Jak można powiedzieć, że jeden człowiek na wpływ na dzieci?? Przecież chamstwa w życiu co nie miara na każdym kroku. Więcej zgorszenia przynoszą filmy i gry komputerowe. Tego się nie uniknie a przynajmniej ludzie dorośli mają pojęcie co PiS wyprawia... Jak ktoś rozumie przekaz Palikota. Niekiedy jego słowa są przesycone przekonywająco ironią. Wyszydza słowa Kaczyńskiego i PiS-u o ekshumacji zwłok i o tragedii Smoleńśkiej, bo trudno tego nie zrobić jak się czyta co wyprawiają.
A ja lubię Pana Palikota i dobrze Go określiła Oleńka "On jest jak Stańczyk" W dniu dzisiejszym pokazał , w jakim celu PiS powołał Zespół pod przewodnictwem Pana Antoniego Macierowicza. Każdy poseł , bez względu na przynależność partyjną może w takim zespole pracować. A czemu nie Palikot??A że powiadomił o swoich poczynaniach media? I bardzo dobrze, pokazał tym w jakim celu powołany jest Ten zespół,który tak praktycznie nic nie może. Następna awantura.
No nie, zadziwiacie mnie.
Zapytam - chciałybyście mieć takiego satyryka w domu?
PiS to twarda opozycja i dlatego stosuje się przeróżne metody, aby ją chociaż troszeczkę osłabić. Nie bardzo to wychodzi, bo w tej partii są mądrzy ludzie i nie tak łatwo dadzą się złamać. Co do ekshumacji jestem ZA. To jedna z metod dojścia do prawdy. Podziwiam Panią Gosiewską, że z taką propozycją wystąpiła.
Mnie zależy na wyjaśnieniu tragedii smoleńskiej, Wam raczej na umorzeniu.
Cauldia , w domu może nie, chociaż? czemu nie ?
Mówi ,to co inni myślą i nie mają odwagi powiedzieć tego głośno.A ,że to robi spektakularnie ? To bardzo dobrze ,bo nikt nie interesowałby się tym, że ktoś ma inne zdanie, niż to "oczywiste" reprezentowane i głoszone przez Pana Jarosława.Nikt nie zapyta mnie osobiście o zdanie, więc poseł ma prawo wypowiadać się ,między innymi w moim imieniu A czy poprę go w następnych wyborach ? Jeżeli zgadzam się z jego poglądami , to oczywiście , że TAK. Czasami Pan Palikot przesadza, ale to jego urok
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 27 Lut 2010 Posty: 83 Skąd: z maleńkiej wsi w lubuskim
Wysłany: Pią 30-07-2010, 20:22 Temat postu:
Uważam że Palikot mówi głośno to o czym my wszyscy tylko myślimy.
Swoją drogą uważam, że to inteligentny gość. Dużo bardziej przeszkadzał mi sposób wypowiadania się Leppera.
Palikot, to bardzo inteligentny człowiek z wielkim poczuciem humoru. Mówi co myśli o każdym, zdarzało mu się wyrażać niepochlebne opinie w stosunku do swojego ugrupowania politycznego. Choć wiadomo głównie wyraża swoje poglądy o Pis, bo tam jest co komentować.
Palikot ciągnie wszystkich polityków w stronę rynsztoku.
Jest osobą ważną skoro poświęca mu się tak wiele czasu.
Na pochwały w żadnej mierze nie zasługuje.
Wpisze się w najnowsze karty historii Polski jako człowiek kontrowersyjny i bardzo mało kulturalny. Jest twarzą PO, ugrupowania rządzącego krajem i to mnie bardzo niepokoi. Tacy nie stworzą mądrej polityki, nie stworzą mądrego państwa. Czas zweryfikuje czy taka brutalna nagonka na opozycję przyniesie owoce czy raczej będzie początkiem końca.
co by nie mowic o Palikocie on sam wystarczy na caly PiS
Słuszna uwaga.
Ta jego agresja i te prozaiczne wypowiedzi wystarczają na poniżanie i brukanie 50% Polaków. Język z najniższej półki jednak wielu Polakom bardzo się podoba.
Słuszna uwaga.
Ta jego agresja i te prozaiczne wypowiedzi wystarczają na poniżanie i brukanie 50% Polaków. Język z najniższej półki jednak wielu Polakom bardzo się podoba.
Jakich 50%? Bo jeszcze ktoś uwierzy, że pis ma elektorat większy niż 40% ...
Wiecie co ja myśle? Mimo wszystko, mimo jego języka itp On wie co robi i wie co ludzie myślą.To ,że Pan Poseł Palikot wniesie zawiadomienie do Prokuratury o zbezczeszczenie krzyża przez tzw. jego obrońców, ma racje.
Nie można krzyżem grać. Pani prof. Staniszkis dobrze powiedziała , gdyby Pan Jarosław wyszedł do zgromadzonych tzw "obrońców krzyża" i zaapelował o spokój i że popiera godne przeniesienie krzyża i
zawarty kompromis , .Nie śmiałby się z Nas, Polaków cały świat , a Jarosław zyskałby sobie więcej zwolenników
A wracając do Posła Palikota jest on w pewnym sensie perełką w Naszej polityce(celowo piszę polityka przez małe "p")Terapia szokowa naprawdę pomaga
Palikot jest prze-inteligentnym człowiekiem. Sposobu w jaki przekazuje nam informacje nie popieram, ale czy gdyby mówił kulturalnie, ktoś zwróciłby na to co mówi uwagę? A w chwili obecnej jest jedyną osobą, która ma cywilną odwagę powiedzieć prosto w twarz zadufanym w sobie ... ludziom ... co o nich myśli. I cześć i chwała mu za to.