to normalny puder, tak to jest jak sie nie czyta dokładnie. Ale... normalnie bym czegoś takiego nie kupiła, a ten podkład to istna rewelacja, zadnych nierówności, żadnego efektu maski, a twarz wygląda fantastycznie - ja mam kolo vanilli rose, czy jakoś tak.
Moim ulubionym podkładem - od momentu jak tylko wyszedł na rynek jest podkład Affinitone Maybelline - cena umiarkowana (około 30 zł) a efekt naturalny - bez maski, co jest dla mnie najważniejsze.
Dziewczyny czy któraś z Was używała już podkładu Max Factor, second skin?
Ja chyba się skuszę na niego, ale jestem też ciekawa Waszych opinii.
Czytałam, że jest to podkład dla osób bez większych problemów skórnych, bez znacznych zaczerwień, wyprysków, a ja własnie takiego potrzebuję, czegoś lekko kryjącego i wyglądającego naturalnie.
Cały dzień spokojnie się utrzyma. Ja mam cerę mieszaną więc mi spasował bo tak jakby matuje, a podkład by tylko dodatkowo obciążył skórę, a w lecie to świecenie gwarantowane.
Ma konsystencję musu, może powinnam go bardziej wkleić do galerii z pudrami (jeżeli jest). Mam wrażenie, że jest delikatniejszy niż mus Loreal. Podkład łatwo sie nakłada i szybko wyrównuje kolor ze skórą, ma jakiś filtr i jest bezzapachowy. Ponadto, ja jako alergik, muszę przyznać, że nie powoduje żadnych podrażnień, swędzeń itp.
Wydajny (mam go już rok, przy codziennym porannym użytku).
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 20 Lip 2009 Posty: 501 Skąd: ROMANTYCZKA - Z OKOLIC gór ;)
Wysłany: Wto 08-12-2009, 10:54 Temat postu:
A cenowo w miare czy drogi ? Ale wiecie najpierw sie powinno używać podkaldu a pozniej sypkiego pudru jako zakończenie calego makijazu
Ja ost mam podklad Inglot, ale szukam czegos sypkiego i dobrego co dlugo sie utrzymuje
Ptycha a gdzie kupujesz kosmetyki z maca?
Mieszkam na Dolnym Śląsku i w drogeriach ich nie widziałam, może i są na alegro ale ciężko z obrazków dobrać kolor.
Moja siostra go niedawno odkryła, pożyczyłam sobie od niej, żeby wypróbować i się zachwyciłam. Kupiłam sobie zaraz na drugi dzień. Jest świetny, dobrze matuje, kryje i nadaje ładny kolor, a i cena przystępna.