Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
bielizna duże rozmiary

Pomocy Dwa tygodnie i po butach

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Obuwie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
surufka

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Nie 23-05-2010, 21:59    Temat postu: Pomocy Dwa tygodnie i po butach Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dziewczyny! Pomóżcie mi, bo już szału dostaję z każdą kolejną parą szpilek.
Jestem niską osobą i nie widzę innego wyjścia niż buty na wysokim obcasie, w całej swojej karierze nie zliczę nawet swoich butów a wszystko dlatego, że gdy chodzę na wysokim obcasie niszczę je strasznie mimo iż staram się dbać o nie tzn. o co mi chodzi, gdy chodzę strasznie zdzieram korki i są krzywe już po pierwszym spacerze, moja ciocia ma taki sam problem i nie wiem czy to przez to, że nie umiem chodzić, ale przecież wprawę mam i równowagi nie tracę, ale i tak ciągle są zdarte i nie żeby tylko fleki (tak się to nazywa? Bardzo szczęśliwa ), ale jeszcze do tego sama szpilka. Są jakieś sposoby na takie dziwactwo? specjalne wkładki, nie wiem COKOLWIEK! Czy będę musiała ciągle co 2 tygodnie chodzić do szewca?
Podkreślę jeszcze, że nawet sportowe buty mam zdarte z tyłu.
Z góry przepraszam za chaotyczny sposób pisania, ale nawet nie wiem jak wam to wytłumaczyć. Śmiejąca się
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Bielizna
ulunius
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 4

PostWysłany: Pon 24-05-2010, 8:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Moim zdaniem ratunkiem dla Ciebie są metalowe fleki.
Po zakupie nowej pary butów, zanieś ją od razu do szewca i niech ten wymieni Ci fleki na metalowe.
Takie fleki są nie do zdarcia, więc i szpilki w nich nie zedrzesz.
Spróbuj może to pomoże. Puszcza oko

Podpis Płyń z wiatrem w plecy i z twarzą do słońca
Na falach losu tańcząc z gwiazdami
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Aikaterina
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Pon 24-05-2010, 11:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mam ten sam problem, chodze tak, ze zdzieram fleki az po obcas, od tylu. Tez zmieniam fleczki na metalowe, ale owszem, da sie je zniszczyc, jedynie nie tak szybko jak zwykle. Puszcza oko No i stety lub niestety stukaja dosc mocno.
To, ze sie tak dzieje zalezy od sposobu w jaki chodzisz, nie np. od ciezaru. Podobno idzie sie tego nauczyc - nalezy chodzic "od palcow", a nie "od piet". Mnie sie poki co nie udalo. Puszcza oko

Podpis Serduszko "And I thank you for bringing me here, for showing me home..." Serduszko
Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 10

PostWysłany: Pon 24-05-2010, 12:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Tez jestem mistrzynią w ścieraniu fleków. I tak jak pisze Ulcia, najlepszą metodą jest wymiana tuż po kupnie na metalowe lub twarde z innego materialu.Mi raz szewc wlasnie takie ni to guma ni to plastik założył i owszem ścierały sie, ale nie w tak zastraszającym tempie i dosc dlugo w nich pochodziłam.
Metalowe mają tą jedną wadę że są śliskie niestety, ale za to są trwałe.

Ja zauważyłam, że im mam niższy obcas tym szybciej ścieram fleki heheh. Nie wiem, być może wtedy łatwiej jest stawiać stopę od piety. Uśmiechnięta

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

surufka

PostWysłany: Pon 24-05-2010, 13:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Probowalam zmienic styl chodzenia (znaczy się "na palcach"), ale nie za bardzo mi się to udało Smutna
Dziękuję za pomoc Puszcza oko
Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Pon 24-05-2010, 13:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Surufka lepiej skupić się na ładnym chodzeniu na szpilach ( proste kolana Puszcza oko ), niż na tym, czy stawiasz piersze palce, czy pięte. Puszcza oko Ja tam wole inwestować w nowe twarde fleki. Złośliwa

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

surufka

PostWysłany: Pon 24-05-2010, 16:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Proste kolana to podstwa, ale co z tego jak korki krzywe Bardzo szczęśliwa
od teraz zaczne inwestować w te fleki, bo to już jest przesada, żeby po jednym spacerze mieć zdarty flek Niezdecydowana
Kiedyś miałam klapki drewniane na lekkim koturnie, poszłam na spacer z chłopakiem, a gdy wróciłam zamiast butów na koturnie miałam prawie balerinki Zaskoczona
Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pon 24-05-2010, 17:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Masz problem z poprawnym chodzeniem w szpilach - niektórym się to zdarza nawet na płaskich butach, musisz po prostu ćwiczyć, najlepiej w domu, na spokojnie.

Chyba że wolisz niszczyc buty, szurając nimi po ziemi w dodatku krzywo Puszcza oko.

Nie myśl sobie że nie wiem o czym mówię Przewraca oczami .
Ja z tego powodu zrezygnowałam z butów na obcasie, ale nie wątpie że kiedyś chciałabym się nauczyć w nich chodzić. Trzeba chcieć i pewnie kiedys się uda.

Podpis Wolę bez. Złośliwa
Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Pon 24-05-2010, 22:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie slyszalam jeszcze zeby po jednym spacerze zedrzeć koturne. Zszokowana

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

dzidzia

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 24-05-2010, 22:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam ten sam problem, nowy but na obcasie , jedno wyjście z domu i nie dość że flek zdarty, to obcas krzywy. Od razu do szewca i flek metalowy i jest spokój na jakiś czas Uśmiechnięta

Podpis Dom-to tam gdzie,choćby pod gołym niebem, ludzie są razem
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Wto 25-05-2010, 7:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Aikaterina napisała:
To, ze sie tak dzieje zalezy od sposobu w jaki chodzisz, nie np. od ciezaru. Podobno idzie sie tego nauczyc - nalezy chodzic "od palcow", a nie "od piet". Mnie sie poki co nie udalo. Puszcza oko

Dokładnie tak. My z koleżanką robiłyśmy kiedyś eksperyment, te same buty, jej fleki kompletnie zdarte po niecałym miesiącu chodzenia, moje wciąż jak nowe. Bardzo uśmiechnięta Z drugiej strony ona mogła kilka godzin latać po mieście w szpilkach, mnie już po chwili bolały nogi. Smutna
Z dwojga złego wolałabym chyba umieć chodzić "od pięty". Podejrzliwa

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

surufka

PostWysłany: Nie 30-05-2010, 19:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Już doszly moje piekne buty, marzenie Śmiejąca się uwielbiam je. Jutro pojde do szewca i zaraz gdy mi je odda zaczne latac w nich po domu, juz dzisiaj cwiczylam Bardzo szczęśliwa zeby nie bylo, w korkach chodze juz od bardzo dawna... i nawet plaskie buty mi sie tak zdzieraja ;/ w sportowych mam dziury pod stopa...
Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Sro 09-06-2010, 14:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

To znaczy że nawet w płaskich chodzisz źle Puszcza oko.
Nie ważne czy chodzisz długo, skoro jest taka sytuacja to po prostu masz wprawę w krzywym chodzeniu Puszcza oko.
Popracuj nad tym, a nie będziesz miała problemów z butami.

Podpis Wolę bez. Złośliwa
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Obuwie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do: