Ostatnio zaczęłam czytać jego bloga. Stwierdziłam, że pisze w dużej mierze to co myślę. Sposób przekazywania swoich myśli zazwyczaj nie jest moim preferowanym, ale... dzięki tak wulgarnemu przekazywaniu własnego zdania zainteresował szarych ludzi polityką i zwrócił ich uwagę na rzeczy, które dla niego są ważne.
Chwalicie tak mocno posła z penisem w ręku. Ja nie widzę w nim ani urody ani mądrości. Człowiek z klasą to nie ten co wali prosto z mostu.
To co dzieje się w tej chwili pod Pałacem Prezydenckim mam wrażenie, że jest jakoby odreagowaniem tych kilku lat ataków nie tylko na Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, ale również na katolików, których nie inaczej jak tylko mohery przyjęto nazywać. Nazwę dla tej grupy społecznej wymyślił sam Premier Tusk.
Palikotowi i członkom PO można było DUŻO, dlaczego tym stojącym pod Pałacem się teraz zabrania? Mnie ta sytuacja bardziej smuci niż cieszy, ale nie potępiam tych ludzi. Są już bardzo zmęczeni, ale jestem pewna, że nie ustąpią. Nie można robić parodii z Głowy Państwa, a to czynił bez ponoszenia żadnej kary Wasz ulubiony Januszek POlikot.
Czemu? Bo ktoś by mówił głosno co myśli o "inteligencji" parlamentarnej i miał poparcie społeczne dzięki temu? Bo w większości to zarzucają Palikotowi. Tymczasem jeżeli kiedykolwiek założy partię lub wystartuje w jakichkolwiek wyborach, gdzie będę mogła postawić krzyżyk przy jego nazwisku - mój głos otrzyma. Za to co ma w głowie. Za poglądy. Za odwagę krytykowania innych i mówienia co mu leży na wątrobie. Za olewanie tego, że innym się to nie podoba, a nawet przeszkadza.
miss, nie bardzo się z Tobą zgadam , Palikotowi zarzuca się "wulgarny" język, gadżety, i nic nierobienie w komisji"Przyjazne Państwo"(tu akurat się zgadzam,bo to co obiecywał, nic nie zrobił), ale
ma odwagę mówić , to co myśli(wiele z nas tak samo myśli,ale nie ma możliwości powiedzieć tego głośno).
Myślicie Panie serio , że Palikot założy swoją partię?? Nigdy w życiu,Platformie jest On potrzebny, stwarza pozory , że coś w tej Partii się dzieje.A że jest kontrowersyjny? To i dobrze . Zajmujmy się Palikotem a nie tym że od nowego roku będzie nam się żyło gorzej, ciężej (finansowo)
Nie , nie jestem zwolenniczką PiS a wręcz przeciwnie.A nie myślicie Panie, że gdyby rzeczywiście Pan Palikot utworzył "Swoją" partię nie stałby się "drugim "Leperem ??
Bez przesadyzmu, z Lepperem go nie porównujmy Swojej partii nie założy. Ale, gdyby kiedyś tak się zdarzyło ...
XYZB ale w czym się nie zgadzasz? Bo nawet nie wiem do czego się odnieść?
W jakim sensie ma się nam żyć gorzej od nowego roku? To jak sie nam żyje jest zależne w bardzo dużej mierze od nas samych. Poza tym, zaraz po wyborach - czy większość zainteresowanych polityką Polaków nie krzyczała: "macie władzę, to działajcie"? No to działają - dalej źle
Właśnie tacy ludzie, którzy mają kasę powinni być w rządzie. Nie dość że nie będą musieli kraść naszej kasy to tak jak Palikot chociaż będą mówili co naprawdę myślą
Wiecie co, muszę odszczekać, albo odpisać swoje słowa " że Palikot nie założy swojej partii". Partii może i nie założy , ale wszystko wskazuje na to że założy"Ruch Palikota" i będzie miał on wielu zwolenników. To co postuluje Pan Palikot...jestem za ,a nie koniecznie przeciw
Nie wierzę, że uda się wprowadzić darmowy internet czy darmową antykoncepcję. Chociaż byłoby super.
Ale popieram rozdzielenie państwa od kościoła, związki partnerskie. I wydaje się sensowna ta zasada milczącej zgody. Myślę, że przyśpieszyłoby to działania, bez czekania na formalną zgodę.
Postulaty mi się podobają. Jakkolwiek Palikot jest na tyle nieprzewidywalny, że chyba nie powierzyłabym mu całkowitego steru.
Wiecie co, muszę odszczekać, albo odpisać swoje słowa " że Palikot nie założy swojej partii". Partii może i nie założy , ale wszystko wskazuje na to że założy"Ruch Palikota" i będzie miał on wielu zwolenników. To co postuluje Pan Palikot...jestem za ,a nie koniecznie przeciw
Mam takie samo zdanie na ten temat ... chodź na tematy polityczne staram się nie wypowiadać
Myślę , że jak stworzy swoje stronnictwo czy stowarzyszenie a może i partię, to zmieni swój "język" i pójdzie na układy. I Już nie będzie Tym Palikotem