Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Praca Oferta MLM

Podkład
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Makijaże
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dotka
Moderatorka
Moderatorka

Pochwał: 12

PostWysłany: Nie 18-02-2007, 19:36    Temat postu: podkład Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mam do was wszystkich ogromną prośbę. Ostatnio doszłam do wniosku że powinnam zacząć używać jakiegoś pudru czy podkładu z uwagi na widoczne przebarwienia i inne defekty.
Ponieważ nie mam doświadczenia w używaniu tego typu kosmetyków - chciałabym prosić o radę: co kupić dla cery suchej (ważna jest też dla mnie cena)- czy możecie mi coś polecić?
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
ulunius
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 18-02-2007, 19:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Kurcze do cery suchej to ja nie bardzo się nadaję do udzielania rad. Skonsternowana (ja mam strasznie tłustą)
Ja używam jedynie pudru w kompakcie. Nie obciąża on skóry tak jak podkłady w kremie. Jestem bardzo zadowolona.
Rano po nakremowaniu buźki nakładam puder i skórka wygląda ładniutko no i co najważniejsze nie ma efektu maski. A jeśli nigdy się nie malowałaś to ważne żeby twarz nie wyglądała na wytapetowaną. Uśmiechnięta
Ja używam takiego Max Factor, w Douglasie kosztuje około 70zł. kolor: 03Natural
Powrót do góry

MeYa
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Wto 20-02-2007, 22:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mmm Też nie mam suchej - mam cerę normalną. Czasem używam- Express Make Up 3 in 1 Maybelline (Buff) uważam, że jest rewelacyjne u mnie bardzo ładnie zakrywa zaczerwienienia i wszelkie niedoskonałości (stosuje na uprzednio wsymarowaną buzie kremem). Na jakiejś stronce znalazłam - price: $ 19.17 - nie mam pojęcia ile to.

wydaje mi się, że niezłe są też kulki brązujące z Avonu (teraz są w promocji za 35 zł i podobno są bardzo wydajne) :

Powrót do góry

Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 21-02-2007, 11:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dotka a mi sie wydaje, ze najlepiej zrobisz jak sie przejdziesz po paru niezlych sklepach i popytasz. Moze nie wszedzie ale w wiekszosci takich sklepow laski znaja sie na rzeczy. A jak juz cos znajdziesz, to sie pochwal, moja buzka tez sucha i tez juz chyba powinnam cos na nia nakladac Puszcza oko
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

chmooRa

Zodiak: Byk
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Wto 10-04-2007, 20:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Probowalam malowac sie naprawde drogimi kosmetykami znanych firm, ale kupilam kiedys ( koleznaka mi polecila ) podklad z firmy AA rozswietlajacy. Szczerze przyznam ze zadziwila mnie jego cena, bo zaplacilam cos kolo 15 zl. Jego kolory sa naturalne i nie tworza sztucznej maski. Dodatkowo rozswietla i nawilza, dlatego do suchej cery jest super Uśmiechnięta
Naprawde polecam Uśmiechnięta
ja jeszcze do tego używam kuleczek brazujacych i pudru rozswietlajacego w pedzelku Uśmiechnięta
Powrót do góry

dotka
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Wto 10-04-2007, 20:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dzięki za wasze rady dziewczyny Uśmiechnięta
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Wto 10-04-2007, 20:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

dotka i jak wybrałaś coś? Uśmiechnięta

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

Jewel

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Świnia
Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 3

PostWysłany: Wto 10-04-2007, 21:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Test podkładów

Podpis Serduszko Razem od 11.02.2005 Serduszko
Powrót do góry

dotka
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Wto 10-04-2007, 21:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Edzia napisała:
dotka i jak wybrałaś coś? Uśmiechnięta

Jestem na etapie testowania. Dostalam kilka darmowych probek podkladow przeznaczonych do suchej cery od znajomej wlascicielki apteki. Zobacze co nie bedzie mi sciagac skory i nie spowoduje uczulenia. Po przetestowaniu dam znac (poki co wszystko do kitu Smutna mam tak sucha cere ze wszystko wchlania sie z predkoscia swiatla i strasznie napina skore).

Przepraszam za bledy, ale nagle zniknely mi polskie znaki Smutna
Powrót do góry

agaat

Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Wto 10-04-2007, 21:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja sobie nie wyobrażam życia i makijażu bez podkładu Zakłopotana bardzo lubię maybelline dream matt muss - ma konsystencję musu i fajnie wygląda... kosztuje niecałe 30 zł

Podpis Wiosna, wiosna..... wiosna ach to TY.... Uśmiechnięta
Powrót do góry

Jewel

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Wto 10-04-2007, 21:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dotka skoro masz suchą cere jak ja to nie powinnaś podkładów używać tylko kremów koloryzujących. Jest to krem, który nadaje koloryt cerze. Ja mam strasznie suchą cerę.

Dołączone po 1 minucie 48 sekundach:

agaat napisała:
Ja sobie nie wyobrażam życia i makijażu bez podkładu Zakłopotana bardzo lubię maybelline dream matt muss - ma konsystencję musu i fajnie wygląda... kosztuje niecałe 30 zł

I jest dla tłustej i mieszanej cery.

Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Wto 10-04-2007, 21:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jewel możesz coś więcej napisać o tych kremach koloryzujących?
Czym to się różni od podkładu?

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

agaat

Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Wto 10-04-2007, 21:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jewel napisała:
Dotka skoro masz suchą cere jak ja to nie powinnaś podkładów używać tylko kremów koloryzujących. Jest to krem, który nadaje koloryt cerze. Ja mam strasznie suchą cerę.

Dołączone po 1 minucie 48 sekundach:

agaat napisała:

I jest dla tłustej i mieszanej cery.

Jewel możliwe, bo ja własnie taka mam. Myślałam jednak, że to jest do każdego rodzaju cery.

Dołączone po 37 sekundach:

Dotka sądzę, że najlepiej będzie poradzić sie kosmetyczki.

Podpis Wiosna, wiosna..... wiosna ach to TY.... Uśmiechnięta
Powrót do góry

Jewel

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Wto 10-04-2007, 21:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Kremy koloryzujące

ja używam trzeciego, Avon to jest krem, który ma drobinki brązowe, które przyciemniają cerę i dodatkowo rozświetlają.

Oceny

Ogólnie rzecz biorąc kremy koloryzujące
- rozświetla i nawilża cerę
- idealnie dopasowuje się do odcienia karnacji
- nadaje skórze delikatny kolor
- wyrównuje koloryt i kryje niedoskonałości
- doskonale chroni skórę dzięki antyutleniaczom

Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Wto 10-04-2007, 21:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dzięki Jewel Uśmiechnięta nie słyszałam o czymś takim.
Może powinnam wypróbować zamiast podkładu, bo coś ostatnio mam coraz bardziej suchą cerę Niezdecydowana

Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Makijaże Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 1 z 8

Skocz do: